hemlarm bäst i test

Uppdaterad: jan 31, 2019 @ 1:52 e m

Hemsäkerhet är ett viktigt problem eftersom det inte bara handlar om ekonomisk eller monetär säkerhet utan så mycket mer än det. Alla vill ha sinneseon av att deras nära och kära är säkra. Ingen kan föreställa sina familjemedlemmar hamna fara eller i en problematisk situation. Detta är den viktigaste anledningen till varför det är en bra idé att installera ett hemlarm.

Idag ökar kriminaliteten, och det är väldigt viktigt att ligga steget före inbrottstjuvarna, och ibland kan det kosta mer att inte installera ett hemlarm än att göra det.

På den här sidan går vi igenom allt som handlar om hemlarm, och självklart har vi utsett det bästa hemlarmet i Sverige.

Testvinnaren: VERISUREVerisure hemlarm

Verisure är ett varumärke som tillhör Securitas Direct – och vårat val för Hemlarm bäst i test. Securitas Direct grundades 1988 och är för närvarande tillgängligt i 15 länder. De har mer än 2,3 miljoner kunder och anställer över 6 500 anställda i hela Europa.

Verisure etablerades för över 25 år, och är marknadsledande för larmsystem i Europa. Verisure grundades ursprungligen i Helsingborg i Sverige, och har blivit det största företaget för professionellt övervakade hemlarm i alla skandinaviska länder, Frankrike, Spanien, Belgien med mera.

 

Vad erbjuder Verisure för villalarm och lägenhetslarm?

Kortfattat erbjuder Verisure ett professionellt och snabbt installerat trådlöst smart-hem larmsystem som passar alla hem (både villalarm och lägenhetslarm) eller företag, allt med en GSM-signal.

Huvudlarmet och dess komponenter ser bra ut. Riktigt bra. Elegant design och vit finish – det är nästan som om Apple kunde designat dom. Man kan gå så långt som att säga att det är det mest estetiskt tilltalande larmsystemet på marknaden.

Detta villalarm och lägenhetslarm är tillgängligt för dig i din smartphone, vilket betyder att du kan stänga av och på det i din telefon, och du kan kika på video hemma som fångas genom övervakningsdetektorer, allt via en app.

Larmsystemet är inte bara utformat för att skydda din egendom och ägodelar från inkräktare, men fungerar även som ett komplett smart hems-övervakningspaket, vilket skyddar mot översvämning, kolmonoxid och temperaturförändringar.

 

Hur betalar man för Verisure hemlarm?

Du betalar en månadsavgift för Verisure hemlarm, som täcker en 24/7 hemskyddsövervakningstjänst, servicekontakt och vakthantering. Alla priser hittar du om du klickar på knappen.

 

Vad är inkluderat i Verisure hemlarm?

Verisure

 

Verisure Trygg levereras med:

 • Larmdekal
 • 2 Vibrationsdetektorer
 • 2 Kameradetektorer
 • 2 Talande rökdetektorer som varnar med tal och signal
 • 1 Röstenhet som skapar direktkontakt med larmoperatören
 • 1 Smart Plug som styr belysning och andra elektriska apparater
 • 1 Manöverpanel där du ser status och där du kan larma på och av
 • 1 Larmbricka där du kan larma på och av utan kod
 • 1 Huvudenhet som skickar krypterade larmsignaler

Verisure Trygg Plus omfattar:

 • 24h anslutning till larmövervakningscenter
 • Larmdekaler
 • 4 Kameradetektorer
 • 5 Talande rökdetektorer
 • 1 Trygghetspanel där du kan kontakta larmcentralen
 • 1 Vattendetektor som känner av vattenläckage
 • Röstenhet
 • 2 Smart plug
 • 1 Manöverpanel
 • 4 Larmbrickor
 • 1 Huvudenhet

 

Verisure huvudenhet

Verisure 3G Control Panel är hjärtat och hjärnan i Verisure-systemet. Det fungerar som en hubb för all kommunikation mellan systemet och larmcentralen.

 

Kameradetektorerkameradetektor

Att ha en kamera i ditt passersystem tillåter larmcentralen att omedelbart kontrollera vad som orsakade ett larm och snabbt vidta rätt åtgärd.

När larmet aktiveras tar kameran (monterad inuti detektorn) en sekvens av bilder och skickar dem direkt till larmmottagningscentralen. Verisure-anställda är utbildade för att snabbt utvärdera och reagera på situationen genom att varna närmaste vakt för att åka till bostaden (om så krävs) eller stänga av aktiveringen om det anses vara ett falskt alarm.

För husdjursägare är den goda nyheten att du kan justera sensorns känslighet för att ta hänsyn till dina husdjur. Detta gör att dina husdjur kan röra sig fritt i ditt hem även när larmet är aktiverat.

Kamerorna är också utrustade med blixt så att de kan användas på natten, även om dom blir mindre tydliga än bilder som tagits i dagsljus.

 

Vibrationsdetektor

Installerad för att skydda dörrar, fönster och andra strategiska punkter vid inträde. Du får med en med grundpaketet som typiskt skulle användas för in- och utstigningsdörren, dvs ytterdörren.

Verisure chock sensor detektor är faktiskt mycket mer än en traditionell magnetdörrkontakt (reed switch på engelska). Verisure chock sensor detektorn använder avancerad piezoelektrisk teknik som också känner av vibrationer. Detta gör att du kan dela in systemet, medan du är inne i fastigheten, och endast använda den för perimeterskydd om du vill. Systemet skulle då inte bara varna dig för att dörrar eller fönster öppnats, men även upptäcka intrånget innan det händer, tack vare “shock sensor” -tekniken.

 

LarmbrickaVerisure nycklar

Detta tillåter dig att aktivera eller inaktivera larmet utan att behöva memorera komplicerade koder.

Med Smart Key Reader kan du aktivera och avaktivera larmet med din personliga kod eller din SmartKey.

Smart Key Reader har en inbyggd panikknapp; Om du trycker på de två SOS-tangenterna skickas ett larm direkt till en operatör vid Verisure larmcenter.

Du kan ställa in kontrollpanelen för att producera en signal och varna dig om någon kommer in genom ingången. Du kan också aktivera det i totalt läge, nattläge, dagsläge eller perimeterläge.

Smart Key Reader kan också användas som dörrklocka.

 

Rökdetektor

 

Smarta nycklarsmarta nycklar

Smarta nycklar slår av och på larmet utan att behöva komma ihåg ännu en kod. Håll SmartKey mot kontrollpanelen och det är klart.

Varje SmartKey har en unik identitet som gör att du kan kontrollera vem som kommer in och lämnar ditt hem och du kan enkelt blockera en förlorad nyckel eller registrera en ny.

Pris: Ingår i paketet.

 

Röstenhet med sirenVerisure siren

Sirenen är en fristående enhet som producerar ett 105 decibels larm, tillräckligt högt för att skrämma inbrottstjuvarna, samt att varna grannarna att larmet har utlösts.

Verisures högeffekts siren har också en inbyggd termometer som varnar systemet om den inre temperaturen överstiger 65°c. Systemet kommer då att varna användaren via din mobilapp samt indikera detta till din smartnyckel läsare.

Tekniska funktioner

 • 105 decibel larm
 • Inbyggd termometer
 • Manipuleringssäker

 

LarmdekalerVerisure larmskylt

Avskräckningsskyltar kan placeras på dörrar och fönster som en del av ditt inbrottsskydd. Då sirenen inte syns utifrån är dessa klistermärken det enda visuellt avskräckande som finns.

Skyltar levereras som klistermärken för dörrar och fönster, och är gjorda av polykarbonat med UV-skydd, så hög synlighet och kvalitet bör behållas över tiden.

Dimension: 240 x 150 mm (höjd x bredd)

Vikt: 50 gr.

Garanti: Livstid

Pris: Ingår i paketet

 

Verisure svarstid

Verisure Alarm Receiving Center kontrollerar när ett alarm går igång, och bestämmer hur de ska agera på mindre än 45 sekunder.

 

Vakthantering

Så snart som det har kontrollerats att det har förekommit ett försök till stöld eller inbrott eller någon nödsituation, kommer Verisure att agera i enlighet med detta, och skicka en vakt och / eller anmäla polis, ambulans och brandtjänst.

 

Teknisk service 24/7, 365 dagar om året

Som Verisure-kund kan du dra nytta av en teknisk säkerhetstjänst dygnet runt.

 

Verisure är det bästa hemlarmet – och är även prisvärt

Det finns många larmsystem på marknaden idag, men Verisures erbjudande är något mer omfattande än något annat, och har även tillgång till vakter, vilket är ett stort plus! 

 • De är de bevisade ledarna på den europeiska hemlarm marknaden, och har redan anlitats av mer än 2,3 miljoner människor i Europa.
 • Verisure-prissättningen är konkurrenskraftig jämfört med andra varumärken.
 • Dessutom får du PIR-apparater med inbyggda kameror och ett komplett smart hemsystem som är kopplat till din smartphone, surfplatta och dator.

 

Skydda ditt hem och familj från inkräktareinbrottstjuv villa

Den största orsaken till att en hemägare bör överväga att installera ett hem säkerhetssystem är att det ger skydd till familjemedlemmar från inkräktare. Enligt en amerikansk undersökning “Securing Home and Business” av Simon Hakim / Erwin Blackstone, är hem utan säkerhetssystem 2,7 gånger mer benägna att inriktas av en inbrottstjuv. Detta indikerar att det bara behövs ett larmsystem i de flesta fall för att skydda hemmet och dess boende från inbrott.

I vissa fall kan inbrottstjuvar fortfarande rikta sig mot ett hem antingen medvetet eller omedvetet när familjemedlemmar är inuti.

När det sker ett inbrott och någon är hemma i hemmet när de förväntar sig att det är tomt, kan chocken att hitta familjemedlemmar hemma orsaka tillräcklig chock och panik för att skapa aggressivt beteende. Att ha ett säkerhetssystem på plats ger familjemedlemmarna tillräckligt med varning för dem att ta sig till ett säkert ställe medan larmsystemet skickar hjälp.ssystem och kallar myndigheterna.

 

Skydda ditt hem och familj från bränder

Installation av hemlarm tenderar att ta hänsyn till inbrott. Men dessa larmsystem ger också ytterligare skydd för husägare. Medan många husägare litar på röklarm för att varna dem för brand, erbjuder hemsäkerhetssystem ett tidigt varningssystem.

Övervakande hemlarmsystem kommer inte bara att varna de boende för närvaro av rök i hemmet, men de kommer också att varna för källor till värme. Som dom säger “där det finns rök, det finns eld” – men det är också sant att där det finns värme kan det finnas en brand

 

Skydda din familj mot kolmonoxidförgiftning

Kolmonoxidförgiftning orsakas av en färglös och luktfri gas som finns i förbränningsgaser. Inom hemmet kan kolmonoxid släppas från eldstäder, brinnande trä eller kol, värmesystem och gasprodukter bland annat.

Eftersom kolmonoxid är odetekterbar av de mänskliga sinnena, missar ofta individer kolmonoxidförgiftning som har byggts upp över tiden. I människokroppen plockas kolmonoxid upp av de röda blodkropparna mycket snabbare än syre. Eftersom dessa blodkroppar blir kolmonoxid i blodet börjar det att ersätta syre och detta hindrar vävnader och organ från att ta emot nödvändigt syre. De allvarligaste fallen av kolmonoxidförgiftning kan leda till döden. Andra symtom kan vara: yrsel, huvudvärk, bröstsmärta, illamående, kräkningar och förvirring.

Kolmonoxidläckage kan upptäckas via kolmonoxiddetektorer. Dessa små enheter liknar rökdetektorer och kan köpas ensamma eller som en del av ett hem säkerhetssystem.

 

Ge din familj sinnesroskydda ditt hem med hemlarm

Närvaron av ett hemlarm ger många familjer sinnesro då de vet att deras hem är skyddat från en mängd förödande scenarion. När husägare är äldre, förhindrade på något sätt eller ofta lämnar huset tomt, är denna sinnesro ovärderlig. För de äldre som kanske inte kan komma ut ur ett hem med den hastighet som krävs i många farliga situationer, hjälper det till extra. För de som är oförmögna att lämna hemmet, övervakar hemsäkerhetssystem inte bara alla delar av hemmet, utan skickar även hjälp vid behov.

 

Skydda dina värdesaker

Under hela vår livstid samlar vi in ​​och köper en massa objekt som har betydelse för oss. Från sentimentella arv till stora biljettköp representerar dessa saker vilka vi är och de prestationer och minnen vi har gjort och skapat. När inbrottstjuvar går in i vårt hem är våra känslor gentemot våra ägodelar den sista saken dom tänker på, eftersom de fokuserar på det monetära värdet av vad de tar. Att ha ett hemlarm hjälper då det direkt skickas hjälp och det ökar chanserna att inkräktare kommer att fångas, och att ha visuell dokumentation av inbrottet ökar sannolikheten för att inbrottstjuven kommer att identifieras för det brott som begåtts. Videofilm hjälper också husägare att ta reda på vad som tagits från deras hem under ett inbrott.