datorstolar

Uppdaterad: okt 22, 2018 @ 7:38 e m

När vi prissätter våran dator-setup, hur mycket lägger vi undan för vår datorstol?

Antagligen betydligt mindre än du är villig att spendera på ett grafikkort eller hårddisk, men tänk på hur viktig stolen är för den övergripande erfarenheten. En bra datorstol kan hålla ett årtionde, och du lär inte kunna uppgradera till Ryggrad 2.0 någon gång snart. Därför har vi samlat de bästa datorstolarna som går att få tag på just nu, så att du slipper göra all research själv.

Även om vi spenderar ungefär 1/3 av våra liv i sängen kan vi också anta att personer som sysslar med datorer (både på kontoret och hemma) och seriösa gamers spenderar ytterligare en tredjedel av sina liv sittandes framför en dataskärm. Tyvärr är vi dock inte alltid uppmärksammat vad det är vi sitter i, i åtminstone inte förrän det är sent och vi börjar uppleva problem med ryggen. Det är inte alla som inser vilken skillnad en ergonomisk datorstol gör jämfört med en vanlig skrivbordsstol när du sitter på den i flera timmar åt gången.

En gamingstol kan vara ett bra alternativ, då gamingstolar har blivit extremt populära och det är verkligen förståeligt eftersom de kombinerar de ergonomiska drag som man hoppas hitta i en bra skrivbordsstol med utseendet och komforten på av racing stolar. Naturligtvis, som med allt här i världen, skapas dom med olika kvalitet, och vi är här för att jämföra.

DatorstolEgenskaperOmdömenPris
AKRACING PROX gamingstol akracing prox

Maxvikt: 150 kg

Färger

: Blå, grå, vit, röd

Funktionalitet: Nackstöd, svankstöd

Material: Konstläder (skinn/läder)

SE BÄST PRIS
AROZZI VERNAZZA gamingstol arozzi vernazza

Maxvikt: 160 kg

Färger

: Blå, grå, vit, röd, svart, grön orange

Funktionalitet: Nackstöd, svankstöd

Material: Konstläder

SE BÄST PRIS
DXRACER KING K06 datorstol skrivbordsstol dxracer king k06

Maxvikt: 150 kg

Färger

: Blå, grå, vit, röd, orange, grön, svart

Funktionalitet: Nackstöd, svankstöd

Material: Konstläder

SE BÄST PRIS

 

AK RACING ProX – en komplett gamingstol

AK Racing är en av världens främsta gaming stol tillverkare och producerar datorstolar av den bästa kvalitet som finns tillgänglig idag. Med fokus på gamingstol akracing proxergonomi, design och funktionalitet har AK Racing gamingstolar snabbt blivit det smarta valet över andra delar av eSport-scenen. Deras samarbeten med t.ex topp eSports-team som Team Dignitas har gett dom en framkant när det gäller att möta hållbarhets- och komfort behoven som gamers överallt faktiskt har.

 

Flaggskeppsstol

Pro X är AK Racings nuvarande flaggskepp, och är av bra storlek, vilket gör den ideal för personer med stora kroppar. Den har dessutom 3D-justerbara armstöd (vänster, höger och 23-35 cm i höjd). Den har PU-läder som används för omslaget (som med de flesta gaming stolarna på marknaden idag), stålram för förbättrad hållbarhet och livslängd, avtagbara kuddar för nacke och rygg, klass 4-lyft (kan lyfta upp till 150 kg) 5-stjärnig bas, höjdjusterbart säte (42-50cm), ryggstödsjustering (180 grader) och 12 graders lutningsfunktion.

 

I Pro X hittar du en större gaming stol än det flesta som är tillgängliga på marknaden, tillverkad av mycket bra material, och om du ger den en chans så får du en av de mest bekväma datorstolarna du kan hitta.

 

Priset är ganska högt för ProX-modellen, främst på grund av dess aningen större storlek jämfört med dom flesta andra modeller som AK Racing har i sin produktlinje. Det är i stort sett den enda nackdelen (ok dessutom är den inte jättelätt att ta med överallt, då denna datorstol är så pass stor).

Fördelar
 • Stor
 • Bekväm
 • 3D-armstöd
Nackdelar
 • Armstöden kunde haft mer kuddar

 

Arozzi Vernazza – En svensk pärla

Då fler och fler människor tjänar sina pengar sittandes ned, så känns det också passande att datorstolarna vi sitter på också ständigt utvecklas. Detta har gamingstol arozzi vernazza lett oss till Arozzi, ett svenskt företag som bildades 2013, som gör gamingstolar “i eSportens anda”, med en “raffinerad estetik som drar inspiration från motorsportsvärlden”.

Arozzi, som de flesta up and comers av gamingstol företagen, har inte det massiva varumärket som DXRacer, till exempel – men varumärkets namn är inte allt. Vad spelare och andra sittandes människor vill ha är en stol som är bekväm, ser bra ut, och som inte kräver en månadslön för att betala för den. Här har vi Vernazza som är Arozzis flaggskeppsstol, med ett extra högt ryggstöd och en bredare stol som är bekväm för alla som provar den.

 

Svensk byggkvalitet

Byggkvaliteten är utmärkt och stolen känns som om den faktiskt skulle kunna kosta mer. Ländryggstödet är väldigt bekvämt och känns mindre som en eftertanke – något som den gör på vissa AK modeller. Främst för att den bakre delen av stolen faktiskt skiljer sig något från gaming stolens kropp. Vad det här gör är att tillåta det horisontella elastiska bandet klamra fast på bakpanelen utan att ha många elastiska remsor synliga. Så den här elastiken är osynlig och håller ländryggen i den position du ställer in den på, vilket är ett riktigt stort plus.

 

Perfekt stöd

Ytterligare ett plus är armstöden. Vernazza har givetvis höjdinställningar, men dessutom kan den sektion där du vilar på dina armar glida fram och tillbaka samt vrida sig in och ut. Armstöden är snyggt vadderade och stödjer dina armar väl. Huvud- / nackkudden är väldigt snyggt vadderad. Dessutom har den en dragkedja på baksidan så att du kan öppna den och lägga till fler vadderingar, eller ta ut, beroende på vad du föredrar. Det finns också en extra justering för tillbakalutningsfunktionen, som går tillbaka till ca 160 grader.

Sammantaget är Vernazza är definitivt en mycket slående stol, särskilt i sitt svarta och röda färgschema, och den är verkligen extremt bekväm.

Fördelar
 • Bra byggkvalitet
 • Prisvärd
 • Ländryggsstödet

 

DX Racer King K06 – Kungen av gamingstolar

Denna gaming stol har riktigt bra armstöd som roterar i ett flertal riktningar, kan ändras i höjd och kan flyttas inåt eller utåt för att passa exakt dit du vill. datorstol dxracer king k06Snurrförbindelserna är solida och orsakar inte några problem, även om de stöts lite eller roteras mycket under många års användning. Angående sitsjusteringar så är det pneumatiska systemet starkt och välbyggt. Du känner direkt att huvudsystemet är tyskt tillverkat. Rygg och nackkuddarna är lätt justerbara och avtagbara, och ryggkudden rör sig lite för lätt (läder på läder, som glider upp och ner för justering), vilket är bekvämt.. Det är också en riktigt stor stol för dom som är lite bredare och längre, vilket är bra, och den tar lätt emot alla som sitter på den. Detta beror på denna stol är i just King serien, dom är något bredare och med starkare hjul än F Serie stolarna.

 

En riktigt robust och bekväm stol

King Series erbjuder tunga hjul, en bredare design, en viktkapacitet på hela 181kg, och tjockare kuddar. Förutom att passa långa och stora människor, har den som sagt även riktigt bra armstöd som kan höjas eller sänkas, roteras in eller ut, skjuta tillbaka eller framåt, och till och med flytta in och ut (mot eller bort från dig). Den kan sänkas tillbaka 170 grader och framåt eller bakåt 12 grader.

Om du har lite extra pengar och letar efter en spelstol kan vi mycket varmt rekommendera den här produkten. Den är verkligen bättre än de allra flesta stolarna.

Du får vad du betalar med denna. DXRacer King K06 är dyr, men mycket stödjande och bekväm. Den stora mängden justeringar är otrolig, och hjälper till att ge det stöd du bör kunna förvänta dig av en gamingstol för detta pris. 

Fördelar
 • Väldigt anpassningsbar
 • Mycket bra hjul
 • Bra viktkapacitet
Nackdelar
 • Dyr

 

Fördelarna med en kvalitetskontorsstolergonomisk stol

Inte bara är en bra kvalitetsstol till för att rädda ryggen mot slitage, men det hjälper också till att upprätthålla blodcirkulationen och det gör dig mer produktiv. Studier har visat att vi är mycket mer produktiva på jobbet när vi är bekväma och smärtfria.

Om du anser att det är en bra investering i dig själv, så är det värt pengarna. Inte bara kommer du att vara mer produktiv, men du kommer också att vara på bättre humör vid slutet av dagen.

Oavsett vad så kommer din kropp att tacka dig för det!

 

1. Justerbarhet

Nästan varje stol på marknaden kommer att vara något justerbar. För din stol vill du ha något som erbjuder mer än bara justeringar av höjd och armstöd. Helst bör stolen vara femvägsjusterbar men vissa går till och med så långt som att justera på fjorton olika sätt. Det kan vara knepigt att räkna ut vad som är bäst för dig, och det enda sättet att hitta det är att fysiskt testa det.

 

2. Tyg är viktigt – du vill inte svettas

De flesta kontorsstolarna och gaming stolarna är gjorda av syntetiskt material. Kanske kan man argumentera att det inte är något fel med det, men om vi överväger fakta vet vi att det har vissa nackdelar.

Att välja rätt tyg för vår stol är lite som att välja tyget för våra kostymer. Något som är andningsbart kommer att vara mycket bekvämare. Du vill också ha något som ger betydande dämpning baktill, så du känner inte stolens ram. Det här är baserat på din kroppstyp, vikt och hur du sitter. Att välja tyg är lika viktigt som de andra faktorerna.

 

3. Hur din stol bör passa

När du sitter i stolen vill du att den ska passa som en handske – och att det ska kännas som att du sitter på ett moln. Det borde inte vara något obehag, inga luckor, och du borde känna att du inte någonsin vill ställa dig upp igen.

Ryggstödet ska vara justerbart och bör följa din ryggs naturliga form och stödja din nedre rygg, och böja längs den istället för att lämna luckor och avstånd. Den borde komma åt åtminstone höjden på axelbladets mitt, men borde helst sträcka sig över axlarna.

En gaming eller kontorsstol bör mätas genom att passa två eller tre fingerlängder mellan den och knäets baksida.

Armstödet bör försiktigt omfamna kroppen så att axeln kan slappna av utan att du behöver förlänga armbågarna, och fötterna bör ligga platt på golvet med armarna i samma höjd som på toppen av skrivbordet. Denna position förhindrar spänning.

 

Rör på dig och gör yoga framför datorn – för förbättrad blodcirkulation och för en hälsosammare kropp