Fotobok bäst i test: Fotoböckerna med erbjudande och snabb leverans online

 

Uppdaterad: jan 26, 2020 @ 4:46 e m

Personliga fotoböcker fyllda med delade minnen är inte bara en fantastisk gåva till andra, men dessa underbara, unika minnen av semestrar och händelser kan vara värdefulla i många år framöver.

Att designa en personlig fotobok är inte alltför svårt, men av de många online fotoboks tjänsterna, vilken bör du använda?

Skapa en fantastisk fotobok med testvinnarna Önskefoto eller Smartphoto

Ingenting är sötare än att nostalgiskt se över bilder från det förflutna, och fundera på hur din familj har vuxit och de roliga minnena ni har delat tillsammans.

Om din telefonkamera är överfylld med nya bilder som du kanske vill få se dagens ljus, rekommenderar vi att designa din egen egen fotobok med Önskefoto eller Smartphoto.

En snygg fotobok gjord just för dig är det perfekta sättet för att visa de bilder du har tagit på dina nära och kära, era husdjur, familjesemestrar, resor och de små livens stunder som får dig att le.

Med Önskebok eller Smartphoto kan du enkelt skapa din egen personliga fotobok. Välj en snygg design och börja samla dina fångade favoritögonblick på ett och samma ställe. Det är enkelt att hitta en mall som passar ditt tema eller din stil, och sedan anpassa designen till varje detalj.

 

Skapa din fotobok smidigt och enkelt tack vare fördesignade mallar

Bli inspirerad av de fördesignade idésidorna som hjälper dig att berätta din historia, på ditt sätt. När du har lagt till dina foton är det enkelt att flytta och ändra storlek på var och en exakt som du vill. Funktionen Smart Autofill ordnar automatiskt bilderna i kronologisk ordning, eller så kan du ordna dina bilder på ett annat sätt. Anpassa layouten genom att lägga till text och justera typsnitt och färger för att få störst genomslagskraft.

 

De många fördelarna med fotoböcker

Att skapa en fotobok online kommer med flera viktiga fördelar. Med dina egna gjorda fotoböcker och fotoalbum, måste du skriva ut dina bilder innan du använder dem. Med online fotoböcker kan du använda en redigerare där du kan redigera dina bilder, lägga till design och infoga layouter  – allt innan du ens hade hunnit skrivit ut bilderna i en egen fotobok. Möjligheten att redigera allt på nätet eliminerar praktiskt taget alla misstag. När du gör det själv kan det gå fel med lim, olika utsmyckningar eller det du skriver för hand. Om du ändrar dig eller placerar nånting på fel sida måste du börja om helt. Med en fotoboks-redigerare online kan du ändra allt i din fotobok till höger och vänster, innan du skickar den till utskrivning.

Med verktyg i fotoboks redigeraren kan du beskära bilder, reducera röda ögon, släta hudtoner och lägga till specialeffekter, alla saker som är oerhört svårt att göra själv om du använder dina egna papperskopior.

Smartphoto och Önskefoto är våra självklara val för bäst i test i Sverige tack vare deras otroligt nöjda kundbas och deras superba kvalitet i sina produkter.

 

Smartphoto: Tusentals nöjda kunder och väletablerade online

Smartphoto är en av pionjärerna inom digital fotoutskrift. Tusentals medlemmar har redan laddat upp bilder till en av de smartaste foto-företagen i världen. Det allra bästa är att du får hem din fotobok bara på några dagar genom posten.

De digitala fotona skrivs ut på ett av de mest avancerade Europeiska laboratorierna, på äkta fotograf-papper av hög kvalitet. Smartphoto erbjuder också mycket konkurrenskraftiga priser, så att du kan dra nytta av det stora antalet bilder som behandlas dagligen i deras laboratorium.

 

 

 

Önskefoto: Skapa fantastiska fotoalbum online och få snabb leverans inom några dagar

Önskefoto är ett av de äldsta fotoprodukt företagen i Sverige, och är specialiserade på personliga fotoprodukter, såsom fotoböcker, framkallningar, kalendrar, kort, fotoalbum och väggdekorationer. Det nästan mest otroliga är att allt produceras av ett team av specialister i Haag, Nederländerna – och ändå får du hem din fotobok inom några dagar.

Kvaliteten är fullkomligt superb. Företaget har levererat fotoprodukter till över 4 miljoner människor i Storbritannien, Nederländerna, Frankrike, Tyskland, Norge, Belgien och självklart Sverige.

 

Varför fotobok?

Personliga fotoböcker fyllda med delade minnen är en bra present för mors dag, och är också underbara, unika inblickar från semester och händelser som kan uppskattas under de kommande åren. Att utforma en personlig fotobok är inte alltför svårt, men utan av de många online fotobokstjänsterna som finns, vilken bör man använda?

 

Vid bedömningen av tjänsten använde vi följande kriterier:

 

 • Enkel användning
 • Användargränssnitt och arbetsflöde
 • Funktionalitet
 • Kreativ flexibilitet
 • Kvaliteten på mallar, klippkonst, layouter och bakgrunder

 

De fotoböcker vi har valt har fått enastående betyg i följande kriterier:

 

 • Övergripande intryck och kvalitet på den fysiska boken
 • Fotokvalitet
 • Färg och hudtoner
 • Dynamiskt intervall och exponering
 • Fokus och klarhet
 • Balansering av de olika bilderna

 

I denna artikel har vi lagt största möjliga vikt vid kvaliteten på tjänsternas fotoproduktion, för det är hela syftet med en fotobok. Vi tog också hänsyn till kostnaden.

 

Vem det här är för  

Om du vill skapa ett album av dina digitala foton är en fotoboktjänst absolut vägen att gå. Digitala fotoböcker ser mycket bättre ut och är mer eleganta än sina “gör-det-själv” föregångare.

De är också mycket lättare att ersätta om den första blir skadad. Digitala fotoböcker kan anpassas för att passa alla tillfällen, till exempel en familjetur, en barnbok eller till och med en lärobok.

De är också utomordentliga gåvor till morföräldrar och familj. Och om du är fotograf är fotoböcker ett bra sätt att kurera ditt arbete i en bok som kan reproduceras för distribution.

Om du vill göra en mer avancerad bok som dokumenterar en speciell händelse som ett bröllop, överväg att uppgradera till en platt-bok, som har en speciell typ av bindning som gör att tvåsidiga sprickor kan ligga helt platta utan ett veck i mitten (vissa erbjuder detta alternativ, andra gör inte). Du kan också överväga att välja ett mer lyxigt lock, till exempel läder eller krossad silke, för att matcha tillfället.

Om du har en samling av vintagefotoalbum eller lådor med familjefotografier som ligger omkring, kan du överväga att skanna dessa bilder och uppgradera till en digital fotobok.

 

Designalternativ

Designfunktionerna kan variera lite mellan tjänsterna. Till exempel har varje tjänst en rad olika storlekar och olika sätt att täcka och binda din färdiga bok, bland annat med olika fotomönster, genomskärningsskydd, tygfodral, dammskydd, spiralbindning och high definition utskrift. Beroende på tjänsten kan du göra fotoböcker från under 20 sidor till exemplar med flera hundra sidor.

 

Jämförelse av tjänster

Att försöka jämföra tjänsterna kan vara förvirrande. Det finns ingen standard för att välja bokstorlekar, boktyper, papperstyper eller omslag. De flesta tjänster beskriver sina produkter på olika sätt. Bokstorleken kan beskrivas i centimeter, i sidstorlek (A5, A4, A3) eller i ord som mini, liten, medelstor och stor eller porträtt, landskap, kvadrat och rektangel.

 

Vårt tips

Den viktigaste lektionen här är att se till att du dubbelkollar alla alternativ längs vägen när du väljer bokstyp, bokstorlek, omslag och papperskvalitet. När du använder rullgardinsmenyerna, se till att de alternativ du redan har valt inte ändras när något annat ändras.