Uppdaterad: okt 23, 2018 @ 8:49 f m

När det kommer till blodtrycksmätare bäst i test har vi valt två enastående produkter som båda om och om igen visat att dom förtjänat sin plats på listan av bästa blodtrycksmätaren. Omron m6 är en återkommande vinnare i flertalet tester, och omron blodtrycksmätare har en lång historia av att erbjuda den högsta kvaliteten som går att hitta.

Dessutom har vi med Beurer BM 57 som en utmanare, då det också är en oerhört pålitlig blodtrycksmätare och också en gedigen testvinnare, som kommer med inte bara en blodtrycksmanchett, utan två, i olika storlekar.

Varför ska man ha en blodtrycksmätare?

Det är en mycket bra idé att ta kontroll över ditt blodtryck. En hel del svenskar (tillsammans med andra runt om i världen) lider av högt blodtryck och massor av doktorer har nyligen börjat be patienten att mäta deras blodtryck i dess egna hem via bildspårning.

Varje blodtrycksmätare i denna artikel är gjord för att passa överarmen. Självklart existerar det också mätare för underarmen, men de rekommendationer vi gått igenom citerar att underarmsmätare kan vara korrekta, fast överlag är de mindre korrekta än de för överarmen.

Det är självklart viktigt att dessa blodtrycksmätare används i samråd med din doktor. Din läkare är den person som kan mäta avläsningarna i samband med ditt välbefinnande. Att ha en mätare i hemmet gör det mycket lättare för en läkare att göra utvärderingar av ditt välbefinnande. Det beror på det faktum att läkaren kommer att ha råd, erfarenhet och data att utnyttja.

På den här sidan kommer du inte hitta några okvalificerade lösningar. Orsaken till detta är väldigt enkel. Högt blodtryck är farligt, och kan leda till till dödsfall om man är oförsiktig. Vi rekommenderar dig därför att köpa en blodtrycksmätare som ger exakta mått med extrem noggrannhet. På den här sidan fokuserar vi på inköpspriset jämfört med kvalitet, och rekommenderar produkter som har den perfekta balansen mellan dessa.

 

Det är viktigt att ha en blodtrycksmätare av hög kvalitet

Nedanför hittar du en lista över de blodtrycksmätare som vi rekommenderar. Dessa produkter är kvalificerade för en plats på denna lista och är ytterst bra köp.

I allmänhet mäts blodtrycket liggandes genom en blodtrycksmätare och blodtrycksmanschett. Den sistnämnda är kopplad till din blodtrycksmätare som sitter runt patientens arm för att hämta blodtryck. Blodtrycksmanschetten fylls med luft och den kommer inte sluta tills ditt blod inte når under manschetten längre.

I och med att dagens samhälle utvecklas, har sjukvårdsmarknaden ändrats och hur vi som ett samhälle har förändrat hur vi mäter blodtryck. Detta har skapat en automatiserad blodtrycksmätare som finns tillgänglig på marknaden, vilket innebär att det är möjligt för dig som användare att kvantifiera ditt blodtryck utan hjälp av en läkare i ditt hem. Genomförandet är ungefär som en läkares blodtryckstest.

Den stora skillnaden är att en läkare kommer att kunna läsa av resultatet bättre, och förut när läkare behövde vara närvarande, behövde dom “lyssna” på ljudet som dyker upp över pulsådern under mätning. Som tur är behövs det inte längre, och du kan säkert göra dessa mätningar i ditt hem istället. Kostnadsskillnaderna kan fluktuera en hel del, därför kan det vara bra att läsa på innan du gör ett köp. Hoppas att du känner att våran bedömning passar dina behov och att dessa råd om blodtrycksmätning har varit upplysande. Tänk på att oavsett om du har lågt blodtryck eller förhöjt blodtryck, kan det vara viktigt att titta på din blodtrycksdata.

BlodtrycksmätareEgenskaperOmdömenPris
OMRON M6 COMFORTblodtrycksmätare bäst i omron m6 comfort

Mätområde: Överarm

Blodtryck: 0 - 299 mmHG

Blodtryck (avvikelse): 3 mmHG.

Puls: 40 - 180 slag/min

Puls (avvikelse)
: 5%

Minnesfunktion: Ja

Märkning: CE, EN 81060

SE BÄST PRIS
BEURER BM 57blodtrycksmätare bäst i beurer bm 57

Mätområde: Överarm

Blodtryck: 0 - 300 mmHG

Blodtryck (avvikelse): 3 mmHG.

Puls: 40 - 180 slag/min

Puls (avvikelse)
: 5%

Minnesfunktion: Ja

Märkning: CE, EN 81060

SE BÄST PRIS

Omron M6 Comfort

Omron M6 Comfort är ett toppmodernt tillägg till Omrons redan imponerande utbud av blodtrycksmätare. Precis som de andra blodtrycksmätarna inom dess prisklass, har den en helautomatisk bildskärm som erbjuder allt du behöver för snabba, bekväma, noggranna och kliniskt validerade mätningar. M6 Comfort har dock några unika nya funktioner, som en handledsindikator och ett självkalibrerande dubbelkontrollsystem. Tack vare detta har Omron M6 Comfort fått AA-status av British Hypertension Society, och anses inte bara som en populär blodtrycksmätare i Sverige, utan i stora delar av världen.

 

Omron blodtrycksmätare lämnar ingen besviken

Så vad är funktionerna och fördelarna med omron blodtrycksmätare och deras flaggskepps blodtrycksmätare Omron M6? Skärmen använder Omrons IntelliSense-teknik för att säkerställa att rätt blodtryck mäts automatiskt. Detta undviker behovet av en andra, ibland obekväm inflation medan en läsning tas. Det finns en högtrycksindikator som visar en symbol på skärmen om din läsning är högre än den rekommenderade nivån på 135/85 mmHg. Omron blodtrycksmätare M6 Comfort kommer också att indikera om oregelbundna hjärtslag upptäcktes, och även om du rör dig under en läsning (Kroppsrörelse, eller till och med bara att prata när du mäter kan störa läsningen). Dubbelkontrollsensorn säkerställer också att mätningen är korrekt genom att vid behov göra en andra läsning för att förbättra noggrannheten i resultatet.

En blodtrycksmätare för 2 personer

Omron M6 har internminne för två användare, med lagring för 100 läsningar vardera. Denna blodtrycksmätare har en komfortmanchett för armar med en omkrets på 22-42 cm. En ny egenskap hos Omron M6 Comfort är en inlindningsindikator för din blodtrycksmanschett som bekräftar huruvida blodtrycksmanschetten har lindats på rätt sätt, vilket bidrar till att säkerställa noggranna avläsningar. Enheten kommer till och med att visa en varning om kläder stör stommen. Det är värt att notera att den förvikta “Comfort” -blodtrycksmanschetten är lättare att applicera på armen än vanliga blodtrycksmanschetter, samtidigt som den är betydligt bekvämare att använda. M6 Comfort har ett optimalt hastighets- och trycksystem för mild inflation / deflation. Enheten drivs av 4 x AA-batterier och en låg-batteri-indikator visar dig när det är dags att byta dem. En tilläggs nätadapter (Omron Adapter “S”) är också tillgänglig om du inte vill ha besväret med att byta batterier. En mjuk förvaringsväska ingår med enheten.

Sammanfattningsvis är detta förmodligen ett av de mest exakta och sofistikerade blodtrycksmätare för hemmet som är tillgängligt, med en rad avancerade funktioner. Och i sann Omron-tradition är den överraskande lätt att använda, med komfort och noggrannhet mycket högt på agendan.

Fördelar

  • Profesionella resultat
  • Omron blodtrycksmätare är väldigt välkända
  • Väldigt bekväm blodtrycksmätare
  • Två olika blodtrycksmanschetter i olika storlekar

 

Beurer BM 57 – Utmanaren

Beurer BM 57 överarms blodtrycksmätare med Bluetooth Smart Technology som mäter arteriellt blodtryck hos vuxna. Samtidigt tar den också blodtrycksmätare bäst i test beurer bm 57pulsmätningar. Detta – tillsammans med dess utomordentliga kvalitet – gör den till ett självklart val som utmanare på våran lista över blodtrycksmätare. Mätningarna tas automatiskt under inflationen av din blodtrycksmanschett för en snabb och bekväm upplevelse. Du kan enkelt se mätningarna på en extra stor LCD-skärm med vit bakgrundsbelysning, vilket gör Beurer BM 57 lämplig även för dom med aningen sämre syn.

Beurer BM 57 blodtrycksmätare beräknar medelvärden och klassificerar dem på en färgad skala för att enkelt förstå innebörden av informationen. Arrhythmia Detection Indicator varnar användaren om eventuella störningar i hjärtrytmen. Beurer BM 57 har 2 x 60 minnesutrymme och är perfekt för användning för 2 användare. Blodtrycksmanschetten är i universell storlek och täcker överarmens omkrets mellan 23-43 cm. Skärmen är bekvämt batteridriven och använder 2 x 1,5 V AA-batterier, vilket varar cirka 150 mätningar.

 

Koppla ihop din blodtrycksmätare och din telefon

Beurer BM 57 är utrustad med Bluetooth Smart-teknik som underlättar för trådlöst nätverk mellan en smartphone och BM 57. Denna blodtrycksmätare tillåter helt gratis användningen av Beurer HealthManager, som möjliggör utvärdering av mätningar på en dator. Blodtrycksmätaren beräknar också medelvärdet av alla mätningar som tagits – samt blodtryck för morgon och kväll – de senaste 7 dagarna. Den har en automatisk avstängning efter 30 sekunder utan användning för att spara batterier, samt en indikator för lågt batteri. Det här är en blodtrycksmätare med hög precision och professionell noggrannhet för systolisk, diastolisk och pulsmätning.

 

Blodtrycksmanchett i två storlekar

Den innehåller två storlekar av blodtrycksmanschett (S/M: 22cm-32cm och X/L: 32cm -42cm) för noggrann läsning. Dessa två blodtrycksmanschetter är dessutom väldigt bekväma. Denna blodtycksmätare är konstruerad i Schweiz och är av utomordentlig kvalitet. Den här blodtrycksmätaren använder Bluetooth Smart Technology för snabb överföring av mätningarna från blodtrycksmätaren till din smartphone.

 

Braun Healthy Heart App

Nyckeln till ett hälsosammare liv börjar med att veta och förstå dina hälsovärden. Braun Healthy Heart App ger viktiga verktyg för att följa din hjärthälsa blodtrycksmätare bäst i test braun healthy appoch ge dig den kunskap du behöver vidta åtgärder. Braun Healthy Heart App är gratis och tillgängligt på App Store och på Google Play, och fungerar jättebra med Beurer BM 57. På denna app kan du få en snabb analys av dina avläsningar, råd om hur du förbättrar ditt blodtryck över tid, du får anpassade påminnelser för att komma ihåg ditt nästa möte med din doktor, eller helt enkelt att ta ditt blodtryck. Dessutom finns det en avkopplingsguide för att effektivt hjälpa dig vila före din nästa blodtrycksmätning, samt ett delningsalternativ att meddela din läkare eller personer som är närmast dig med dina blodtrycksmätningar. Och så finns det självklart belöningar för varje framsteg du gör!

Allt som allt är Beurer BM 57 en otroligt bra blodtrycksmätare och av ypperlig kvalitet. Den har bevisat sig flera gånger om, och förtjänar sin plats på denna lista.

Fördelar

  • Otroligt bra app
  • Ger påminnelser
  • Snabb

 

BlodtrycksmätareEgenskaperOmdömenPris
OMRON M6 COMFORTblodtrycksmätare bäst i omron m6 comfort

Mätområde: Överarm

Blodtryck: 0 - 299 mmHG

Blodtryck (avvikelse): 3 mmHG.

Puls: 40 - 180 slag/min

Puls (avvikelse)
: 5%

Minnesfunktion: Ja

Märkning: CE, EN 81060

SE BÄST PRIS
BEURER BM 57blodtrycksmätare bäst i beurer bm 57

Mätområde: Överarm

Blodtryck: 0 - 300 mmHG

Blodtryck (avvikelse): 3 mmHG.

Puls: 40 - 180 slag/min

Puls (avvikelse)
: 5%

Minnesfunktion: Ja

Märkning: CE, EN 81060

SE BÄST PRIS