Dags att göra städningen hemma lite effektivare? Då har vi 3 fantastiska alternativ för dig när det gäller bäst i test handdammsugare & skaftdammsugare, där vi har valt två stycken modeller där du faktiskt får båda två av dessa i ett, i en så kallad 2-i-1 modell. Dessutom har vi även en tredje modell som endast är en skaftdammsugare, för dom som inte har något behov av en handdammsugare.

Alla tre är otroliga alternativ, men den som står ut är den modellen som vi har krönt den bästa sladdlösa dammsugaren någonsin – är Dyson v8 Absolute.

 

Bäst i test: DYSON V8 Absolute – antagligen den bästa sladdlösa dammsugaren som någonsin skapats

 

 • 5 av 5 stjärnor hos T3.com
 • 5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
 • 5 av 5 stjärnor hos The Guardian
 • 5 av 5 stjärnor hos Expertreviews.co.uk
 • Toppbetyg hos Tek.no

 

Dyson V8 är en 2-i-1 (handdammsugare & skaftdammsugare) som har blivit krönt som kungen av dammsugare av i stort sett alla som någonsin använt den. Den har fått högsta betyg i alla test den någonsin varit i, och det enda problemet som testarna upplevt är att det inte finns tillräckligt att kritisera – förutom det faktum att den är relativt dyr. Som tur är går det inte att förneka att du definitivt får vad du betalar för, och antagligen mer. Men med tanke på de otroliga recensionerna som Dyson V8 fått både av experter och konsumenter är det det lätt att säga att den mycket väl kan vara den bästa sladdlösa dammsugaren någonsin.

 

Många förbättringar från sin redan fantastiska föregångare

Kraften och mångsidigheten hos denna modells föregångare, Dysons V6 Absolut, var bättre än någon av konkurrenterna – men det ledde tyvärr till lite kortvarig batterilivslängd och ibland lite krångel vid tömning av dammpåsen. Med den nya Dyson V8 Absolute får du ännu mer kraft, dubbel batteritid och lättare tömning av påsen. Uppenbarligen har Dyson lyssnat på sina användare.

 

Otroligt många tillbehör

Det första du märker med Dyson V8 Absolute är att den kommer med väldigt många redskap. Förutom den grå, lila och röda handdammsugaren, får du även sex olika bilagor. Det mjuka rullrengöringshuvudet är avsett för golv, medan det direktdrivna rengöringshuvudet har borstar för mattrengöring. Det finns också ett motoriserat verktyg som fungerar bra på husdjurshår, ett sprickverktyg för dom smalare utrymmena som är svåra att nå, och en mjuk borste för rengöring av elektronik. Kombinationsverktyget har både en borste och en plastbit som fungerar jättebra i kombination med sprickverktyget. Motorn och behållaren är i huvuddelen av handdammsugaren, som väger ca 2kg. Det är också där du hittar både HEPA och tvättbara filter. Eftersom den har ett HEPA-filter är det här en oerhört bra anpassad dammsugare för hushåll med allergiker. Den har en röd knapp som du måste hålla ner kontinuerligt för att få sugning. För förvaring kommer handdammsugaren med en väggmontering. Det är verkligen ett bekvämt sätt att ladda handdammsugaren på, vilket är bra. Det tar ungefär fem timmar att få den fulladdad.

Dyson V8 är inte den billigaste trådlösa handdammsugaren, men den är extremt lätt och otroligt kraftfull för en sladdlös dammsugare. Dess relativt lilla storlek och myriad av bilagor gör den verkligen ideal för lägenheter och mindre villor. Dyson V8 Absolute är verkligen toppklass när det kommer till rengöringsprestanda.

Precis som V6, sätter Dysons nya V8 trådlösa 2-i-1 dammsugare igen nya riktmärken över hur mycket ren sugkraft en sladdlös dammsugare faktiskt kan leverera.

Fördelar

 • Fördel
 • Erbjuder bättre städning än många vanliga dammsugare
 • Bra batteritid
 • Enkelt att tömma dammpåsen
 • Bra luftfilter
 • Många verktyg för alla sorters jobb

Nackdelar

 • Endast priset

 

 

Electrolux ULTRAPOWER STUDIO – bäst i test skaftdammsugare

När det gäller rengöringserfarenhet är UltraPower Studio fantastisk. Du kommer verkligen inte att bli besviken med denna kompakta skaftdammsugare. Den levereras med ett 180 graders snurrmunstycke som hjälper dig att enkelt byta rengöringsriktning. En mardröm med att använda dammsugare är när huvudet är intrasslat med hår och fibrer, och Electrolux har löst det problemet med Brushroll Clean Technology. Du behöver bara hålla stativet, trycka på pedalen på höger sida om huvudet och hålla in den i några sekunder och så kommer du se att alla dessa hår automatiskt sugs in i behållaren.

 

Ingen inbyggd handdammsugare

Den enda nackdelen med denna trådlösa dammsugare är att den fortfarande är lite för stor för att rengöra små utrymmen som hörn eller under sängen, och att den till skillnad från dom två andra dammsugarna på den här listan – inte är en 2-i-1 dammsugare (en skaftdammsugare med inbyggd handdammsugare). Det är dock gott om sugkraft i denna trådlösa skaftdammsugare. Naturligtvis är det inte lika kraftfull som en vanlig dammsugare, men det gör fortfarande ett riktigt bra jobb, även på trägolv och matta. Den har 3 ströminställningar, normal, tyst, och booster, så se till att du vrider den till Booster-läget när du vill rengöra dina mattor.

 

Bra batteritid & enkel omhändertagning

Batterilivslängden för Electrolux Ultrapower Studio annonseras som att vara upp till 60 minuter. Det verkar vara korrekt om du använder det i tyst läge. När du växlar till Normal eller Booster-läget, kommer det att ligga mellan 25 minuter och 40 minuter. En full laddning tar ca 5 timmar. Detta är fortfarande ett mycket imponerande batteri. Dessutom är den trådlösa dammsugaren utrustad med påslös cyklonteknik så att du inte behöver byta påsen och skaftdammsugaren håller fortfarande sin sugkraft även när behållaren är fylld. Det är mycket lätt att öppna och tömma dammbehållaren. Eftersom det inte finns någon väska att byta ut, rekommenderar Electrolux att snabbt rengöra det inre filtret vid varje tömning och rengöra hela filtret efter varje 5:e tömning.

 

Otroligt funktionell på grund av dess lätta vikt

skaftdammsugare tenderar att erbjuda bättre användbarhet än traditionella dammsugare. Det här är en trådlös modell som dessutom väger väldigt lite, så om du är klumpig (som jag) eller bara uppskattar en mer effektiv apparat, ger denna produkt mycket mening från en användarvänlig synvinkel. Electrolux UltraPower Studio är lätt att lyfta, lätt att navigera från rum till rum och erbjuder enastående manövrerbarhet. UltraPower Studio är definitivt den mest manövrerbara modellen du kan hitta.

Electrolux UltraPower Studio är en snygg handdammsugare med en handfull unika egenskaper.

Fördelar

 • Modern, lätt och kompakt design
 • Kraftfull nog att rengöra mattor och hårda golv
 • Ingen vätska att ersätta
 • Bra batterilivslängd
 • Avlägsnar enkelt ihoptrasslat hår och damm

Nackdelar

 • Inte lika kraftfull som vissa andra skaftdammsugare i samma prisklass
 • Svårt att nå trånga utrymmen

 

Electrolux Ergorapido Power – bäst i test (2-i-1) hand- och skaftdammsugare

Ergorapido Power liknar UltraPower Studio när det gäller design och funktioner då Ergorapido är metallisk lila med orange, medan UltraPower är metallisk mörkblå med orange. Precis som UltraPower erbjuder Ergorapido sladdlös dammsugning komplett med laddningsstation, LED-strålkastare, ett genomskinligt munstycke och flexibelt rör som gör den extremt manövrerbar.

 

Fantastisk 2-i-1

Ergorapido erbjuder även Electrolux signatur “Brush Roll Clean”-teknik. Om du kommer ihåg från UltraPower-recensionen kan du med Brush Roll Clean-funktionen avlägsna hår eller andra partiklar utan att behöva ta bort borsten och rengöra den manuellt. Slå bara på dammsugaren och tryck på spaken som finns på höger sida av munstycket. Till skillnad från UltraPower är Ergorapido en 2-i-1-modell – en skaftdammsugare och handdammsugare som är snyggt förpackade i en traditionell skaftdammsugare. Tryck på 2-i-1-knappen på framsidan av dammsugaren och den handhållna enheten släpps för användning. En separat borstanslutning för den handhållna dammsugaren ingår även i inköpet.

 

Fördelar

 • Den är mångsidig – kan användas som en skaftdammsugare eller en handdammsugar
 • Anständig batteritid på 30 minuter om du använder normal hastighet
 • Tar ungefär 4 till 5 timmar att ladda
 • Har två tillbehör (sprickvertyg och pensel) som snyggt förvaras i laddaren – vilket leder till en mindre chans att tappa bort dem
 • Den halvtransparanta dammbehållaren låter dig veta när du ska tömma den
 • LED-lampa på skaftet ger bättre sikt
 • Torkfiltret är tvättbart så det sparar dig på filterkostnaden
 • Den har laddningsstativ som låter dig lagra enheten i upprätt läge vilket minskar det utrymme som behövs för att lagra den
 • Du kan rengöra det torkfiltret utan att tvätta det – det minskar hur ofta det behöver tvättas
 • Penselrullen är lätt att ta bort

Nackdelar

 • Utan laddningsstället står det inte ensam
 • Litem dammpåse som måste tömmas vid varje användning