trådlös intro

Uppdaterad: jan 31, 2019 @ 2:51 e m

Dags att göra städningen hemma lite effektivare? Då har vi 3 fantastiska alternativ för dig när det gäller bäst i test handdammsugare & skaftdammsugare, där vi har valt två stycken modeller där du faktiskt får båda två av dessa i ett, i en så kallad 2-i-1 modell. Dessutom har vi även en tredje modell som endast är en skaftdammsugare, för dom som inte har något behov av en handdammsugare.

Alla tre är otroliga alternativ, men den som står ut är – är Dyson v8 Absolute.

 

DYSON V8 Absolute – antagligen den bästa sladdlösa dammsugaren som någonsin skapatsDyson V8

 

 • 5 av 5 stjärnor hos T3.com
 • 5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
 • 5 av 5 stjärnor hos The Guardian
 • 5 av 5 stjärnor hos Expertreviews.co.uk
 • Toppbetyg hos Tek.no

 

Dyson V8 är en 2-i-1 (handdammsugare & skaftdammsugare) som har blivit krönt som kungen av dammsugare av i stort sett alla som någonsin använt den. Den har fått högsta betyg i alla test den någonsin varit i, och det enda problemet som testarna upplevt är att det inte finns tillräckligt att kritisera – förutom det faktum att den är relativt dyr.

Som tur är går det inte att förneka att du definitivt får vad du betalar för, och antagligen mer. Men med tanke på de otroliga recensionerna som Dyson V8 fått både av experter och konsumenter är det det lätt att säga att den mycket väl kan vara den ultimata sladdlösa dammsugaren någonsin.

 

Många förbättringar från sin redan fantastiska föregångare

Kraften och mångsidigheten hos denna modells föregångare, Dysons V6 Absolut, var bättre än någon av konkurrenterna – men det ledde tyvärr till lite kortvarig batterilivslängd och ibland lite krångel vid tömning av dammpåsen. Med den nya Dyson V8 Absolute får du ännu mer kraft, dubbel batteritid och lättare tömning av påsen. Uppenbarligen har Dyson lyssnat på sina användare.

 

Otroligt många tillbehör

Det första du märker med Dyson V8 Absolute är att den kommer med väldigt många redskap. Förutom den grå, lila och röda handdammsugaren, får du även sex olika bilagor. Det mjuka rullrengöringshuvudet är avsett för golv, medan det direktdrivna rengöringshuvudet har borstar för mattrengöring. Det finns också ett motoriserat verktyg som fungerar bra på husdjurshår, ett sprickverktyg för dom smalare utrymmena som är svåra att nå, och en mjuk borste för rengöring av elektronik. Kombinationsverktyget har både en borste och en plastbit som fungerar jättebra i kombination med sprickverktyget. Motorn och behållaren är i huvuddelen av handdammsugaren, som väger ca 2kg. Det är också där du hittar både HEPA och tvättbara filter. Eftersom den har ett HEPA-filter är det här en oerhört bra anpassad dammsugare för hushåll med allergiker. Den har en röd knapp som du måste hålla ner kontinuerligt för att få sugning. För förvaring kommer handdammsugaren med en väggmontering. Det är verkligen ett bekvämt sätt att ladda handdammsugaren på, vilket är bra. Det tar ungefär fem timmar att få den fulladdad.

Dyson V8 är inte den billigaste trådlösa handdammsugaren, men den är extremt lätt och otroligt kraftfull för en sladdlös dammsugare. Dess relativt lilla storlek och myriad av bilagor gör den verkligen ideal för lägenheter och mindre villor. Dyson V8 Absolute är verkligen toppklass när det kommer till rengöringsprestanda.

Precis som V6, sätter Dysons nya V8 trådlösa 2-i-1 dammsugare igen nya riktmärken över hur mycket ren sugkraft en sladdlös dammsugare faktiskt kan leverera.

Fördelar

 • Fördel
 • Erbjuder bättre städning än många vanliga dammsugare
 • Bra batteritid
 • Enkelt att tömma dammpåsen
 • Bra luftfilter
 • Många verktyg för alla sorters jobb

Nackdelar

 • Endast priset

 

 

Electrolux ULTRAPOWER STUDIO skaftdammsugareelectrolux dammsugare

När det gäller rengöringserfarenhet är UltraPower Studio fantastisk. Du kommer verkligen inte att bli besviken med denna kompakta skaftdammsugare. Den levereras med ett 180 graders snurrmunstycke som hjälper dig att enkelt byta rengöringsriktning.

En mardröm med att använda dammsugare är när huvudet är intrasslat med hår och fibrer, och Electrolux har löst det problemet med Brushroll Clean Technology. Du behöver bara hålla stativet, trycka på pedalen på höger sida om huvudet och hålla in den i några sekunder och så kommer du se att alla dessa hår automatiskt sugs in i behållaren.

 

Ingen inbyggd handdammsugare

Den enda nackdelen med denna trådlösa dammsugare är att den fortfarande är lite för stor för att rengöra små utrymmen som hörn eller under sängen, och att den till skillnad från dom två andra dammsugarna på den här listan – inte är en 2-i-1 dammsugare (en skaftdammsugare med inbyggd handdammsugare). Det är dock gott om sugkraft i denna trådlösa skaftdammsugare. Naturligtvis är det inte lika kraftfull som en vanlig dammsugare, men det gör fortfarande ett riktigt bra jobb, även på trägolv och matta. Den har 3 ströminställningar, normal, tyst, och booster, så se till att du vrider den till Booster-läget när du vill rengöra dina mattor.

 

Bra batteritid & enkel omhändertagning

Batterilivslängden för Electrolux Ultrapower Studio annonseras som att vara upp till 60 minuter. Det verkar vara korrekt om du använder det i tyst läge. När du växlar till Normal eller Booster-läget, kommer det att ligga mellan 25 minuter och 40 minuter. En full laddning tar ca 5 timmar. Detta är fortfarande ett mycket imponerande batteri. Dessutom är den trådlösa dammsugaren utrustad med påslös cyklonteknik så att du inte behöver byta påsen och skaftdammsugaren håller fortfarande sin sugkraft även när behållaren är fylld. Det är mycket lätt att öppna och tömma dammbehållaren. Eftersom det inte finns någon väska att byta ut, rekommenderar Electrolux att snabbt rengöra det inre filtret vid varje tömning och rengöra hela filtret efter varje 5:e tömning.

 

Otroligt funktionell på grund av dess lätta vikt

skaftdammsugare tenderar att erbjuda bättre användbarhet än traditionella dammsugare. Det här är en trådlös modell som dessutom väger väldigt lite, så om du är klumpig (som jag) eller bara uppskattar en mer effektiv apparat, ger denna produkt mycket mening från en användarvänlig synvinkel. Electrolux UltraPower Studio är lätt att lyfta, lätt att navigera från rum till rum och erbjuder enastående manövrerbarhet. UltraPower Studio är definitivt den mest manövrerbara modellen du kan hitta.

Electrolux UltraPower Studio är en snygg handdammsugare med en handfull unika egenskaper.

Fördelar

 • Modern, lätt och kompakt design
 • Kraftfull nog att rengöra mattor och hårda golv
 • Ingen vätska att ersätta
 • Bra batterilivslängd
 • Avlägsnar enkelt ihoptrasslat hår och damm

Nackdelar

 • Inte lika kraftfull som vissa andra skaftdammsugare i samma prisklass
 • Svårt att nå trånga utrymmen

 

Electrolux Ergorapido Power – (2-i-1) hand- och skaftdammsugareelectrolux arc

Ergorapido Power liknar UltraPower Studio när det gäller design och funktioner då Ergorapido är metallisk lila med orange, medan UltraPower är metallisk mörkblå med orange. Precis som UltraPower erbjuder Ergorapido sladdlös dammsugning komplett med laddningsstation, LED-strålkastare, ett genomskinligt munstycke och flexibelt rör som gör den extremt manövrerbar.

 

Fantastisk 2-i-1

Ergorapido erbjuder även Electrolux signatur “Brush Roll Clean”-teknik. Om du kommer ihåg från UltraPower-recensionen kan du med Brush Roll Clean-funktionen avlägsna hår eller andra partiklar utan att behöva ta bort borsten och rengöra den manuellt. Slå bara på dammsugaren och tryck på spaken som finns på höger sida av munstycket. Till skillnad från UltraPower är Ergorapido en 2-i-1-modell – en skaftdammsugare och handdammsugare som är snyggt förpackade i en traditionell skaftdammsugare. Tryck på 2-i-1-knappen på framsidan av dammsugaren och den handhållna enheten släpps för användning. En separat borstanslutning för den handhållna dammsugaren ingår även i inköpet.

 

Fördelar

 • Den är mångsidig – kan användas som en skaftdammsugare eller en handdammsugar
 • Anständig batteritid på 30 minuter om du använder normal hastighet
 • Tar ungefär 4 till 5 timmar att ladda
 • Har två tillbehör (sprickvertyg och pensel) som snyggt förvaras i laddaren – vilket leder till en mindre chans att tappa bort dem
 • Den halvtransparanta dammbehållaren låter dig veta när du ska tömma den
 • LED-lampa på skaftet ger bättre sikt
 • Torkfiltret är tvättbart så det sparar dig på filterkostnaden
 • Den har laddningsstativ som låter dig lagra enheten i upprätt läge vilket minskar det utrymme som behövs för att lagra den
 • Du kan rengöra det torkfiltret utan att tvätta det – det minskar hur ofta det behöver tvättas
 • Penselrullen är lätt att ta bort

Nackdelar

 • Utan laddningsstället står det inte ensam
 • Litem dammpåse som måste tömmas vid varje användning

 

Vad bör jag söka efter när jag vill köpa en trådlös dammsugare?

Trådlösa dammsugare – även kallade handdammsugare – är ett bra alternativ om du vill ha en dammsugare som du kan använda för snabba och spontana rengöringsjobb, till exempel för att göra rent i köket efter barnens måltid eller för att fräscha upp innan gästerna kommer över. Videon visar hur en sladdlös dammsugare fungerar.

 

Batterikraft

Den tid du kan använda en sladdlös dammsugare beror på batteritypen och vilken inställning du använder den på. Tiderna varierar verkligen – från mindre än 10 till cirka 40 minuter – så det är osannolikt att du städar hela huset med en sladdlös dammsugare, särskiltdå ungefär 54% av de personer i de undersökningar vi tagit del av säger att det tar mer än en halvtimme att dammsuga deras hem. Alla trådlösa dammsugare har en batteriindikatorlampa för att låta dig veta när batteriet är lågt. Tänk på att batteritiden som tillverkaren hävdar ibland är annorlunda än den faktiska tid den fungerar.

 

Laddning

Alla trådlösa dammsugare måste laddas i en dockningsstation innan de kan användas. Många av dessa laddstationer kan monteras på väggen, vilket gör dem enklare att lagra och att installera snabbt, om du inte har något emot att din dammsugare syns hela tiden. Återigen kan den tid som krävs för att helt ladda upp en trådlös dammsugare variera – det kan ta så lite som två timmar eller mer än 16. Trådlösa dammsugare är bra då dom sparar dig kostnad och krångel med att byta ut påsar. Tömning av behållaren i en påsfri dammsugare kan dock vara jobbigare än att ta bort en påse, så de är ofta inte ideala för personer med allergier.

 

Kapacitet

Mängden damm som en dammsugare kan hämta bestäms av kapaciteten hos behållaren. För trådlösa dammsugare är det mycket mindre – allt från 0,3 till endast 1 liter, medan konventionella dammsugares kapacitet sträcker sig från cirka 2 till 3 liter. Du kommer därför att tömma din trådlösa dammsugare oftare, och du kanske inte kan dammsuga så mycket av ditt hem på en gång.

 

Vikt

Som du förväntar dig är många trådlösa dammsugare lättare än konventionella dammsugare. Dom lättaste väger runt 2,1 kg, medan den lättaste vanliga dammsugaren ligger på cirka 4,5 kg, även om majoriteten är på ca 6 kg. När det gäller vikt slår de trådlösa dammsugarna allt. Men hur gör de ifrån sig de när det gäller kraft? De är onekligen betydligt mindre kraftfulla, och det är därför som de ännu inte är helt lämpade att helt ta över från vanliga dammsugare.

 

Vilka typer av trådlösa dammsugare finns det?

Standard trådlös dammsugare

En vanlig sladdlös är i grunden en lättare och kompaktare version av en vanlig dammsugare, med den extra bonusen att vara sladdlös. Vissa modeller har en utdragbar slang med ett munstycke eller infästning som kan användas för att komma in i sprickor eller platser som är svåra att nå som trappor.

 

Två-i-ett-trådlösa dammsugare

Vissa trådlösa dammsugare gör att du kan ta bort kroppen från handtaget och förvandla den till en handhållen dammsugare. Detta gör dem ännu mer flexibla än vanliga trådlösa dammsugare, eftersom det betyder att du kan ta den mindre varianten till din bil eller till mycket små utrymmen.

 

Handdammsugare

Ännu mindre och allmänt billigare än en sladdlös dammsugare är handdammsugare, också sladdlösa, som vanligtvis väger omkring 1,5 kg, och har en kapacitet på ca 0,5 liter och kan köras i cirka fem till 30 minuter på ett helt batteri. Handdammsugare tenderar också att vara billigare än andra trådlösa vakuum, men de rengör också sämre.