Uppdaterad: okt 25, 2018 @ 3:58 e m

Ibland kan det vara svårt att välja rätt skrivbord, men vi kan nog alla hålla med om att det känns fantastiskt när man väl hittar rätt. Förstås så finns det olika datorbord för olika behov och vi har valt bäst i test produkter av 3 olika sorters skrivbord. Vi har hittat det höj och sänkbara skrivbord som slår alla konkurrenterna, samt ett enastående gaming skrivbord, och slutligen ett perfekt hörnskrivbord.

Ergotron Workfit D – det perfekta höj och sänkbara skrivbordetHöj och sänkbart skrivbord

Ergotron Workfit D är ett självklart val för det bästa höj och sänkbara skrivbordet tack vare dess utmärkta ingengörsskap och kombination av stabilitet och komfort.

 

Vad är fördelarna med höj och sänkbara skrivbord?

Höj och sänkbara skrivbord, enligt Ergotron, “uppmuntrar sund rörelse hela dagen”. Enligt bolaget tillbringar den typiska kontorsarbetaren 21 timmar om dagen antingen sittande eller liggande. Detta har en dramatisk effekt på muskelaktivitet, metabolisk hastighet, enzymproduktion och utmattningsnivåer. Likaså, desto längre någon förblir stillasittande på en daglig basis, desto högre risk för ångest och depression har de.

 Faktum är att det finns en myriad av olika fördelar att inte sitta på rumpan hela dagen. Det kommer förmodligen inte så mycket av en överraskning, eftersom dessa fördelar har varit ganska väl dokumenterade genom åren. Ökad blodcirkulation, ökad hjärnkraft, snabbare metabolism, minskad risk för hjärt-kärlsjukdom … listan fortsätter och fortsätter. Hur som helst är den viktigaste punkten detta;

Att stå istället för att sitta på jobbet och annanstans gynnar inte bara din hälsa – utan ökar också produktiviteten och koncentrationen.

 

Stadigt men smidigt höj och sänkbart skrivbord

När den monterats och placerats på ett fast golv är WorkFit-D extremt stadig. Detta höj och sänkbara skrivbordet väger ca 38 kg vid uppackning, och den tunga toppen och svetsade stålramen ger en mycket stabil arbetsyta. Men det är den manuella justeringsmekanismen som är det mest intressanta. Båda benen rör sig ihop, och en inre fjäder applicerar konstant kraft uppåt mot det rörliga övre segmentet av benet. Under normal användning är det höj och sänkbara skrivbordet låst på plats med en uppsättningar av bromsar, som styrs av en spak på framsidan av skrivbordet.

För att justera skrivbordet, pressar du ned frigöringsspaken och höjer eller sänker skrivbordet. Om du lyfter på datorbordet arbetar fjädrarna och gör det mesta av jobbet åt dig. För att sänka det måste du trycka lite på toppen för att komprimera fjädrarna. Slutligen, efter att ha släppt spaken, och tagit ned datorbordet ett halvt tum eller så, så låser det sig sedan på plats. Hela processen tar bara några sekunder.

Detta höj och sänkbara skrivbordet justeras oerhört smidigt, och det är busenkelt att justera det så att det passar dig perfekt. På grund av en viss maxtyngd av fjädrarna rekommenderar Ergotron att placera högst 30 kg på WorkFit-D. Arbetsytan ger gott om utrymme och är 120cm brett och 60cm djupt vilket ger gott om med utrymme och man känner aldrig att det är trångt medans man jobbar. Det som är så bra är att, om du inte är absurt lång, så kommer alla att hitta den perfekta höjden som passar just dom.

Fördelar

 • Väldigt enkelt att höja och sänka
 • Otroligt stadigt
 • Gott om plats
 • Passar människor av olika längder

Nackdelar

 • Kommer i en tung låda

 

AROZZI ARENA – Gaming skrivbordet av dina drömmarGaming skrivbord

Det är lustigt hur människor spenderar tiotusentals kronor på att bygga den ultimata datorn för den optimala spelupplevelsen – för att sedan placera sin älskling på ett vanligt bord. Om du råkar vara en av dem som letar efter ett värdigt gaming skrivbord för att visa upp din ultimata speluppsättning, så är Arozzi Arena Gaming skrivbord utan tvekan ditt främsta alternativ.

Detta är ett gaming skrivbord som är enkelt men elegant, och bör passa alla gamers. När Arena släpptes fyllde det ett stort gap i gaming-utrustningsmarknaden, där dedikerade gaming bord var ganska knappa. Företaget gjorde omfattande marknadsundersökning och kom fram till en periferiprodukt som svarade spelarnas behov i form av utseende, byggkvalitet och exklusiva funktioner. Arena gaming skrivbord finns i ett urval av färger inklusive svart, blått, grönt, rött och vitt

 

Datorbord med plats för 3 skärmar

Datorbordet är stort, 160x80cm, så det finns gott om plats för flera bildskärmar. Datorbordet består av en stenfast yta och levereras med en musmatta för att täcka hela bordet. Arenas huvudsyfte är att maximera spelkomforten för spelare. Gaming skrivbordet är tillräckligt stort för att bekvämt rymma tre stora bildskärmar och även då har du tillräckligt med plats för musen, ditt gaming tangentbord och andra enheter. Tack vare Arenas kabelledningssystem kommer du inte att ha något problem att organisera kablarna heller.

 

Hela gaming skrivbordet är täckt av en enda stor musmatta

Gaming bordet är byggt av högkvalitativt material vilket innebär att spelare får en stabil och lugn yta att arbeta med, vilket möjliggör blixtsnabba reflexer och gott om komfort. Det levereras med en skräddarsydd musmatta som täcker hela gaming skrivbordet och ligger kvar utan att röra sig för en komplett spelupplevelse. Musmattan är utformad med en speciell mikrofiberduk och är vattentålig och maskintvättbar, så om du råkar spilla något på den eller om den helt enkelt blir smutsigt, är städning inte något problem. Musmattan levereras med en undersida som aldrig glider, vilket innebär att du aldrig kommer behöva lida av slumpmässig rörelse av ytan. Gaming skrivbordets förpackning är ganska kompakt och tung, och montering är ganska enkel. Med hjälp av de medföljande instruktionerna är det inga problem alls.

Fördelar

 • Stort
 • Otroligt innovativ musmatta som täcker hela bordet
 • Musmattan är enkel att tvätta
 • Stabilt och tåligt

Nackdelar

 • Tar cirka en timme att bygga ihop

 

ARENDAL Skrivbordsmöbel 145 EK/GRÅ – Ett perfekt hörnskrivbordBäst i test hörnskrivbord

Arendal är det perfekta hörnskrivbordet på grund av dess enkla professionalism, och är verkligen något som lyfter upp ditt rum. Hörnskrivbordet är grått i ekfärgad melamin, och har en raffinerad design och verkligen genomtänkta detaljer med soft-close lådor och dörrar – allt i en stilfull kombination av ek. Det är något som passar dom flesta hem och kontor, och dess mångsidighet och snygga utseende gör det till ett självklart val på våran lista.

 

Varför hörnskrivbord?

Det är helt enkelt det ultimata sättet att utnyttja ytorna i ditt hem eller på ditt kontor, och med både stiliga och praktiska lösningar får du tillräckligt med utrymme för att förvara dina saker såväl som att använda din dator i en bekväm miljö. Hörnskrivbord som ARENDAL är verkligen dom ultimata för att dom hittar ett sådant smart sätt att effektivisera användningen av ytan för lådor och skåp, vilket skapar många möjligheter för utformningen av ditt rum.

Det här är verkligen det ultimata för Compact living – det här är en möbel för 3 orsaker; hyllor, förvaring och arbetsyta. Att kombinera möbler för både arbete och förvaring, och att sedan använde en otroligt snygg design, har gjort ARENDAL hörnskrivbord till en riktig vinnare bland de svenska konsumenterna.

Fördelar

 • Extremt snygg design
 • Fina färger
 • Bra kvalitet
 • Funktionell med bra utrymmen

 

När det gäller datorbord, är utrymme kung. Ju mer utrymme vi har, speciellt om du spelar spel eller jobbar, desto lättare är det att hitta allt vi behöver. Tyvärr har vi inte alltid obegränsat utrymme att arbeta med. En stor del av en persons skrivbordsval kommer ner till det tillgängliga fysiska utrymmet de har.

Har du ett rymligt kontor eller arbetar du med ett sovrums-scenario? Vad som kan vara det bästa skrivbordet för en individ kan vara fruktansvärt i ett annat rum eller för en annan person. Oavsett vilken situation du befinner dig i kommer du finna den här guiden användbar.

Som en sidoanteckning finns det inte jättemånga gaming skrivbord – uteslutande för spelare. Ändå har vi hittat ett som passar bättre än de flesta för att skapa det perfekta spelutrymmet.

 

Gaming skrivbord

Det finns inte många skrivbord utformade speciellt för spel. Det finns vissa typer av skrivbord som är bättre för att underlätta en funktionell speluppsättning än andra. Till slut söker vi alla noga ungefär samma sak. Tillräckligt utrymme för våra utrustning, datorchassi, extra dator eller bärbar dator, bildskärm (eller multi-skärm setup), eller annat spelrelaterat som vi kan ha ackumulerat. Visst, om de flesta spelare skulle få bestämma, skulle de ha en generös mängd utrymme, så att kaos aldrig blir ett problem – även med all den ovan nämnda utrustningen.

Men med generös mängd skrivbordsyta är inte alltid verkligheten. Oavsett om det är budget eller utrymmes-begränsningar, måste vi ibland avstå från ett extra stort skrivbord. Med det sagt, om du har lite pengar, kan du komma riktigt långt. Du kan då få ett expansivt och elegant skrivbord med ett inbyggt kabelhanteringssystem.

 

Datorstols-mönster

Det finns flera skrivbordsmönster som är vanliga: U-formad, L-formad, standard och kompakt. Det finns stora datorbord i varje kategori. Vi älskar de L-formade skrivborden, men alla skrivbord här i listan är utomordentliga. U-formade skrivbord kan också vara riktigt bra om du har plats. Förvisso har alla sina egna behov och preferenser. Någon med en enda bildskärm och en mindre dator behöver inte samma utrymme som den med en monster setup med tre skärmar.

Vad vi tycker om med L-formade skrivbord och hörnskrivbord är att de fungerar med de flesta utrymmen. Att ha två separata sidor ger dig i huvudsak två separata “stationer”. Till exempel på ena sidan av L:et kan du skapa en spelstation eller arbetsstation med dina skärmar. På andra sidan kan du ställa in en arbetsstation för de tider du behöver rulla upp ärmarna och få lite arbete gjort lite mer manuellt, som med kalender, papper och penna, och andra kontorsmaterial). Naturligtvis kan den andra stationen vara allt vad ditt hjärta önskar: skrivning, musik, tv, eller kanske t.om en spelkonsol.

 

Design

Hur många skärmar har du? Har du en VESA setup? Ett större skrivbord bör vara idealt. Trådbundna eller trådlös setup? Användbara kabelhanteringssystem kan hjälpa till med att dölja kringliggande utrustning och nätsladdar. Kommer din dator att vara belägen på golvet eller på skrivbordet? Det här är några av de frågor du bör svara innan du fattar ett slutgiltigt beslut om ditt nya skrivbord.

 

Material

De typer av material som skrivbordet är gjort av kommer att ha störst effekt på produktens slutpris. De vanligaste materialen som används för att bygga datornskrivbord är trä, stål, PVC och glas.

Träskrivbord använder vanligtvis ek, lönn eller tall och är väldigt robusta. Många individer gillar trä skrivbord för deras traditionella utseende. Nackdelen är att dessa skrivbord är ganska tunga.

PVC och stål. PVC-bordsskivorna stöds av en solid stålram. De är lätta och bärbara, ideala för en student eller någon som rör sig ofta.

Glas. Dessa skrivbord är mycket eleganta och exemplifierar modern stil. Glasskivor stöds vanligen av en stålram. Nackdelen är att de är fingeravtryckmagneter och är mer sköra än andra material.