kaffe

Uppdaterad: okt 22, 2018 @ 8:07 e m

Vi svenskar tar vårt kaffe seriöst, så när du är ute efter den bästa kaffebryggaren så tycker vi inte att du ska behöva leva med med någon halvdan kaffemaskin. Välj mellan en kaffebryggare eller espressomaskin, med inbyggd kvarn eller utan. Poängen är att du aldrig ska behöva gå utan kaffe av toppkvalitet igen. Alla bryggare och maskiner som är med på våran lista av bäst i test kaffebryggare och espressomaskiner kommer säkerställa att du slipper just det.

Starta dagen med en kaffe av högsta kvalitet, och njut ordentligt.

Det går inte att förneka att svenskar antagligen dricker vilket kaffe som helst som de kommer över. Oavsett om du brygger ditt egen kaffe hemma varje morgon, stressar igenom drive-through på väg till jobbet, eller bara gillar café-atmosfären, är kaffe sannolikt en obligatorisk del av din dagliga rutin. Om det ger dig en energiuppgång, och det är bra för din hälsa också – vad finns det att inte älska? Men för de av er som bestämmer sig för att brygga en mugg på egen hand, kan alla olika kaffebryggare på marknaden få dig att klia dig i huvudet när det är dags att hämta hem en.

Om du är som oss och tar ditt dagliga kaffe på allvar, då vill du också få ut det mesta av varje bryggning. Precis som att det finns oändliga mängder kaffe, finns det också en oändlig mängd kaffebryggare. Och problemet med att handla i butik är att du inte har möjlighet att prova varorna, eller kan smaka kaffet. För att hjälpa till att göra processen mindre av en huvudvärk, har vi sökt igenom hela nätet för att hitta de bästa kaffebryggarna och espressomaskinerna som för närvarande finns tillgängliga. Det som följer är de bästa kaffebryggarna som är värdiga för att hjälpa dig att få din dagliga koffeindos.

 

Espressomaskin: Philips HD8821/01 – njut av den perfekta espressokoppen

Med Philips HD8821/01 kan du få det närmsta du kan komma till en perfekt kopp espresso. Du får otroliga aromer ur varje böna tack vare dess fantastiska keramikkvarn, ochden inkluderar även en klassisk mjölkskummare så att du kan göra mjölkskum efter dina egna behov. Denna espressomaskin

Philips espressomaskinhar även en dubbelkopp-funktion, för självklart ska man ju dela med sig av gott kaffe! Karamikkvarnen säkrar en lång livslängd och en riktigt tyst och välfungerande kaffemaskin. Kaffet fortsätter att malas på samma nivå som den allra första gången, och du får alltid ut det mesta av bönorna. Oavsett om du är ute efter en espresso, vanlig kaffe, eller en mjölkdryck så kommer Philips HD8821/01 kunna leverera, gång på gång.

Denna espressobryggare är oerhört enkel att använda, för det ska aldrig behöva vara krångligt att dricka gott kaffe.

 

Smaken är inte den enda fördelen

För det första så kommer kaffet alltid ut i rätt temperatur, och stänker aldrig, och dessutom finns det ett justerbart kaffeutlopp. Maskinen hålls ren väldigt enkelt, och du behöver bara göra rent bryggruppen, precis som med alla andra automatiska kaffemaskiner. Detta är enkelt gjort med den löstagbara bryggruppen, och du sköljer bara av den med rinnande vatten. Kvarnen har dessutom 5 olika inställningar, så att du får ett kaffe som verkligen passar din smak. Denna espressomaskin vart också bäst i test vinnare i danska konsumentmagasinet Taenk för bästa espressomaskinen.

Fördelar
 • 100% keramisk kvarn
 • Automatisk rengöring och avkalkning
 • Dubbelkopp-funktion
 • Ventil för kokande vatten
 • Mjölkskummare

 

Espressomaskin och kapselmaskin: DeLonghi Dedica EC 680

Det här är en riktig best när det kommer till halvautomatiska espressobryggare, och passar in i stort sett vart som helst tack vare dess oerhört kompakta konstruktion. Den har en riktigt stabil bas men är ändå i samma storlek som de allra minsta espressomaskinerna. Men den bästa aspekten är att kaffet smakar precis lika bra som om det var gjort på en betydligt större – och dyrare espressomaskin. Ovanpå maskinen finns det rum för ungefär 3 kaffekoppar som dessutom indirekt värms upp när maskinen används.

Delong Dedica

Denna espressobryggare är väldigt lätt att använda, det finns bara tre knappar; espresso, dubbel espresso, och ångläge – men det kan behövas lite träning. Vattentanken baktill är väldigt lätt att fylla på, då den kan tas av och fyllas på direkt under kranen. 

DeLonghi Dedica EC 680 har automatisk avstängning, vilket också är oerhört bekvämt. Dessutom är den oerhört snabb, vilket kan uppskattas av de morgontrötta.

Att använda en pumpmaskin är förmodligen det närmaste du kan få till att ha hantverkskafé, och det är den erfarenheten du får med Dedica.

 

Betoning på rätt ställen

Espresson är fyllig, med en tjock crema, stämningsfulla aromer och de naturligt söta tonerna betonas. Även om du inte är en van espressodrickare, är skillnaden mellan en enkel cappuccino påtaglig.

Så bör man köpa DeLonghi Dedica? Absolut, det är en vacker maskin som producerar utmärkt kaffe, men du kan behöva lite övning för att få den perfekta koppen. Lyckligtvis finns det en möjlighet att använda ESE-kapslar som kan minimera eventuella röror och krångel när du behöver det, vilket gör det bekvämare på dina vardagsmorgnar. Så den fungerar också som en utmärkt kapselmaskin. Det är inte en högljudd maskin, men ibland blir den lite för varm, men storleken kommer att vädja till nuvarande pumpmaskinägare som tycker att deras apparat är för stor. I en värld där allt förväntas ske omedelbart, belönar Dedica tid och ansträngning med oöverträffat kaffe som är värt att njuta av.

Fördelar
 • Riktigt barista-kaffe
 • Bra storlek
 • Många inställningar

 

 

Nackdelar
 • Kan bli lite varm ibland

 

 

Espressomaskin: Delonghi ecam21.117.b

Här har du en helautomatisk espressomaskin av riktigt, riktigt hög kvalitet. Den har inte bara fått högsta betyg av Råd & Rön, men har även fått otroligt bra kritik från de flesta vardagsanvändarna. Med en helautomatisk kaffemaskin som den här behöver du bara fylla på dina favoritbönor eller ditt malda kaffe, lite vatten – och sedan gör denna

delong ecam

espressomaskin resten åt dig. Den har även en manuell ångvärmare för att skapa ditt egna mjölkskum. Den här är riktigt bra, och du får ett lika bra mjölkskum som av en professionell barista. 

Ångvärmaren kombinerar ånga, luft och mjölk för att skapa en riktigt fylligt och krämigt skum för ditt kaffe. Delonghi ecam21.117.b är oerhört användarvänlig och ingen behöver vara orolig för att inte klara av att använda den, den gör det lätt för även den mest oerfarna användaren. På denna espressomaskin har du möjlighet att ändra smak, arom, temperatur och kaffestyrka så att du får det perfekta kaffet – för dig.

 

Inbyggd kaffekvarn

Den här espressomaskinen använder ett tryck på 15 bar, och en temperatur på 93-95 grader, vilket verkligen är ultimat för ett superbt kaffe. På så vis får du ut alla de goda aromerna ur kaffebönorna. Med den inbyggda kaffekvarnen får du en behållare på 250g bönor, vilket motsvarar cirka 30 koppar kaffe eller espresso. En riktigt bra funktion är att du kan brygga 2 koppar på samma gång – och att den är oerhört tyst. Espressomaskinen är dessutom utrustad med ett automatiskt rengörings och avkalkningsprogram, så det behöver du inte tänka på. Naturligtvis har den även också en automatisk avstängningsfunktion för att spara ström.

Fördelar
 • Bra kontrollpanel
 • Lock för att bevara kaffearomen
 • Grymt cappuccino-system

 

Kaffebryggare: Moccamaster KB952 AO

När det gäller den bästa kaffebryggaren är namnet Moccamaster ofta inkluderat. Du förtjänar uppenbarligen den bästa koppen kaffe, oavsett vilken dag det råkar vara, och Moccamaster erbjuder dig några av de allra bästa kopparna du kan få tag på. Alla Moccamaster kaffemaskiner konstrueras ned till minsta detalj, och de testas individuellt innan de säljs. Visste du att en Moccamaster är extra brandsäker eftersom bryggelementet och värmeplattan är gjorda i två olika delar? Redan där har vi detaljer som många Moccamaster kaffebryggareandra tillverkare missar.

 

Njut av gott kaffe – snabbt

Den har en unik bryggningsteknik som gör att kaffemaskinen brygger nästan helt tyst – vilket kan vara väldigt skönt. Och självklart vill du ha snabbt kaffe. Förtvivla inte, denna kaffemaskin brygger en kanna motsvarande 10 koppar, på bara 6 minuter. Dessutom levererar Moccamaster faktiskt upp till 10 års garanti på defekter och defekta komponenter i samband med produktionen. En garanti som du kanske inte behöver, men det ger dig en viss känsla av säkerhet, vilket du bör förvänta dig av den bästa kaffebryggaren. 

Energieffektivitet och återvinning spelar en mycket viktig roll för Moccamaster och därför produceras alla maskiner i återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara material. 

Varje Moccamaster är tillverkad av material av bästa kvalitet och du får en produkt som är pålitlig och med mycket lång hållbarhet.

 Alla Moccamaster-kaffemaskiner är givetvis ECBC-certifierade, som endast ges till kaffebryggare som brygger den “perfekta koppen”. Den kraftfulla uppvärmaren i koppar värmer vattnet snabbt, till rätt bryggtemperatur på 92-96 grader. När det är klart stängs den stora kopparuppvärmaren av automatiskt, och sedan sätts kokzonen på, vilket garanterar perfekt temperatur på 80-85 grader. Med denna temperatur får du optimal serveringstemperatur och undviker smaken av bittert kaffe. Så när det kommer till kaffebryggare, är den här bryggaren ett måste.

Fördelar
 • Snabbt och gott kaffe
 • Antidropp-systemet har blivit mycket bättre på dom senaste versionerna

 

Kaffebryggare: OBH Nordica Legacy 2403

Det här är en kaffebryggare med elegant, minimalistisk design som har fått oerhört bra betyg, och utsågs av Icakuriren som den bästa kaffebryggaren, då den vann deras test av kaffebryggare. Och det är fullt förståeligt varför. Den tar inte upp mycket plats och har en riktigt trevligt utseende, den brygger en full kanna på nolltid, och kaffet är gott OBH Nordica kaffebryggareoch varmt. Det är också kul att den kommer i andra färger än bara svart. Den är lätt att använda, göra rent, och fylla på med vatten.

 

Enastående anti-dropp

Kannan är också väldigt enkel att hälla ur, för minimalt med spill. Dessutom har den en riktigt bra Anti Dropp funktion och den har även automatiskt avstängning. Och till skillnad från många andra kaffebryggare, fungerar båda dom här funktionerna utomordentligt. Dessutom har den hela 1550 watt, vilket är den största anledningen till varför du får så gott kaffe – så snabbt! Det är verkligen en stor anledning till att den är på listan för bästa kaffebryggare. Inga onödiga knappar eller krusiduller, det här är helt enkelt bara gott kaffe på den kortast tänkbara tid.

Fördelar
 • Solid konstruktion
 • Kommer i flera olika färger
 • Oerhört snabb
 • Gott kaffe
Nackdelar

 

 • Kannan kan inte tvättas i diskmaskin

 

 

Kaffebryggare: Electrolux ekf7500

Här har du kanske den bästa kaffebryggaren fokuserad på smak – den här en aromafunktion som är anpassad just för smak och arom, och levererar verkligen högklassigt kaffe. Du kan självklart ställa in hur starkt du vill ha ditt kaffe så att du får precis den mängd smak och arom som du vill ha. Den är oerhört fiffig med en LCD display och en riktigt bra timer, för inte ska du behöva vakna upp och brygga kaffe, det är redan klart när du vaknar! Perfekt för dom som älskar att kliva upp ur sängen till doften av nybryggtElectrolux kaffebryggare kaffe.

Dessutom har den en riktigt bra antidroppfunktion, så att du inte ska behöva vakna upp till lukten av bränt kaffe! Med denna funktion hamnar det inte något kaffe på värmeplattan. Dessutom har den en vattenmängds-indikator som förenklar processen för dig att justera vattenmängden. Denna kaffebryggare har också en automatisk avstängningsfunkton, vilket är oerhört viktigt för det finns ju faktiskt inte så många saker som är mer irriterande än att glömma kaffebryggaren påslagen. Du kommer inte att använda mer el än nödvändigt, och kaffebryggaren kommer inte att överhettas.

Fördelar
 • Bra alternativ för kaffestyrka
 • Vakna upp till doften av nybryggt kaffe

 

 

Kaffebryggare med kvarn: Philips HD7765/100

Electrolux kaffebryggare med kvarn

Om du söker en kaffebryggare med kvarn så kan vi varmt rekommendera Philips HD7765/100 som den bästa kaffebryggaren i denna kategori. Den har både toppbetyg hos Råd och Rön, och har fått oerhört bra kritik från kunder. Detta är en oerhört enkel och lättanvänd modell som skapar riktigt, riktigt gott kaffe. Med denna kaffebryggare med kvarn kan du enkelt mala dina egna bönor, men självklart kan du också använda färdigmalet kaffe om du föredrar det. En oerhört bra sak är att kaffet med denna maskin blir klart på ungefär 10 minuter, vilket är oerhört snabbt. Dessutom kan du få riktigt starkt kaffe med denna modell om du föredrar det.

 

 

Om Espresso & Kaffe

kaffebönorNu kommer vi att informera dig om kaffe och espresso. Vi kommer att koncentrera oss på klyftan mellan espresso och kaffe, en del information om ämnet kaffein, samt sättet hur du kan producera en fantastisk espresso.

Vad är distinktionen mellan kaffe & espresso?

Vanligtvis kallar vi bara kaffe för kaffe på regelbunden basis, men det är faktiskt en stor skillnad mellan de två.

 

Mörkrost

Espresso är mörkare jämfört med t.ex. Vanligt kaffe som du gör med filtermaskin. Espressobönor är i många fall av Arabica-typen, som innehåller en smak som är mer aromatisk än t.ex Robusta bönor som är basen för en uppsjö av andra kaffetyper.

Espresso är rostad mörkare eftersom metoden som en espressomaskinen brygger skiljer sig åt från en kaffemaskin. En espressomaskin brygger kaffe under tryck.

Bryggningen innebär en pressning av 92-95 graders varmvatten på helpackade bönor av espressosorter för 20-30 sekunder. Det stora ångtrycket är förstås också anledningen till att du hittar det mest fantastiska med espresso högst upp i din kaffekopp – en liten sak som kallas “crema”.

 

Espresso använder flertalet olika typer av bönor

För att göra en espresso brukar man använda mellan två och fyra olika typer av bönor för att skapa en smak av perfekt balans. Jobbet hos java-tillverkaren är att upptäcka olika sorter av bönor som fungerar riktigt bra tillsammans- en med sötma till exempel, tillsammans med en lite mer fruktig bönsort med syrlighet, och en tredje med en mörk java-smak.

Med andra ord är espresso en blandning mellan olika bönor, medans kaffe ursprungligen kommer från ett speciellt land, eller till och med en speciell gård.

 

Tricket hur du skapar den perfekta espressokoppen

Nu ska vi gå igenom hur du skapar den perfekta koppen med svart kaffe med ett gyllenbrunt crema-lager ovanpå, vad som i folkmun kallas espresso.  en kopp espresso

Fas 1 – Först maler du ner dina bönor riktigt fint, tills bönorna erbjuder tillräckligt med smak under den snabba stunden som de är de i kontakt med det skållhetta vattnet.

Fas 2 – Pressa ihop ditt kaffe med hjälp av vad som kallas en “tamper”

Fas 3 – När du skapar espresso är det bästa trycket 9 bar. Vattnet som kommer i kontakt med ditt kaffe bör vara mellan 92 och 96 grader hett och kontakt borde vara kring 25 sek. Du kan korrigera nivån för malning för att justera smaken för vad som passar dig.

Fas 4 – När espresson har gjorts exakt rätt, bör du ha ett jämnt lager av guldskum, även kallad “crema”. En crema av bra kvalitet bör ha en höjd på 3-4mm och bör bli ett med kaffet efter några minuter.