Uppdaterad: okt 20, 2018 @ 9:02 f m

När det gäller hälsa är det väldigt många tankar som går emot en blender & stavmixer – just på grund av att dessa verktyg kan skapa sådana ohyggligt hälsosamma alternativ för alla mål av dagen. På listan av blender & stavmixer bäst i test för svenska hushåll hittar vi några kandidater som verkligen gjort sig hemmastadda i det svenska köket, och har fått otroligt bra kritik från användare och konsumenttester för att vara den bästa blendern eller den bästa stavmixern för sin kategori. På listan hittar du Magimix, Vitamix och Philips blender – och inget mindre än Braun och Bosch stavmixer.

Magimix 11610 Le Blender

Magimix 11610 är ett givet val för bästa blender. Ja den är lite dyr och ja du betalar för mer för namnet, men som alla Magimix-blenders så ser den fantastiskt ut och prestandan är enastående.  När det gäller blenders, gör en 1,8 liters kanna och en 1200 watts motor Le Blender till ett oerhört bra val för den bästa blendern på marknaden. Men även om kapaciteten är hög är den också riktigt snygg, vilket säkerställer att denna blender inte sticker ut på något jobbigt sätt i ditt kök. Faktum är att denna blender skulle se bra ut på vilken köksyta som helst. På 6 kg är det en av de tyngre blenders du kan köpa, men det speglar bara produktens kvalitet och hållbarheten hos designen. Magimix-emblemet visas framtill och i mitten, och den släta symmetriska formen utstrålar precis den sofistikering som du förväntar dig av det här varumärket.

Även vid mycket noggrann inspektion är kvaliteten på den här produkten fortfarande mycket synlig. Alla kopplingar inom Magimix 11610 är antingen gummi eller metall vilket gör dem oerhört hållbara. Det finns ingen plast här, bara mycket raffinerade element som ser ut som om de kommer att vara för evigt. Den starka glaskannan är helt värmebeständig så att du kan blanda även de varmaste sopporna och det väl förseglade locket orsakar aldrig något läckage eller spill. Även vid de snabbaste hastigheterna flyttar sig inte Le Blender ett tum. Den helt still, och gör jobbet som det var tänkt att göras. Det finns också en chans att du trodde att du redan visste allt om blending, men sen när du ser Magimix förinstallerade program kanske du inser att du har gjort allt fel!

De speciella programmen för Soppa, Smoothies, Is och Desserter snabbar upp och saktar ner efter behov för att ge de mest fantastiska resultaten. Men om du vill ta kontrollen själv kan du fortfarande använda 4 hastighetsalternativ. När det gäller den bästa blendern, vet Magimix verkligen vad dom sysslar med. Det är därför det här är ett sådant bra hälsoalternativ – och en riktigt bra smoothie blender och fitness blender. Och om du tvivlar på hur mycket lättare en  mixer av denna kvalitet kan göra ditt liv, behöver du bara ta en titt i i receptboken som ingår för att inse det. Den har totalt 80 recept och du bör prova varenda ett av dem.

För att summera: Den enastående kvaliteten återspeglas i alla delar av maskinen från den otroliga designen till dess slutresultat. Den kan användas hela dagen varje dag med ultimat tillfredsställelse. Köp denna mixer och du kommer inte bli besviken.

Fördelar
 • Oerhört snygg
 • Väldigt bra resultat
Nackdelar
 • Tung kanna

 

OBH Nordica Blender Hero 1400W

Det här är en mixer som borde passa i stort sett alla hushåll. Den är verkligen fulländad, och för dom som känner för att experimentera i köket är det ett självklart val, och något som kan spara dig timmar om du gillar att göra goda soppor eller en smaklig fruktsmoothie. Dessutom får du väldigt mycket för pengarna, och det är inte en blender som kommer att ruinera dig. Det här är den blender som vi anser passar dom allra flesta just på grund av dess oerhört enkla vardagsbruk – och dess pris. Självklart är en 4.000 kronors blender bättre, men det är nog egentligen väldigt få av oss som är villiga att lägga ut dom pengarna, eller faktiskt behöver en mixer av sådan kvalitet. Vad du får i OBH Nordica Blender Hero 1400W är helt enkelt en pålitlig och kraftfull blender. På 1400W klarar den oerhört mycket – inklusive is, frusna bär, grönsaker och bananer. Till och med hela isbitar. Så det är egentligen bara din fantasi som kan stoppa dig när det är dags att göra en frukostsmoothie eller en smaskig soppa.

Du kommer med största sannolikhet fråga dig själv varför du inte skaffat dig en mixer tidigare när du köper OBH Nordica Blender Hero 1400W, och det är verkligen en av anledningarna till att den är ett sådant bra alternativ för den allra bästa blendern.

Fördelar
 • Väldigt lätt att rengöra
 • Lättanvändlig
 • Prisvärd
 • Bra programinställningar
 • Stor glaskanna 1.75L
Nackdelar
 • Kan bli lite högljudd ibland
 • Kannan kan anses tung när den är full

 

Philips bästa blender: Philips HR2095

Denna blender är konstruerad av robust plast och mycket tjockt glas. Den är tung, men om du plockar upp det får du känslan att det förmodligen kommer att överleva att tappa den korta avstånd även om det är glas, vilket absolut inte rekommenderas att testa. Blendern är välgjord, och robust nog att klara regelbunden användning. Philips HR2095 har en mycket tung glasskanna, som är för tung för vissa, men robust och bra för daglig användning. Om du har svaga handleder kan den anses för tung. Kannan rymmer upp till 1,5 liter och har måttmärken på sidan, så att du enkelt kan mäta ingredienserna. Detta är särskilt bra för att göra smoothies och cocktails med ett recept. Locket har en avtagbar plastskål som är bra för att du kan lägga till föremål är utan att stänga av blendern. Basen är robust, och har en längre sladd än de flesta andra blenders. Knapparna är lätta att använda, och kannans unika låsfunktion gör det omöjligt att sätta på blendern av misstag, vilket är en väldigt bra säkerhetsfunktion.

Philips HR2095 är extremt bra på det den gör – blanda ihop saker! Det är en av de få blenders som kan ta mycket stora morötter ned till smoothie-konsistens – vilket är mycket imponerande för något i denna prisklass. I vissa fall, speciellt om du använder väldigt hårda föremål, måste du blanda flera gånger för att få rätt effekt, men det kan förväntas, särskilt om du lägger till flera objekt som äpplen, morötter och rödbetor. Den går dock igenom dessa saker. Mindre fasta livsmedel som bananer, havregryn och nötter går också hur bra som helst.

Fördelar
 • Bästa blendern i sin prisklass
 • Snabb och tyst
 • Kannan måste låsas fast innan du kan slå på den
 • Krossar enkelt is
Nackdelar
 • Kan behöva blanda flera gånger vid riktigt hårda objekt.

 

Blender som bara skriker kvalitet: Vitamix TNC 5200

5200-serien är robusta blenders. De är byggda för att hantera upprepad daglig användning, och det är därför de kommer med en fullständig 7 års garanti. Många människor har använt den 4 till 5 gånger om dagen och maskinen verkar enkelt klara den användningsgraden över årens gång. Du kommer att bli förvånad hur mångsidig en så här kraftfull blender kan vara i din dagliga matlagning. Smoothie till frukost, soppa till lunch, och självklart pesto till din grillade kyckling till middag.

En viktig funktion är den inbyggda kylfläkten. Detta säkerställer att enheten inte blir för varm, speciellt när du blandar varma livsmedel. Det betyder också att du inte behöver pausa mellan smoothies eller soppor, så att alla i familjen kan äta samtidigt – ett måste för en upptagen familj. Den tekniska och anmärkningsvärda kraften gör det möjligt för dig att få ut det mesta av nästan alla produkter. Du kan skapa äkta juice från rå frukt och grönsaker och få ut alla näringsämnen från fiber, skinn och kärnor. De olika hastighetsinställningarna innebär att du inte bara kan göra juice och smoothies, du kan blanda glass och även göra såser på de låga inställningarna och uppvärmda soppor och fonduer med full effekt.

Till skillnad från de flesta andra blenders som använder skarpa blad använder Vitamix blenders relativt slöa blad som pulveriserar ingredienser istället för att skära dem. Detta resulterar i mer konsistens i form och textur. Men gör inget misstag, knivarna är fortfarande skarpa nog att skära, så var försiktig när du tvättar den. Bladet och kannan är designade så att det skapar en virvel som suger ned allt mot bladet. Så i stället för att få en klumpig röra, kommer du njuta av smidiga och konsekventa resultat varje gång du blandar.

Den har dessutom en riktigt stor behållare på nästan 2 liter. Det finns ett hål där du kan lägga i ingridienser utan att stänga av blendern, och denna är riktigt bra designad för att undvika att något läcker eller spiller. Vitamix 5200s kraft, hållbarhet och 7 års garanti gör det till ett utmärkt val för alla som vill komma igång med sin första riktigt, riktigt högpresterande blender.

Fördelar
 • Vitamix är utan tvekan det bästa märket inom hög-klass blenders
 • Extremt välfungerande, från amatör till proffs
 • Fullkomligt klumpfria resultat
Nackdelar
 • Kostar mycket

 

Bästa stavmixern

 

Bosch MSM88190

Bosch MSM88190 har snabbt blivit en favorit i det svenska hushållet, då det är en oerhört effektiv bäst i test stavmixer som dessutom har ett par riktigt, riktigt bra tillbehör. Den har ett ergonomiskt handtag som gör mixning oerhört enkelt och bekvämt, där du bara dubbelklickar på knappen så släpper den ditt tillbehör, och klicka igen så fäster den fast vid nästa. Den är enkel att rengöra, vilket fungerar prima med bara en diskborste. Den skapar inga vakuum, knivarna når ner dit dom bör och överlag är blandningen helt enkelt oerhört effektiv. Den har några riktigt bra funktioner som stänkskydd, överbelastningsskydd och spiralsladd.

Och allra främst så är den oerhört stark och snabb och vispar t.ex ihop en riktigt fin grädde av bra konsistens på cirka minuten. Dessutom klarar den av frysta bär och is utan problem. Allt som allt är det en stavmixer av oerhört bra kvalitet, den är mångsidig och kompetent – och har en riktigt tydlig bruksanvisning.

Fördelar
 • Oerhört effektiv
 • Bra tillbehör
Nackdelar
 • Dess knapp är inte superbekväm

 

Brauns bästa stavmixer: MultiQuick 7 MQ700

Detta är Råd & Röns val för bästa stavmixer  – i deras test av 47 olika stavmixrar, och det är tydligt att Brauns konsekventa jobb med att finslipa deras stavmixer-produkter har lönat sig. Och om det inte vore tillräckligt – så har den också blivit utsedd som en stavmixer av utomordentlig kvalitet utav danska konsumentrådet Taenk. Det här är onekligen bland den bästa kvaliteten du kan hitta, och resultaten du får kommer verkligen inte att göra dig besviken. Dessutom är den oerhört enkel att rengöra och hantera. Braun MQ700 kan vispa, mosa och mixa precis lika bra som de allra flesta riktigt komplicerade kökstillbehören. Detta är en stavmixer till riktigt bra pris – och med riktigt många tillbehör. Den är energisnål och dessutom är den väldigt tyst.

Den har en stark 750 watts Smart Speed-motor som anpassar hastigheten på stavmixern efter hur hårt du håller in knappen. Det är en stavmixer som har riktigt bra kraft och komfort, men den är också oerhört prisvärd, vilket är den främsta anledningen till att den blivit så kritikerrosad av konsumenttestarna.

Den har Power Bell teknologi, vilket innebär att den har en kombination av extremt hårda blad av rostfritt stål, och dessutom är huvudet format precis rätt så att stavmixern blir oerhört enkel att använda med en hand.

Fördelar
 • Stark 750 watts motor
 • Otroligt bekväm