Uppdaterad: Nov 1, 2018 @ 8:20 e m

Vilket bredband för fiber är bäst i testAtt hitta det bästa bredbandet kan vara svårt. Alla använder internet på olika sätt, så det finns inte alltid ett självklart alternativ för det bästa för dig. Det är därför vi har valt ut ett alternativ som verkligen står ut ur mängden när det gäller kvalitet och funktionalitet.

Ownit och deras bredband för fiber har utsätts till bäst av Svenskt kvalitetsindex och har Sveriges nöjdaste kunder. För fiber är det verkligen det bästa alternativet för ditt hem och Ownit är en exceptionellt bra bredbandsleverantör.

Bästa bredbandetOwnit
bredband fiber bäst i test bästa bredbandet för fiber ownit TILL OWNIT

Fiberoptisk bredband – Varför är fiber bredband det bästa alternativet?

Fiberoptisk bredband, ofta bara kallat “fiber”, är en höghastighetsform av internetanslutning, men hur fungerar det? Du har säkert hört talas om fiberbredband och vet att det är snabbare än standard ADSL bredband, men du kanske inte vet hur det fungerar eller vilket det bästa fiberalternativet är.

Fiberoptisk bredband avser en typ av supersnabbt bredband och tar sitt namn från typen av kablar som används för att överföra data. Till skillnad de andra bredbandsanslutningarna som finns tillgängliga i Sverige, som använder telefonlinjer eller mobilnät, överförs fiberoptisk bredband via speciella optiska fiberkablar under jorden. Dessa ledningar är gjorda av glas eller plast, så signalerna rör sig mycket snabbare än de gör med kopparkablar, vilket betyder att anslutningshastigheterna blir betydligt snabbare än hos traditionella bredband.

Därför är det viktigt att ha ett fiber bredband som är bäst i test för att verkligen få ut det allra bästa av den teknik som erbjuds.

Hur kommer fiber bredband till mitt hus?

Det finns flera olika sätt för fiberoptisk bredband att nå ditt hem. Beroende på vilken anslutningstyp du har kan hastigheten på din fiber bredbandsanslutning variera mellan 30 Mbps och 300 Mbps, eller till och med 1 Gbps, beroende på ditt område. De vanligaste typerna är att fiberoptiska kablar går antingen till ditt hus, din byggnad, eller till ett skåp på din gata.

Sveriges bästa bredband: Ownit

Ownit är Sveriges bästa bredbandsleverantör med Sveriges nöjdaste bredbandskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex.

fiber bredband bäst i test kundnöjdhet

Därmed en självklar vinnare för fiber bredband. Ownit är ett välkänt varumärke i Sverige och är berömda för deras utmärkta service och betrodda tjänster. Deras  fiber bredband är otroligt snabbt och pålitligt, så med fiber från Ownit kan alla i familjen surfa riktigt snabbt. Oavsett vilka behov du eller din familj än har så kan ni räkna med ett stabilt och snabbt bredband.

Klicka här för att komma till Ownit’s hemsida.

 

 

Sveriges nöjdaste privatkunder [bästa bredbandsleverantör]

Skala 0-100. Desto högre siffra, desto bättre kundnöjdhet och starkare relation mellan konsument och företag. Ownit är den mest framstående av alla bredbandsleverantörer, utifrån 4000 telefonintervjuer som genomfördes mellan 5 september och och 16 oktober 2017.

 

Ownit bredband

 1. Ownit: 72,5
 2. Bahnhof: 71,8
 3. Övriga: 65,6
 4. Com Hem: 63,9
 5. Branschen: 63,8
 6. Bredbandsbolaget: 59,9
 7. 3: 59,8
 8. Tele2: 59,4
 9. Telenor: 54,1

Svenskt kvalitetsindex skriver i sin undersökning: “En aktör som får riktigt höga betyg av sina kunder är Ownit (bredband privat) och kommer därmed bäst ut.”

Klicka här för att komma till Ownit’s hemsida.

Vilka hastigheter för fiber bredband levererar Ownit?

Ownit levererar följande hastigheter för fiber bredband:

 • 10 Mbit/s
 • 100 Mbit/s
 • 1000 Mbit/s

Hur vet jag vilken hastighet som passar mig?

Följande vägledning är hämtad från Ownit:

10 Mbit/s:

En bra hastighet för dig som surfar på webbsidor, använder epost och lyssnar på musik online via Spotify eller annan liknande musiktjänst. Ni är kanske 1-2 personer i hushållet som använder internet samtidigt.

100 Mbit/s:

Om du använder internet för att titta på streamingstjänster som NetFlix med flera. Kanske spelar onlinespel och är mellan 2-5 användare av internet samtidigt. Du skickar också större filer med epost eller har annan tyngre utgående trafik via t ex onlinespel.

1000 Mbit/s:

För dig som vill surfa bäst och snabbast. Du som väljer denna hastighet har förmodligen koll på vad du har för behov av internet och behöver antagligen ingen större vägledning från vårt håll. Vi kan bara sammanfatta det här alternativet med att det kommer gå riktigt, RIKTIGT snabbt

Utöver ett pålitligt bredband, så får du även:

 • Tillgång till Sveriges snabbaste kundservice alla dagar på året
 • 10 e-postkonton & 1 GB webmail samt spamfilter
 • Egen hemsida med 100 MB utrymme
 • Framtidssäkrat, äkta fiberbredband
 • Fast IP-adress tilldelads i deras stängda nät via DHCP
 • En leverantör bland toppen i Netflix och Steams egna mätningar
Bästa bredbandetOwnit
bredband fiber bäst i test bästa bredbandet för fiber ownit TILL OWNIT