Induktionshäll bäst i test: Spishäll för enklare och roligare matlagning

 

Uppdaterad: jan 26, 2020 @ 5:23 e m

Dags att köpa nytt induktionshäll? Vi har listat 3 alternativ för Induktionshäll bäst i test och har ett par otroliga alternativ för ditt nya spishäll.

 

 

Gorenje IS756ST – En extraordinär spishäll

 

 • Goreje IS756ST har blivit utsett som “Best buy” av brittiska Which

Med en snygg och elegant design, ger Gorenje by Starck IS756ST elektriska induktionshäll dig möjligheten att laga mat i stil. Gorenjes nya samling av köksredskap är utformade av en av världens mest unika skapare, Philippe Starck. Han är känd för många saker, bland annat lägenheter för franska presidenter och farkoster, och nu har han skapat vad som antagligen är den snyggaste induktionshällen någonsin.

 

Gorenje är kraftfullt och snyggt

Gorenje står verkligen ut i kvalitet och design. Den här kraftfulla induktionshällen har fyra värmezoner på 3 kW, en bredare design och en modern finish i rostfritt stål. Detta hjälper dig inte bara med att uppnå bra resultat utan också lägga till en modern look i ditt hem.

IS756ST är enkel att använda med en pekskärm som hjälper dig att hitta den perfekta temperaturen för varje zon, medan timerfunktionen hjälper dig att hantera din tillagningstid.

Gorenjes nya samling av köksredskap är utformade av en av världens mest unika skapare, Philippe Starck. Byggd med den senaste tekniken och nyskapande energieffektivitet erbjuder IS756ST design och elegans av högsta kvalitet. Den snygga svarta och speglade stålytan ser bra ut i alla moderna kök.

 

PowerBoost Supreme: För att tid är det mest värdefulla du har

PowerBoost Supreme ger extrem värmeintensitet till induktionshällen och sänker väntetiden avsevärt. Det tar bara 4,2 minuter att koka 2 liter vatten, vilket är extremt tidseffektivt. Denna funktion finns bara i dom främsta modellerna av induktionshäll från Gorenje, så som denna.

 

XpandZone: När du förväntar dig många gäster

XpandZone tillåter matlagning på nästan hela ytan av induktionshällen. När XpandZone-läget är aktiverat, kombineras kokzonerna på vänster och höger sida av hället till en enda stor kokzon. Kombinerade kokzoner ger mer utrymme och frihet för matlagning, och även utrymme för större köksredskap eller utrymme för flera mindre kastruller eller stekpannor som kan placeras var som helst på kombinationshällen.

 

Timer: För enklare matlagning

Timern kan ställas in till upp till 99 minuter. Efter den förinställda tiden slås hället av automatiskt och ett litet larm hörs.

Fördelar

 • Ram i rostfritt stål
 • Smart kontroll
 • Funktion för att hålla maten varm
 • Power boost supreme
 • Säkerhetslås

AEG HK604200IB – En otroligt snabb spishäll

Med AEG HK604200IB får du en elegant och modern design och massor av funktioner för dina pengar. Om du vill investera i en induktionshäll kan det här vara den bästa induktionshällen du kan hitta.

Induktionshällen är extremt mottaglig och enkel att använda. Du kan justera temperaturen exakt som du vill ha den, och värmen anpassas direkt, så att du har full kontroll över tillagningsprocessen.

Denna induktionshäll har riktigt känsliga kontroller som tar dig från kallt till varmt – och tillbaka igen – omedelbart, vilket tillåter dig att göra exakta ändringar för att laga din mat helt utsökt. Som när du behöver intensiv värme för en smaskig biff. Och eftersom en sådan exakt värmekontroll inte innebär något avfall, kommer induktionshället att gynna miljön och dina elräkningar också.

 

Säkert och effektivt spishäll

Induktionsuppvärmning är ett säkrare och mer energieffektivt sätt att värma stora mängder mat eller vatten på kortast möjliga tid. Den här spishällen är inte bara snygg, men du den är även oerhört enkel att rengöra eftersom det inte finns någon ram, vilket gör att den blir ett med diskbänken. Tack vare det inte finns någonstans för maten att fastna, blir den är oerhört enkel att göra ren. Så du sparar tid och ansträngning, och får ett kök som ser riktigt stilrent ut.

Denna induktionshäll har en touchkontroll längs frontpanelen, så att du kan ställa in värmenivåer och vidta säkerhetsåtgärder endast med fingerspetsen. En digital LED-display, minutpåminnelse och CountUp-timer garanterar enkel användning och bekvämlighet.

Stop + Go-funktionen innebär att du kan låta värmen från alla zoner reduceras till en “hålla varm” inställning så att maten inte bränns, och du kan fortfarande njuta av den när du är redo. Resterande värmeindikatorer, automatisk avstängning och barnsäkerhetslås ger alla säkerhetselement som är viktiga för en induktionshäll.

Fördelar

 • Booster-funktion
 • Stop&Go Funktion
 • Funktionslås
 • Barnspärr
 • Automatisk kastrullavkänning

 

SMEG SI5643D 

Denna induktionshäll från SMEG är också “Best Buy” från brittiska “Which”, vilket innebär att den har en perfekt kombination mellan kvalitet, pris, specifikationer och resultat. Den har 4 kokzoner varav 3 har booster funktion, vilket gör att det går oerhört snabbt att värma upp din mat. Dock har den inga flexzoner.

 

Nio värmelägen

Vad den har är nio värmelägen och en timer, vilket verkligen underlättar när du ska laga mat. Det har även en barnspärr och olika andra säkerhetsfunktioner. Den piper när den valda timer-tiden har gått, och om du tar bort ett objekt från en påslagen kokzon så kommer spishällen att stänga av den plattan automatiskt – så att du aldrig igen behöver oroa dig om du har stängt av plattan eller inte.

Spishällen är i svart glas med rundade kanter och är 60cm bred och 51,1cm djup.

Fördelar

 • Booster-funktion
 • Barnspärr
 • Automatisk avstängning
 • Timer

 

Fördelar och nackdelar med induktionshäll

För att använda dessa hastighets-demoner kan du behöva göra några justeringar

Varje induktionshäll i sortimentet i vår lista ger snabb kokvärme och utmärkt sjudning. Effekten och precisionen av induktion kommer från ett elektromagnetiskt fält under glasytan som snabbt genererar värme direkt på pannan.

Kök har vänts mer och mer till induktion eftersom det kokar snabbare och förlorar mindre värme i processen. Och på senare tid har priserna för induktion kommit ner rejält, även om induktion fortfarande tenderar att kosta lite mer än elektriska spisar. Om du tänker på att byta, så är det några saker du bör veta:

 

Vad induktion är – och vad det inte är

Skillnaden mellan en induktions- och en elektrisk modell är att ytelementen på en induktionsmodell använder ett elektromagnetiskt fält i stället för strålningsvärme. Det elektromagnetiska fältet skapar inte en glöd, så du vet inte att den är på. Det är därför som vissa tillverkare lägger till virtuella flammor och andra speciella ljus som en sorts påminnelse.

När det gäller ugnarna i induktionsområdet, har de ungefär samma prestanda som andra elektriska ugnar.

 

Induktionsfördelen

Induktionselement värms vanligtvis snabbt, och ingen annan matlagningsteknik som vi känner till är snabbare än de snabbaste induktionselementen, och vi pratar 2 till 4 minuter snabbare för att få 6 liter vatten att koka. Livsförändrande? Antagligen inte. Men väldigt användbart. Om du till exempel slår på ett induktionselement på en tom platta, blir elementet inte varmt, och när du tar bort någonting från en platta upphör värmen.

Och en induktionsyta blir svalare betydligt snabbare, vilket gör rengöringslösningar enklare.

 

Du behöver rätt köksredskap

Magnetiska -eller mer exakt induktionskompatibla köksredskap – för induktion till arbete. Om en magnet är fast vid botten av en kastrull, kommer den att fungera med en induktionshäll. Vissa rostfria köksredskap har induktionsegenskaper, och vissa har inte det.

 

Vad är det för ljud?

Ett litet surrande är vanligt och är ofta högre vid högre inställningar, och vi hör ofta klick från induktionsmodeller vid lägre inställningar, liksom ljudet av kylfläkten för elektroniken. Det är fullkomligt normalt, och inget att oroa sig över.

 

Gräv fram din analoga termometer

Magnetfältet för en induktionshäll kan störa en digital termometer, så du kan behöva en analog termometer, en gammaldags lösning på ett modernt problem.

 

Vilka egenskaper är viktiga?

 

Säkerhets-sensor

Detta övervakar temperaturen på hällens botten, om en tom kastrull lämnats kvar i en kokzon som är på, reagerar den. Den justerar effekten för att undvika skador på köksredskapet eller spishällen.

 

Automatisk avstängning 

Detta vrider automatiskt ner elementet i händelse av överhettning, eller om du tar bort en panna. De flesta modeller har någon form av denna funktion.

 

Säkerhetsavstängning

Alla induktionshällar har denna säkerhetsfunktion. Om en kokzon är påslagen under en längre tid utan att temperaturen ändras, slås den automatiskt av. Den tid som krävs för att få säkerhetsavbrott beror på värmeinställningen på kokplattan. Ju lägre inställning desto längre förblir kokzonen påslagen. Till exempel vid mycket låga värmeinställningar kommer vissa plattor att vara på i upp till tio timmar, medan plattor med högsta inställning automatiskt stängs av efter en till en och en halv timme. Om kontinuerlig matlagning är viktig för dig, väljer du en modell med längre säkerhetsinställningar.

 

Automatisk uppvärmning

Automatisk uppvärmning gör att kokzonen värms till en högre inställning och sedan automatiskt ner till en förinställd inställning efter en viss tid. Det här är praktiskt om du till exempel lagar ris via absorptionsmetoden, när du vill sätta i och koka först för att sedan sjuda.

 

Booster

Detta fungerar på samma sätt som automatisk uppvärmning: kokzonen värmer upp mat eller vätska snabbt på högsta inställningen och minskar sedan värmen automatiskt till en förinställd lägre inställning.

 

Skydd mot spill

Plattan kan stängas av och ett ljudsignal kan låta om ett spill hamnar över kontrollerna. Rengör spillet och börja sedan laga mat igen.

 

Energihantering

På grund av dess höga watt har några av kokzonerna ett elhanteringssystem inrättat för att dela kraften mellan två kokzoner i ett par. Därför kan maximal effektfunktion endast ställas in för en kokzon, den andra kokzonen kan endast ställas in på en lägre effektnivå. Om du vill ha maximal effekt i två plattor måste de ligga i motsatta zoner.

 

Kastrulldetektering

Induktionshällen fungerar inte om det inte finns någon panna på värmezonen eller om pannan inte är lämplig. Också om pannan är borttagen från kokzonen stoppas operationen och en symbol visas. Symbolen försvinner när pannan sätts tillbaka till uppvärmningszonen och matlagningen fortsätter med den tidigare angivna effektnivån. Om ett olämpligt köksredskap används, indikerar en symbol detta och efter en kort tidsperiod slår kokzonen av sig.

 

Matlagningszoner

Stora kokzoner bör ha en diameter större än 21 cm för bättre effektivitet vid användning av större köksredskap. Definierade kokzoner har en tydligare vägledning för storleken på köksredskap som är lämplig för den zonen. Välj en induktionshäll med en extra stor, flexi och liten kokzon, eftersom de bättre anpassas till en mängd olika köksredskapsstorlekar.

 

Barnlås

Faran är inte lika hög som med en gas eller elektrisk spis, men du vill ändå inte att barnen leker med heta kastruller, så leta efter den här säkerhetsfunktionen.

 

Håll plattan varm

Detta är i huvudsak en sjudnings-inställning som kan användas för att hålla maten varm. Vissa kan också använda restvärme.