Uppdaterad: jan 31, 2019 @ 1:55 e m

När det gäller bäst i test dammsugare, så känner vi att energikonsumtion och miljömedvetenhet är viktigt, och de dammsugarna vi presenterar här levererar den grönaste dammsugnings-upplevelsen du kan tänka dig. Det är viktigt när du ska köpa dammsugare, och när du köper någon av de dammsugarna vi listar här – har du inget att oroa dig över. Inte nog med det – de dammsugare som du ser här nedanför gör ditt hem skinande rent.

När det kommer till test av dammsugare, så finns nätets främsta guide här nedanför.

bäst i test dammsugare

Att dammsuga är inte den roligaste aktiviteten. Ingen frisk person vill spendera besvärliga timmar med att försöka städa sitt hems alla vrår med nån föråldrad gammal dammsugare. Det är just därför det är så viktigt att hitta rätt modell för ditt hem. Att ha rätt verktyg för jobbet gör hela rengöringsprocessen snabbare och enklare.

Men då dammsugare kommer i många former, storlekar och stilar kan det vara svårt att veta vilket som passar dig. För att klargöra förvirringen har vi samlat all data kring stora och små produkter på marknaden för att erbjuda dig en tydlig lista över de mest kvalitativa dammsugarna som för närvarande finns tillgängliga.

DammsugareEgenskaperOmdömenPris
Electrolux Ultrasilencer Zen Green dammsugare bäst i test Electrolux Ultrasilencer Zen Green Effekt

750 W

Ljudnivå

58 dB

Vikt

8,16 kg

Volym

3,5 liter

Energiförbrukning

24,4 kWh/år

Sladdlängd

9 meter

SE BÄST PRIS
Electrolux Ultraone EUO9GREEN dammsugare bäst i test Electrolux Ultraone EUO9GREEN Effekt

850 W

Ljudnivå

65 dB

Vikt

8,29 kg

Volym

5 liter

Energiförbrukning

26,8 kWh/år

Sladdlängd

9 meter

SE BÄST PRIS
Electrolux Ultrasilencer ZUSGREEN dammsugare bäst i test Electrolux Ultrasilencer ZUSGREEN Effekt

700 W

Ljudnivå

58 dB

Vikt

8,44 kg

Volym

3,5 liter

Energiförbrukning

25,5 kWh/år

Sladdlängd

9 meter

SE BÄST PRIS
Philips Performer Expert FC8721 dammsugare bäst i test Philips Performer Expert FC8721 Effekt

650 W

Ljudnivå

78 dB

Vikt

5 kg

Volym

5 liter

Energiförbrukning

27,8 kWh/år

Sladdlängd

8 meter

SE BÄST PRIS
Miele C3 Powerline dammsugare bäst i test Miele C3 Powerline Effekt

890 W

Ljudnivå

80 dB

Vikt

8,2 kg

Volym

4,5 liter

Energiförbrukning

34,1 kWh/år

Sladdlängd

8,5 meter

SE BÄST PRIS

Electrolux Ultrasilencer Zen Green

Electrolux UltraSilencer Zen Green är en bra dammsugare eftersom den gör väldigt lite oljud under drift då den har en kropp som är speciellt konstruerad för att bästa dammsugaren Electrolux Ultrasilencer Zen Greenminimera ljud. En mängd olika inbyggda verktyg gör att du inte bara kan rengöra dina mattor utan också din klädsel och gardiner, och du kommer kunna komma åt varje hörn av ditt hem.

 

Perfekt när du ska köpa dammsugare, den har verktyg för allt

Denna dammsugare har alla verktyg och tillbehör inbyggda i dammsugaren. Dammborsten gör rent dina draperier och bokhyllor, och du kan justera sugstyrkan för att passa de olika ytorna. Electrolux UltraSilencer Zen Green har en stoppensel och ett verktyg för små utrymmen, så att du kan dammsuga dina soffkuddar och eventuella smulor mellan dem.

 

Håll koll på filtret

Electrolux UltraSilencer lever upp till sitt namn. Dammsugaren är riktigt, riktigt tyst, och låter dig även veta när det är dags att byta påse eller filter. Tillbehör och verktyg som ingår är till hjälp vid rengöring av andra ytor än dina mattor. Om det är problem med dammsugaren är det dessutom enkelt att kontakta Electrolux. Electrolux Ultra Silencer är ett lugnt sätt att få dina mattor, din klädsel och andra ytor så rena som möjligt.

Fördelar
 • Bra sugkraft
 • Väldigt prisvärd
Nackdelar
 • Hjulen är inte av optimal kvalitet

 

 

Electrolux Ultraone EUO9GREEN

Här har vi en till dammsugare av otrolig kvalitet från Electrolux! Otroligt bra ingenjörskonst, den är väldigt lätt att hantera, den rör sig enkelt, och har självklart bästa dammsugaren electrolux ultraone euo9greenutmärkt prestanda. Som dom andra dammsugarna i Green serien så är den gjord av 70% återvunnen plast. Dessutom är den också 100% PVC fri, och 92% av materialet kan återvinnas i slutet av livscykeln. Den använder 65% mindre energi än en vanlig 2100W dammsugare.

 

Teknologi som förändrar allt

Det optimerade luftflödet är riktigt bra med dess Flowmotion munstycke, som är skapat för att verkligen få dammsugning av högsta kvalitet. Den har även Silent Air teknologi vilket kort och gott innebär att den är oerhört tyst, på 65dB. Den har ett Multi Room System vilket innebär att du har 3 parkeringsklämmor som hjälper dig städa i olika rum, och dessutom har den en 12 meters sladd. Sen får vi ju inte glömma att den har ett Allergy Plus filter för att hjälpa dom med allergier.

 

En dammsugare som täcker alla behov

Överlag har Electrolux Ultraone EUO9GREEN riktigt imponerande sugstyrka, låg ljudnivå och riktigt bra räckvidd när du städar ditt hem. Dessutom får du med ett AeroPro Parketto Pro munstycke gratis när du köper denna riktigt bra dammsugare, som är speciellt bra på hårda golv. Du får även med en borste som kallas “miniturbo”, som är riktigt bra för rengöring av de ställena som kan vara lite svåråtkomliga, såsom bilsäten, möbler och trappor.

Electrolux Ultraone EUO9GREEN är oerhört tystlåten och fungerar verkligen fantastiskt, och med dess aerodynamiska sugförmåga tar du dig fram över ytorna effektivare än någonsin förr.

Fördelar
 • 12 meters sladd
 • Lätthanterlig
 • Miljösnäll
 • Många tilläggsprodukter
Nackdelar
 • Sugförmågan kan anses för stark

Electrolux Ultrasilencer ZUSGREEN

Denna dammsugare med påse är en av juvelerna hos Electrolux. Den ingår i “Green”-serien som också inkluderar andra modeller som bästa dammsugaren electrolux ultrasilencer zusgreenZuogreen, och alla använder låg energi och är gjorda av återvunnen plast. Dessutom säkerställer Electrolux att 92% av materialet av alla dammsugare kan återvinnas i slutet av deras livscykel. Den svenska tillverkaren lovar utmärkt sug och lågt ljud, vid 61 dB, vilket gör den till en av de mest diskreta apparaterna Electrolux har skapat, men den har också visat sig vara en av de mest effektiva dammsugarna på marknaden – Energiförbrukningen på Zusgreen är riktigt, riktigt bra på energiklass A (låg förbrukning på 650W). Slutligen levereras den med tillräckligt med tillbehör för att passa alla typer av golv.

 

Fantastisk design

Vid första observationen märker du att UltraSilencer Zusgreen+ är riktigt kompakt, fin och smidig. Då den är ekologisk är det inte förvånande att dess svarta skal förbättras med gröna fluorescerande trender. Som originalitet, är dess elektriska kabel grön.

Från sekunden du packar upp den får du ett intryck av kvalitet, både för själva enheten och tillbehören.

 

Märk skillnaden med en mångsidig dammsugare

När det gäller tillbehör är Zusgreen+ välutrustad för att vara mångsidig. Förutom dubbelpositionsborsten finns också en parkettborste, liksom ett litet 3-i-1-tillbehör som fungerar som en rund borste och långt munstycke. Ett klipp gör det möjligt att sätta fast det på vakuum handtaget, busenkelt. Det ergonomiska handtaget är dessutom bekvämt och har en lucka för att variera luftflödet.

 

Fördelar
 • Kompakt
 • Mycket låg energianvändning
 • God övergripande kvalitet
 • Utmärkt sug på mattor
 • Bra, tystgående dammsugare

 

Nackdelar
 • Inte jättebra sug på hårda golv

 

 

Philips Performer Expert FC8721

Philips Performer Expert är verkligen något utöver det vanliga. Först och främst ser den ut som en riktigt, riktigt cool dammsugare. Och det är inte ett bästa dammsugaren Philips Performer Expert FC8721uttryck man använder varje dag. Dessutom kommer den att förändra vad du faktiskt trodde att rena golv var för något. Förmodligen har du gått som alla andra i denna värld och trott att ett golv som ser rent ut faktiskt är rent. Det borde ju vara så. Philips Performer Expert har bevisat att det helt enkelt inte stämmer. Denna apparat har ett munstycke som kallas Triactive som har LED-lampor fastsatta. När dessa är aktiverade så ser du allt, oavsett om du vill eller inte.

 

En ny mening av välstädade golv

Därför kommer du att få en ny syn på välstädade golv. Varje litet dammkorn kommer du att se med enkelhet, och det blir nästan lustigt enkelt att göra rent på djupet. Även här hittar du ett ergonomiskt handtag och du reglerar effekten (och i detta fallet även LED-lamporna) vid handtaget. Dessutom är detta också en tyst dammsugare. Den ligger på 74dB, lite mer än dom andra på listan. Philips använder Airflow Max för att se till att du får en bra sugeffekt för den ytan du dammsuger, så du kan verkligen lita på att få rena golv.

Fördelar
 • Bra sug
 • LED-lamporna förändrar allt du trodde du visste om dammsugning
 • Mycket bra känsla av kvalitet

 

Nackdelar
 • Inte en speciellt billig dammsugare
 • Fjärrkontrollens knappar är inte speciellt bra placerade

 

 

Miele C3 Powerline – ett kraftpaket

Om du är seriös angående rena golv så kan vi inte rekommendera Miele C3 mer. Något som man kan säga helt 100 är att vad som skiljer Miele från bästa dammsugaren miele complete c3 powerlineresten, är deras ingenjörskap.

Från smidig förvaring i garderoben, till bekväma handtag och fotkontroller, har denna tyska dammsugare en passform som gör att den står ut från alla andra. Och den städar riktigt, riktigt bra! Och i slutet av dagen är det ju det allra viktigaste.

 

En stabilare dammsugare

En del av det som gör Miele-dammsugaren så “rätt”, är en strategisk placering av vikter inuti dammsugaren för stabilitet. När du kliver bort från maskinen, kommer du aldrig behöva oroa dig för att den ramlar i ditt vardagsrum – eller tippar över i garderoben för den delen. Men det kommer ändå inte kännas som att du driver runt ett stenblock. Faktum är att när du slår på den elektriska borsten, Electrobrush, är penselrullen tillräckligt stark för att dra sig själv framåt. Den ena nackdelen är när du måste dra tillbaka den igen: Enligt mätningar kräver dragningen av borsten 1.2kg kraft, vilket kan trötta ut dina armar efter en halvtimmes rengöring, ungefär. Men kommer den att rengöra dina golv? Om du ska spendera en bra mängd pengar på en dammsugare, så bör den verkligen göra det. Och C3 gör definitivt det, på både matta och golv. Dina mattor blir fullkomligt rena på två eller tre dragningar.

 

Klassisk tysk kvalitet

I slutändan är C3 faktiskt helt brilliant, och en exceptionellt bra dammsugare. Förvaringsfacket ombord är dessutom fodrat med sammet, för extra kvalitetskänsla. Den har inga problem med något verkar det som, allt från damm till större objekt som makaroner och ris. Det här är absolut – om inte den bästa dammsugaren – absolut en av dom.

 

Viktiga saker att tänka på när du köper dammsugare

Här är en lista över saker som du bör tänka på innan du köper en dammsugare, för att hjälpa dig hitta rätt produkt för dina behov.

 

Budget

Den första utgångspunkten för din produktforskning bör vara att bestämma din budget, och vilka funktioner eller vilken ny teknik du kommer

kvinna dammsugeratt vilja ha för dom pengarna. Om du inte är villig att köpa något dyrt så kan du självklart inte få exakt alla dom senaste funktionerna, men tack och lov har det visat sig gång på gång att priset inte exakt bestämmer kvaliteten på en dammsugare. Ändå bör du välja prisklass först, så att du inte slutar upp med att ha spenderat mer än vad du förutsåg.

Kom ihåg att en bra och pålitlig dammsugare förmodligen kommer att falla mellan 1000kr och 4000kr, med HEPA-filter som kostar mer. Att fastställa en budget är enbart ett personligt val och bör inte göras med olika produkter i perspektiv.

 

Prestanda

Prestandan hos en dammsugare bestäms av hur många gånger som man måste dra över samma område för att få det rent. Därför är den allra första indikatorn på prestanda sugkraften, som mäts i Watt. Vanligtvis betyder högre motorkvalitet mer sugkraft. Men mellan två dammsugare med samma effekt beror sugkraften mycket på den konstruktion och den teknik som används. Vanligtvis använder grönare modeller mindre ström och ger bättre prestanda.

 

Effektregulator

Inte alla dammsugare levereras med en effektregulator. Med möjligheten att välja hur mycket ström du vill använda kan du minska strömförbrukningen när det inte behövs eller öka den vid behov. Det reglerar i grunden sugkraften och följaktligen watt- och ljudnivåerna.

 

Enkel användning

Dammsugare måste vara enkla att använda och lätta för att undvika att bli trött snabbt, slösa tid eller få ryggsmärtor. Naturligtvis vill du ha större hjul för att hjälpa till att flytta den över tjocka mattor, plus en lättare vikt minskar den energi som spenderas på att släpa dem bakom dig. Också värt att ha i åtanke är det antal steg du måste ta för att täcka hela ditt hus. Om du bor någonstans med flera våningar kan en tung och kraftig dammsugare vara jobbigt. Att ha vissa ergonomiska egenskaper som handtag, lång sladd och så vidare är viktigt.

 

Filtreringssystem

Dammsugare använder alltid någon form av filtrering. När det gäller alla dammsugare som använder dammsugarpåsar, är HEPA-filter det främsta alternativet för renare luft. De är effektiva för att eliminera damm, pollen och alla former av allergener från luften. För personer med astma eller allergier rekommenderas alltid dammsugare med HEPA-filter.

 

Ljud

Vart ligger din toleranströskel? För dammsugare faller siffrorna vanligtvis runt 60 till 65 dB för en tyst dammsugare och 80 dB för en vanlig. Försök och undvika dammsugare som går över 80 dB.

En viktig faktor att tänka på här är att vissa tillverkare faktiskt begränsar motorns watt för att minska ljudet istället för att använda ljudisolering för kapseln. Detta brukar ses i billigare modeller.

 

Tillbehör

Nästan alla dammsugare kommer med ett sortiment av tillbehör som golvverktyg, sprickmunstycke, klädselborste och dammborste. Vissa erbjuder fler alternativ medan andra är begränsade till de nödvändiga väsentligheterna. Förstå vad du behöver använda och vad du inte behöver innan du bestämmer vilka bilagor som är nödvändiga för ditt hem.

 

Garanti och hållbarhet

Garantin varierar vanligtvis beroende på varumärke, pris och modell. Men ju längre garantin är desto mer tillförlitlig är dammsugaren. Vissa tillverkare ger mindre än 1 års garanti medan andra märken, som Dyson, ger ut 5 års garantier. Miele erbjuder enorma 7 års garanti för vissa produkter.

 

Sladdlös dammsugare (handdammsugare & skaftdammsugare)

 

Läs mer om Electrolux Ergorapido och andra modeller

Är eluttaget lite väl långt ifrån vissa delar av ditt hem, eller är det helt enkelt krångligt att manövrera kring hörnen i ditt hem med en lång sladd till din dammsugare? Sladdlösa handdammsugare (skaftdammsugare) såsom Electrolux Ergorapido är ett otroligt bra val i sådana fall. Dessutom kan du koppla bort en del, och använda den som en liten handdammsugare om du vill!

Robotdammsugare

Slipp dammsugning med en självgående modell från neato botvac d85, cleanmate s800 eller irobot roomba 980

I jakten på dammråttorna har robotdammsugare bara blivit smartare och mer effektiva under de senaste åren. I och med att trenden med smarta hem växer otroligt, är robotdammsugare ett givet val för många. Nu kan dom kartlägga ditt hem och manövrera kring hörn hur bra som helst. Dessa 3 robotdammsugare gör jobbet åt dig – medans du gör precis vad du vill – förutom att städa.

DammsugareEgenskaperOmdömenPris
Electrolux Ultrasilencer Zen Green dammsugare bäst i test Electrolux Ultrasilencer Zen Green Effekt

750 W

Ljudnivå

58 dB

Vikt

8,16 kg

Volym

3,5 liter

Energiförbrukning

24,4 kWh/år

Sladdlängd

9 meter

SE BÄST PRIS
Electrolux Ultraone EUO9GREEN dammsugare bäst i test Electrolux Ultraone EUO9GREEN Effekt

850 W

Ljudnivå

65 dB

Vikt

8,29 kg

Volym

5 liter

Energiförbrukning

26,8 kWh/år

Sladdlängd

9 meter

SE BÄST PRIS
Electrolux Ultrasilencer ZUSGREEN dammsugare bäst i test Electrolux Ultrasilencer ZUSGREEN Effekt

700 W

Ljudnivå

58 dB

Vikt

8,44 kg

Volym

3,5 liter

Energiförbrukning

25,5 kWh/år

Sladdlängd

9 meter

SE BÄST PRIS
Philips Performer Expert FC8721 dammsugare bäst i test Philips Performer Expert FC8721 Effekt

650 W

Ljudnivå

78 dB

Vikt

5 kg

Volym

5 liter

Energiförbrukning

27,8 kWh/år

Sladdlängd

8 meter

SE BÄST PRIS
Miele C3 Powerline dammsugare bäst i test Miele C3 Powerline Effekt

890 W

Ljudnivå

80 dB

Vikt

8,2 kg

Volym

4,5 liter

Energiförbrukning

34,1 kWh/år

Sladdlängd

8,5 meter

SE BÄST PRIS