brun utan sol bäst i test

Uppdaterad: maj 26, 2018 @ 6:35 e m

Förutom att det är säkrare än att ta emot lite för mycket UV-index, älskar vi brun utan sol eftersom det hjälper oss att övergå från våran väldigt bleka vinterhud till en fin, solkysst bränd hud i tid för shortssäsongen.

Nackdelen?

Det kan vara lite skrämmande om du inte är säker på hur du använder produkten. För att hjälpa dig att räkna ut exakt vilken brun utan sol som bör användas (och hur man använder den) har vi sammanställt en guide nedan.

Det finns ganska många som haft dåliga erfarenheter med brun utan sol. Ingenting är värre än att försöka göra det rätta genom att undvika solen och istället applicera kräm, skum, gel eller spray på kroppen, bara för att sluta med mörka armbågar och ojämnt färgade ben.

Men hur vet du vilken som är den bästa brun utan sol, och som dessutom kommer att ge de mest naturliga resultaten? Vi har 3 alternativ för bäst i test brun utan sol, som alla är superba produkter som verkligen står för sin kvalitet. St Tropez brun utan sol var ett givet val för den bästa moussen, och vi har även valt ut den bästa krämen, och den bästa sprayen.

Bäst i test Brun utan sol Guide: Hur fungerar brun utan sol?

Om du inte vill utsätta din hud för solens skadliga strålar, men fortfarande vill ha en riktigt snygg solbränna, då är brun utan sol för dig. Vi rekommenderar att du först förstår hur dessa produkter fungerar – och sedan tillämpar dem noggrant och korrekt. Så hur fungerar Brun utan sol? Brun utan sol ger din hud ett solbränt utseende utan att utsätta det för skadliga ultravioletta (UV) strålar. Brun utan sol produkter säljs vanligtvis som lotion, krämer och sprayer som du applicerar på din hud. Professionell spray-on är också ett alternativ.

Den aktiva beståndsdelen i de flesta solfria produkterna är färgämnen och dihydroxiacetonen (DHA). När dom appliceras, reagerar dihydroxiacetonen med döda celler i hudens yta för att tillfälligt göra huden mörkare och simulera en solbränna. Färgen försvinner normalt sett efter några dagar.

De flesta brun utan sol produkterna innehåller inte solskyddsmedel. Om en produkt innehåller solskyddsmedel kommer det bara att vara effektivt i ett par timmar. Färgen som produceras av brun utan sol skyddar inte din hud mot UV-strålar.

 

Hur applicerar man brun utan sol?kvinna applicerar brun utan sol

Exfoliera och raka dig innan du låter brun utan sol komma någonstans nära din kropp. Använd en mild exfoliant för att försäkra dig om att du tar bort dina döda hudceller innan du fortsätter. Ställ mellan två speglar för att applicera din brun utan sol, så att du kan se exakt vad du gör. Var extra uppmärksam på knän, händer, armbågar, fötter, vrister och ansikte. Det här är de områdena där misstag oftast uppstår. Använd en minimal mängd brun utan sol på dessa områden.

När du har applicerat din brun utan sol är nyckeln att hålla din hud hydratiserad. Applicera lotion dagligen. Förutom att det är säkrare än att utsätta din kropp för för mycket UV-index, älskar svenskar brun utan sol eftersom det hjälper oss att slippa väldigt blek vinterhud och istället få en fin, solbränd hud.

Men som sagt, exfoliera innan du ens börjar använda brun utan sol. Ta även bort död hud genom att skrubba bort det så att appliceringen av din brun utan sol blir jämn och fin. Om du är kvinna och vill använda det på benen, rekommenderar vi att du rakar dig också. Därefter bör du fukta huden: använd en lätt fuktkräm för att hydrera huden. Det här gör verkligen resultatet så mycket jämnare. Plus, fuktad hud ser bara hälsosammare ut.

 

För nybörjare:

Om du aldrig har använt brun utan sol förut, är det bästa sättet att ge sig in i processen med en gradvis sol-applikation. Då applicerar du lotionen över hela kroppen varje dag när du kommer ut ur duschen och vanligtvis efter cirka 3 dagar börjar du se en solbränna. Även om du behöver planera framåt för att använda en gradvis sol-applikation, minskar du risken för ojämna resultat.

 

För de erfarna:

För de av er som har använt brun utan sol under en tid har du förmodligen en favorit när det gäller produkter, men det finns alltid något nytt i horisonten! Solnings-våtservetter är faktiskt en rekommendation, eftersom de är lätta att att använda när du reser och inte skapar någon oreda eller krångel, det är ett fantastiskt alternativ om du vet vad du gör (det vill säga att du vet vad som krävs för att inte få en orange, ojämn hud).

 

För proffsen:

Dom som är experter på brun utan sol vet exakt vad de ska göra med det, och du är redo för solbrännor som håller i veckor. Med en solbränne-handske (används för att applicera en instant tanner så att dina händer inte blir orange) – kan du hålla huden brun i 2-3 veckor. Det är fyra gånger längre än din vanliga brun utan sol. Använd endast den här produkten om du har de färdigheter du behöver för att applicera runt knepiga områden (anklar, knän, ansikte och armbågar). Se också till att du vet hur man applicerar jämnt så att du inte får streck.

Kom alltid ihåg att alltid tvätta händerna efteråt. Om du gör ett misstag är det bästa sättet att fixa ränder detta: Ta en bomullsboll och citronsaft eller nagellacksborttagare och dra försiktigt bomullsbollet över ränderna. Upprepa detta tills solbränna är jämn. Medan du applicerar, kom ihåg att du alltid kan lägga till mer, men att ta bort brun utan sol kommer att kräva några knep. En sista anmärkning: Bara för att din hud är solbränd betyder det inte att du inte behöver använda solskyddsfaktor när du går ut. Några brun utan sol, speciellt för ansiktet, kommer med solkräm i formeln, men du borde fortfarande använda solskydd när du går ut. Det här låter uppenbart, men vissa hoppar över solskyddsmedel eftersom de känner att de inte behöver det. Hoppa inte över det, någonsin.

 

Bäst i test Brun utan sol: Decléor Aroma Sun 125ml – den bästa krämenbrun utan sol

Det här är en otroligt smidig bäst i test brun utan sol, just för att den är så oerhört enkel att applicera. Den fungerar verkligen precis som en body lotion, det kladdar inte, och du får perfekta resultat. Du behöver inte använda någon appliceringshandske över huvud taget, och konsistensen på krämen tillåter en oerhört enkel applicering över din hud.

Den är så lätt att använda eftersom den är så lik en body lotion. Men på grund av detta kanske du tror att den torkar jättefort, och du kanske t.om tar på dig kläderna för snabbt. Det är ett misstag, för oroa dig inte – trots att det är likt en body lotion får du oerhört starka resultat med denna bäst i test brun utan sol. Det är en återfuktande kräm men glöm inte heller bort att återfukta din hud med vanlig body lotion och att exfoliera.

Du får en oerhört fin sommarglödande brun nyans på din hud och en väldigt jämn och naturlig bränna. Du får resultat redan efter 2 appliceringar! Dessutom får du allt förutom en orange bränna, trots att färgen är relativt kall. Den luktar gott och är ett rent nöje att använda.

Fördelar

  • Enkel att använda
  • Kladdar inte
  • Starka resultat
  • Fin nyans

 

Bäst i test Brun utan sol St Tropez: Self Tan Classic Bronzing Mousse – den bästa moussenSt Tropez bronzer

För ett oerhört verklighetstroget resultat är det denna bäst i test brun utan sol från St Tropez det bästa alternativet om du föredrar mousse. Brun utan sol från St Tropez har blivit oerhört välkänt inom industrin då dom ständigt levererar superba produkter, och denna mousse är verkligen resultatet av hårt jobb, det märks. Den är väldigt enkel att använda, du smörjer in dig själv med en applikatorhandske och får enkelt ett jämnt och vackert resultat.

Den har en tydlig brun färg så att det är lätt att se vart du redan har smörjt in. Denna bäst i test brun utan sol från St Tropez är är en dryg mousse vilket innebär att det tar lite längre tid för den att torka, så vi rekommenderar att använda den på kvällen.

Var dock lite försiktig för det kan hända att den färgar av sig på sängkläder, men oroa dig inte, allt går bort i tvätten. Den kan verka dyr för en flaska, men kom ihåg att tack vare att den är så dryg så räcker en flaska väldigt länge.

Den har en härlig tropisk lukt, och ger verkligen en oerhört naturlig och verklighetstrogen bränna. Allt detta innebär att du får otroliga slutresultat, och därför är denna bäst i test brun utan sol från St Tropez verkligen det bästa du kan hitta.

Fördelar

  • Verklighetstroget resultat
  • Riktigt fin, gyllene färg
  • Enkel att applicera

 

Yves Rocher Express Body Mist – den bästa brun utan sol sprayenYves Rocher body spray

För dom som föredrar sin bäst i test brun utan sol i sprayform är detta det perfekta valet. Konsistensen är tunn men ändå oerhört enkel att stryka ut med handen efter applicering. Den fastnar i huden på nolltid och det som är mest fantastiskt är att den torkar väldigt fort, så att du kan ta på dig kläderna snabbt igen efter att du använt din brun utan sol spray.

Detta gör att risken för fläckar minimeras rejält, vilket är oerhört skönt. Det finns verkligen många anledningar till varför det här är den bästa brun utan sol spray. Eftersom den torkar så fort är det vara bra att smörja in sig med body lotion för för att hydrera din hud efteråt, speciellt om du har känslig eller torr hud.

Den luktar sött och somrigt, och ger ett oerhört bra slutresultat. Denna brun utan sol spray är lätt att använda, och du får en jämn och fin bränna. Helt utan inslag av orange eller liknande får du en väldigt naturlig bränna, och vi har inte ens kommit till den bästa än – den är oerhört prisvärd. I Yves Richer Express Body Mist får du verkligen den bästa brun utan sol sprayen – och en oerhört prisvärd produkt.

Fördelar

  • Väldigt enkel applicering
  • Torkar väldigt snabbt
  • Prisvärd