Uppdaterad: okt 20, 2018 @ 9:07 f m

När det gäller eltandborste bäst i test har vi summerat en lista på 3 eltandborstar som kandiderar för den bästa eltandborsten. Först ut är Philips Sonicare, en oerhört omtyckt och väl omtalad eltandborste. Sedan har vi en Oral B tandborste som använder kameror för att ge dig den bästa rengöringen. Slutligen har vi TriZone 3000, också från Oral B, som kan ha det bästa greppet som går att hitta på en elektrisk tandborste.

bästa elektriska tandborsten

Den bästa elektriska tandborsten är skonsam mot dina tänder och ditt tandkött, lätt att manövrera och förbättrar din borstningsteknik. Men många annonserade funktioner, som inställningen för olika borstningsmetoder, leder inte nödvändigtvis till friskare tänder och tandkött. Så vi har hämtat information från tandläkare och tandforskning för att identifiera de mest effektiva funktionerna som finns – och samlade sedan de allra bästa tandborstarna på marknaden. Vi har har bestämt oss för tre modeller som faktiskt är extremt bra, och som faktiskt hjälper dig få bättre borstvanor – för ett mer hälsosamt leende.

EltandborsteEgenskaperTestbetygPris
ORAL B GENIUS 8000 eltandborste bäst i test oral b genius 8000

Batteritid

48 min

Rotationer

10500 per min

Pulseringar

48000 per min

Trådlös kommunikation

Bluetooth

Funktioner

5

9/10 stjärnor av techadvisor.co.uk

5/5 stjärnor av techgearlab.com

5/5 stjärnor av dentaldorks.com
SE BÄST PRIS
PHILIPS SONICARE DIAMONDCLEAN eltandborste bäst i test philips sonicare diamondclean

Batteritid

84 min

Rotationer

31000 per min

Pulseringar

62000 per min

Trådlös kommunikation

Bluetooth

Funktioner

5

9/10 stjärnor av techadvisor.co.uk

4,3/5 stjärnor av productreview.com.au

4/5 stjärnor av electricteeth.co.uk
SE BÄST PRIS
ORAL B TRIZONE 2000 elektrisk bäst i test oral b trizone 2000

Batteritid

30 min

Rotationer

8 800 per min

Pulseringar

40 000 per min

Trådlös kommunikation

Nej

Funktioner

2

5/5 stjärnor av dentistryblogger.com

4/5 stjärnor av electricteeth.co.uk

92/100 av toothbrushtalk.co.uk
SE BÄST PRIS

Philips Sonicare DiamondClean

Philips har uppenbarligen lagt stor vikt vid Sonicare DiamondClean, och det märks. Den ser inte bara bra ut, men utmärker sig också när du borstar eltandborste bäst i test philips sonicare tänderna. Dess resefodral är verkligen superbt och slår alla andra. Inte bara ger den bra skydd till din tandborste, den laddar den också!

Om du ville ha en elektrisk tandborste att resa med då kan du inte göra ett bättre val än detta. Därför är det ett självklart val för bästa eltandborste. De som vill borsta tänderna med en känsla av klass, eller helt enkelt vill ha en elektrisk tandborste som ser riktigt, riktigt bra ut, är det här vad du har väntat på.

Om du letar efter en smart tandborste kommer de flesta att erbjuda en app, men Philips Sonicare DiamondClean är smart på andra sätt också. Idag har nästan varje vanlig elektrisk apparat en Wi-Fi-anslutning och erbjuder därför “smarta” funktioner. Tandborstar har inte riktigt kommit till detta skede, men många erbjuder smarta tekniska egenskaper, och inte bara för att hjälpa dig att rengöra och ta bort den irriterande placken.

 

När din eltandborste ska se riktigt, riktigt bra ut

Philips Sonicare DiamondClean är högst upp på toppen av elektriska tandborstar från Philips, och en given kandidat för den bästa eltandborsten. Den svarta modellen som ser supersnygg ut med sin matta finish jämfört med den traditionella vita elektriska tandborsten, men du kan hitta den här modellen i vitt om du föredrar det, eller rosa om du känner för en sådan.

Som med varje elektrisk tandborste behöver du köpa ett nytt borsthuvud ibland, och du får bara en till att börja med. Förutom den snygga designen känns Sonicare DiamondClean alltid som en premiumprodukt med det medföljande hårda fodralet, glaset, och hur indikatorerna och batterilampan som lyser är helt osynliga när tandborsten inte används.

Om du tar med dig Sonicare DiamondClean hemifrån kommer den att klara sig cirka 3 veckor på en full laddning. Den hårda bärväskan kommer att hålla den skyddad och har plats för ett par borsthuvuden, men som sagt är det är inte allt. Du kan också ladda tandborsten eftersom den har en USB-port. Du kan ansluta den till en bärbar dator, smartphone-laddare eller nästan alla andra USB-portar för att hålla den uppladdad.

Fördelar

 • Bra att ta med sig på resor
 • USB-kontakt
 • Fenomenal rengöring
 • Hög klass

Nackdelar

 • Hade varit bra med en mikro USB ingång

 

Oral B Genius 8000

Oral-B Genius Pro 8000 är en Bluetooth-ansluten smart tandborste som använder inbyggda sensorer och telefonens framåtvända kamera för att spåra eltandborste bäst i test oral b genius 8000 borsthuvudets position i munnen när du rengör dina tänder. Det här är verkligen jättespännande, och ett självklart val på denna lista.

Det är verkligen spännande med realtids-video och positionsavkänning på smarta tandborstar, men att döma från intervjuer med tandläkare och tandhygienister verkar det så här långt i utvecklingen inte ha någon extrem inverkan på resultatet av din tandborstning, men det är fortfarande extremt spännande!

 

Oral B: Tandläkarnas favorit

Det är bra att Genius är kompatibel med alla Oral B-borsthuvuden, och den har tjänat ADAs (American Dentist Association) Seal of Approval, vilket onekligen betyder att den är en kandidat för den bästa eltandborsten. Den har också ett långvarigt uppladdningsbart batteri, och ett robust men bekvämt handtag. Den inbyggda trycksensorn, som blinkar ett rött ljus när du borstar för hårt, är en bonus. Denna tandborste kommer med tre runda borsthuvud, var och en med olika borstkonfigurationer, som borde hålla dig försedd i nio månader eller så. Människor som reser med en elektrisk tandborste kommer att uppskatta det medföljande fodret, som inte bara lagrar två ersättningshuvuden, utan också kan ladda eltandborsten – och en telefon.

Mästaren på plackborttagning

Enligt oberoende tandläkartester har både Oral B Genius 8000 och 9000 gjort utmärkt ifrån sig vid avlägsnande av plack, och deras enkla instruktioner gör det lätt att lära sig, och få in en väldigt bra rengöringsrutin. För att hjälpa dig att fortsätta att borsta i de rekommenderade två minuterna vibrerar borsten var 30:e sekund, vilket betyder att det är dags att byta till nästa fjärdedel av din mun. Glöm inte att lägga på lite tid för att borsta tungan i slutet – borsta från baksidan av tungan till den främre delen av tungan. Överst på borsten är 360 ° SmartRing, synlig från alla vinklar medan du borstar. SmartRing lyser och pulserar långsamt och slutar sedan lysa om du borstar för hårt. Via Oral B appen kan du även programmera den att lysa med ditt val av 12 färger medans du borstar.

Fördelar

 • Den smartaste tandborsten
 • Använder kameror för bättre resultat
 • Trycksensor

 

 

Oral B TriZone 2000

Här har du en Oral B eltandborste som verkligen utmärker sig när det gäller design, användbarhet, och en ren mun.  Handtaget på 2000 är smalt och bekvämt i handen. Designen är mintgrön på gummihandtaget som är monterat på den vita vita plastkroppen.

Vare sig grönt är din färg eller inte, går det inte att förneka att gummit gör borsten lättare att hålla, även när den är våt, och det tar bort den grova plastkänslan som vissa borstar har. Den bakre delen av borsten har en rad skåror gjutna i plastkroppen som hjälper till att göra borsten mer greppbar.

 

Lättanvänd för alla användare

Oral B TriZone 2000 är ideal för nästan alla, även de som har begränsade finger- och handrörelser borde kunna använda denna utan problem. En stark vit rand bland den gröna färgen drar ögonen till den upphöjda strömbrytaren, som trots att det krävs en ganska stark tryckning, ger ett bra svar för att veta att den har tryckts (självklart kommer du också att höra borsthuvudet snurra).

En rödorange panel på baksidan av borsten kan se lite ut som en bakre bromsljus på en bil, och i stort sett gör ett liknande jobb. Bakom denna panel är en LED som lyser för att meddela dig när du borstar för hårt. För att borsta för hårt måste du applicera en hel del tryck på tänderna, men den visuella indikation säger åt dig att du behöver minska trycket, och du bör fortsätta igen när ljuset är borta.

Automatisk omhändertagning av dina tänder

Om du är lite hårdhänt, justerar borsten automatiskt hastighet och kraft för att undvika att du gör någon skada. Borsthandtaget mäter 2,5 cm i bredd och 3 cm i tjocklek, och väger inte mer än 130g. Till skillnad från Pro 2000, har TriZone 2000 en annan typ av borsthuvud. Oral-B är välkända för sina oscillerande roterande borsthuvuden, men TriZonen är inte en av dessa. Den använder en mer traditionell svepteknik för att borsta plack och smuts från tänderna. Det finns dock fortfarande 3 väldigt användbara delar av borsthuvudet.

 

Toppbetyg i alla kategorier

För att summera är designen, användbarheten, hur rent den gör din mun och den allmäna användningen riktigt bra. Den är slank och bekväm att hålla på bara 130g, den har bra grepp med ett grönt gummigrepp på framsidan och hårda plastskåror på baksidan. En bra strömknapp som kräver ett starkt tryck, men ger bra feedback.

Tryck på strömbrytaren en gång för daglig rengöring, igen för tandköttssvård, och ännu en gång för att stänga av. Tryckangivaren på baksidan av borsten lyser rött när alltför stort tryck appliceras. Den har en inbyggd timer på 2 minuters som dessutom berättar när du ska byta fjärdedel av munnen, och när det är dags att avsluta borstningen.

Beroende på hur många som använder tandborsten, kommer Oral B eltandborste TriZone att vara i upp till 7 dagar, eller 14 borstningar om 2 minuter vardera. Om du delar en tandborste bör du ändra borsthuvudet, du borde inte använda samma!

Fördelar

 • Mycket bra grepp
 • Lättanvänd
 • Bra batteritid
 • Dynamisk vinklad strömspets
 • Pulserande-stationära borstar
 • Pulserande sopborstar

Behöver man en elektrisk tandborste?

tandläkare tandborste

Sanningen är att de tandläkare som vi hämtat information från säger att hur du borstar är viktigare än vad du borstar med. Korrekt borstningsteknik (och tandtråd) är avgörande för att bibehålla friska tänder och tandkött. Så det är möjligt att rengöra tänderna effektivt med en manuell tandborste, och om du och din tandläkare är nöjda med dina resultat behöver du nog inte byta.

Men om du känner att du har utrymme för att förbättra dina tänder, gör en elektrisk tandborste det lättare att bibehålla bra teknik för att ta bort ännu mer plack. Dr Katia Friedman, tandläkare och ägare av Friedman Dental Group säger att “När vi borstar för hand, utför vi i genomsnitt cirka 300 dragningar per minut, vilket inte är dåligt. Men elektriska tandborstar kan uppnå mellan 31 000 till 40 000 dragningar per minut.

En av de främsta fördelarna med vibrationer eller svängningar är att det rengör tänderna noggrant – det eliminerar plack och bakterier bättre än en manuell tandborste på grund av det ökade antalet dragningar som det ger.”

En elektrisk tandborste låter definitivt tilltalande, men med alla löften från tillverkarna, hur vet du vilka funktioner som är värda att ha? Därför tog vi reda på vad tandläkarna säger att en mycket bra elektrisk tandborste borde erbjuda. De var alla överens om att först och främst borde den uppmuntra dig att förbättra dina borstvanor. Det betyder att den bästa tandborsten bör inkludera funktioner som en två minuters timer, vilket har en verklig inverkan på din borstningsteknik, samt enkel manövrerbarhet för att komma åt de svåråtkomliga områdena.

 

Vilken eltandborste ska man ha?

Det finns två varumärken som dominerar marknaden för elektriska tandborstar: Oral-B, känd för sina oscillerande borstar och Philips Sonicare, kända för soniska tandborstar. Vi har gått igenom de bästa av listor från webbplatser som Engadget och Dental Dorks, och konsumentrecensioner på Amazon för att hitta de bäst betygsatta tandborstarna från varje varumärke. 

Vi försökte inkludera tandborstar som spänner över ett brett utbud av funktioner och prisklasser. Därför är tandborstarna på den här sidan verkligen det bästa du kan få tag på.

Vissa funktioner kan verkligen hjälpa dig att borsta bättre – andra kommer förmodligen inte göra det. Ju fler funktioner din tandborste har desto dyrare blir den, så det är viktigt att tänka på vilka funktioner du faktiskt kommer att använda. Visst, tandkötts-massage och telefon appar låter tilltalande, men om du inte kommer att använda dessa funktioner dagligen borde du inte behöva betala för dem.

Vi kollade hos experterna vilka egenskaper som var nödvändiga för att förbättra borstningstekniken, och som kan vara användbara men inte nödvändiga. De verkar vara överens om följande alternativ:

 

Funktioner din tandborste måste haguide för din eltandborste

Två minuters timer: Den mest rekommenderade funktionen, en två minuters timer tar bort gissningen från din tandborstning för att säkerställa att dina tänder får tillräckligt med tid under borsten. Att borsta under Folktandvårdens rekommenderade två minuter kan resultera i en mindre effektiv rengöring.

Vissa tandläkare säger att deras patienter säger att de borstar i tre till fem minuter, men när de borstar framför tandläkaren borstar de i mindre än en minut. De flesta elektriska tandborstar erbjuder nu denna timer som en standardfunktion, oavsett priset.

Uppladdningsbart batteri: Ett uppladdningsbart batteri sparar dig kostnaden för att byta ut traditionella batterier under en livstid för en elektrisk tandborste – minst 3 år. Dessutom minskar det risken för en död tandborste och förlusten av fördelarna med en elektrisk tandborste. De flesta elektriska tandborstar erbjuder ett uppladdningsbart batteri som i genomsnitt räcker två veckor per laddning.

 

Funktioner som är bra att ha

Trycksensor: En trycksensor kommer att meddela dig om du borstar för hårt, vilket tandläkarna förklarar “kan irritera tandköttet, orsaka ömhet eller blödning.” Under en lång tid kan denna typ av tung borstning orsaka tillstånd som tillbakadragning av tandköttet. Det kommer högt rekommenderat från experterna att ha en trycksensor som låter, blinkar eller till och med pausar borstningen för att låta dig veta att du behöver lätta lite på trycket. I teorin är en trycksensor utmärkt för att förbättra tekniken, men ibland kan det ta lite för mycket tryck för att aktivera dem. Eftersom det här inte är en idiotsäker funktion, ser vi det inte som en dealbreaker, men vi har tagit med flera borstar med trycksensor.

30-sekunders timer: Detta delar upp två minuters borstnings-timern i fyra intervaller på 30 sekunder. Detta gör att du kan fokusera på att borsta en fjärdedel av munnen i taget för en jämn borstning. De flesta tandborstarna med denna funktion kommer antingen att använda korta pauser i vibrationer eller producera en kort serie pulser för att meddela dig när det är dags att byta.

 

EltandborsteEgenskaperTestbetygPris
ORAL B GENIUS 8000 eltandborste bäst i test oral b genius 8000

Batteritid

48 min

Rotationer

10500 per min

Pulseringar

48000 per min

Trådlös kommunikation

Bluetooth

Funktioner

5

9/10 stjärnor av techadvisor.co.uk

5/5 stjärnor av techgearlab.com

5/5 stjärnor av dentaldorks.com
SE BÄST PRIS
PHILIPS SONICARE DIAMONDCLEAN eltandborste bäst i test philips sonicare diamondclean

Batteritid

84 min

Rotationer

31000 per min

Pulseringar

62000 per min

Trådlös kommunikation

Bluetooth

Funktioner

5

9/10 stjärnor av techadvisor.co.uk

4,3/5 stjärnor av productreview.com.au

4/5 stjärnor av electricteeth.co.uk
SE BÄST PRIS
ORAL B TRIZONE 2000 elektrisk bäst i test oral b trizone 2000

Batteritid

30 min

Rotationer

8 800 per min

Pulseringar

40 000 per min

Trådlös kommunikation

Nej

Funktioner

2

5/5 stjärnor av dentistryblogger.com

4/5 stjärnor av electricteeth.co.uk

92/100 av toothbrushtalk.co.uk
SE BÄST PRIS