säng bäst i test

Betydelsen av din säng kan inte överskattas. Tillsammans med kontorsstolen, körsätet och fåtöljen framför TV:n, finns det inte många ställen du kommer att spendera mer tid i ditt liv. Faktum är att du rättvist kan förutsäga att en tredjedel av ditt liv kommer att spenderas i sängen. Och som Isaac de Benserade noterade kan några ganska signifikanta livshändelser uppstå i sängen: födelse, död – du kan fylla i resten. Så att köpa rätt säng är där uppe med att köpa egendom, bilar och blommor för svärmor – Sovrumsmöbler som sängen är ett av livets viktigaste inköp.

Om det är dags att köpa ny säng hittar du de 3 alternativen vi har valt ut för bästa säng här. Alla 3 är drömsängar för olika funktioner, och alla är riktigt bra köp. För säng bäst i test har vi valt Venus Mayan, Jupiter 2, och Jupiter ställbar.

Uppdaterad: jan 31, 2019 @ 1:53 e m

 

Venus Mayan Kontinentalsäng Venus Mayan

Venus Mayan är en bekväm, välkomnande och allergivänlig säng, och den perfekta kandidaten för denna lista. Venus vet att de små detaljerna betyder allt för helhetsintrycket, och det är därför de har fokuserat extra mycket på detaljerna under utvecklingen av Venus Mayan.

Denna säng är vacker, enastående välbyggd, och tillverkad i Danmark.

Den tillverkas sålunda under goda förhållanden och med strikt kvalitetskontroll. Det betyder också att det här är den mest anpassade sängen till det nordiska klimatet, vilket är din garanti för att Venus Mayan är en drömsäng som ger dig bättre sömn i många år framöver.

Denna säng har en bäddmadrass med 100% organisk naturlig latex, vilket gör att den sticker ut från praktiskt taget alla andra madrasser. Den översta madrassen är en av de få i världen som är gjorda av 100% organisk naturlig latex och det ger både en underbar komfort och möjlighet för alla allergiker att använda denna madrass. Venus Mayan har Maya Green certifikat.

4 skäl att välja Venus Mayan

  • Venus Mayan har en högre och mer resistent träram i botten än vanliga sängar
  • Venus har elastiskt hybridskum runt fjädrarna, vilket ger bättre komfort och längre livslängd
  • Venus Mayan har en allergivänlig bäddmadrass med 100% organisk naturlig latex
  • Venus Mayans sidor är belagda med exklusivt tyg som är hållbart och lätt att rengöra

 

Utmärkt komfort för en hälsosam sömn

Venus Mayan är en kontinentalsäng, vilket innebär att den har flera lager madrasser. Dessa består av en bäddmadrass, en resårmadrass och en madrassbotten. Denna trippelkomfort ger en mycket bättre sömn och det är en säng som du kommer att vilja spendera mycket tid i. Normalt kommer en kontinentalsäng att bestå av två madrassbottnar längst ner. Detta gäller även Venus Mayan, men för att ge denna säng en mer sammanhängande look har de samlat de två madrassbottnarna i ett. Detta ger Mayan ett mer exklusivt utseende, så Venus Mayan är inte bara en bra säng utan också en väldesignad möbel.

Madrassbottnen bildar sängens plattform och skapar en stabil yta som resten av sängen lägger sin vikt på. I Venus Mayan har madrassbottnen uppgraderats och gjorts mycket tjockare än vanliga madrassbottnar. Detta ger en längre livslängd och bildar en mer solid plattform för din sömn. Över maddrassbottnen är resårmadrassen som också har uppgraderats. Madrassen har 250 pocketfjädrar per kvadratmeter, och den moderna designen ger omfattande och individuellt stöd. De 250 pocketfjädrarna i madrassen ger 250 stödpunkter, vilket gör madrassen anpassad till dina unika behov. Mellan fjädrarna har de installerat elastiskt hybridskum, vilket säkerställer att den håller en behaglig temperatur och ett gott sömnklimat varje kväll.

Fördelen med fjädrarna från Venus är att du kommer att kunna använda dem optimalt oavsett om du väger 50 eller 120 kilo, och oavsett om du är på mage, rygg eller på sidan.

 

Maya Green bäddmadrass

Venus Mayan har fått sitt namn från madrassen den använder – Maya Green bäddmadrass. Detta är en madrass som bidrar till sängens hälsosamma och miljövänliga profil. Mayan Green har en 6 cm tjock latexkärna, som ger ett bekvämt stöd och en bra komfort i sängen. Kärntjockleken är avgörande för sängens komfort och därför är det oerhört viktigt att ha en tjock kärna som kan anpassa sig till din kropp. Vanliga madrasser har en kärna på 4 centimeter, men de har valt att installera en ordentligt tjock kärna i deras madrass eftersom det ger märkbart förbättrat stöd.

Det latex som används i Maya Green är från Guatemala. Latex kommer från naturen, vilket garanterar en sund produktion och en färdig produkt utan spår av syntetiskt latex. En hälsosam produktion ger en hälsosam produkt, och däröfr är det vitkigt att materialen för produkterna kommer från goda förhållanden. Detta bekräftas av Rainforest Alliance-certifikatet som tilldelats Maya Green-bäddmadrassen. Rainforest Alliance är en ideell organisation som arbetar för bevarande av biologisk mångfald och hållbara levnadsvillkor.

Mayan Green är en latexmadrass, vilket innebär att kärnan trycker tillbaka när den upplever tryck. Latex ger progressivt stöd, vilket innebär att madrassen anpassar sig efter dina önskningar och trycker tillbaka där du väger mest. På så sätt får dina tryckpunkter optimalt stöd från latexkärnan, och din ryggrad ligger i ett hälsosamt och avkopplande läge som i längden hjälper till att lugna ner och fördjupa sömnen. Mayan Green är ett bra val oavsett din vikt eftersom den anpassar sig till din vikt och tryckpunkter.

 

Jupiter 2säng test

Jupiter är en kontinentalsäng med tre bekväma madrasser, som i samarbete bildar en hälsosam och bekväm miljö för din sömn.

I denna sängs resårmadrass finns moderna pocketfjädrar som anpassar sig till kroppens form och vikt. Detta gör verkligen Jupiter 2 till ett bra val om du söker en säng som anpassar sig speciellt för din kropp.

Runt madrassfjädrarna finns ett slitstarkt polyeterskum. Detta skum har dubbel funktion. Först och främst bidrar skummet till den övergripande komfortupplevelsen och dessutom dränerar skummet även överflödig värme. På detta sätt bidrar det till en hälsosammare sömnmiljö.

Jupiter skiljer sig från andra kontinentala sängar på flera områden. Först och främst när det gäller nivån av komfort. Jupiters moderna pocketfjädrarna anpassar sig till kroppens form, medan poleringen av polyeterskum håller sängen fräsch och bekväm. Därför får du personligt anpassat stöd till ett mycket fördelaktigt pris i Jupiter. Kontinentalsängen Jupiter har en madrassbotten på åtta centimeter, vilket skapar en solid grund för din sömn.

 

Upplev bättre sömn

God natts sömn handlar om mycket mer och mer än bara en mjuk madrass. Därför är Jupiters resårmadrass indelad i fem bekväma zoner, var och en med hänsyn till ett specifikt område på din kropp. Alla har sin egen unika position när de sover och av samma skäl behöver nacken, axlarna, ländrygg och höfter unikt stöd. Jupiter tar hänsyn till dina former och behov, och därför kommer du att uppleva personligt stöd i denna kontinentalsäng.

Jupiter är en kontinental säng och har därför tre madrasser. Fördelen med att ha tre madrasser är att de gemensamt arbetar tillsammans för att förbättra både ditt sängstöd och din sömn.

 

Madrassbotten

Madrassbotten utgör kontinentalsängens grund, och det är vekrligen där som grunden för sängens komfortnivå finns. Madrassbottnen har en skumkärna som skapar en stabil och stödjande säng som resårmadrassen och bäddmadrassen samarbetar med. Denna försiktiga samarbetspartner ger dig bättre förutsättningar för en djupare och hälsosammare sömn. Madrassen är omgiven av en träram med en tjocklek av 8 cm.

 

Resårmadrassen

Det här är sängens mellersta madrass och det viktigaste komfortlagret. Resårmadrassen är madrassen som har störst inverkan på din kropp och din komfort. Det är i denna madrass som du hittar pocketfjädrarna som anpassar sig efter dina former och positioner under natten. Jupiters resårmadrass är så otroligt bra för den tillåter att två personer av olika vikt kan använda samma säng. 

 

Bäddmadrassen

Det här är sängens översta madrass, och du kommer därför att vara i kontakt med bäddmadrassen varje gång du använder sängen. Därför är det viktigt att den översta madrassen är av rätt material. Jupiter-madrassen har en kärna av fyra centimeter. Dessutom är själva kärnan av latex en produkt som både ventilerar och andas. Du kommer att märka att temperaturen i Jupiter alltid ligger på en bekväm nivå. Du kommer att få omfattande stöd samt en fräsch och bekväm säng under många år om du väljer kontinentalsängen Jupiter.

 

Kinnabädden Jupiter ställbar sängJupiter ställbar säng

Den justerbara Jupiter sängen kan anpassas efter dina behov. Sängens resårmadrass har en kärna av moderna pocketfjädrar omgivna av polyeterskum. Denna typ av skum är både bekvämt och slitstarkt – vilket är anledningen till att det passar perfekt i en ställbar säng.

Du kan justera Jupiter med den medföljande trådlösa fjärrkontrollen så ofta du vill, och de långvariga komponenterna garanterar att komforten blir utmärkt natt efter natt.

Jupiter erbjuder allt som en bra ställbar säng borde. De justerbara delarna av sängen används enkelt med en trådlös fjärrkontroll, och sängen ändras tyst och snabbt till önskad position.

Sängens madrassbotten använder polyeterskum och detta andningsbara skum håller sängen fräsch och bekväm. Skummet samverkar med madrassfodringsfjädrarna som passar din kropp och dina konturer. Du kan använda den justerbara sängen Jupiter till alla dina önskemål och du kan göra det under många år framöver. Det är garanterar sängens otroliga design.

 

Fem komfortzoner

Madrassbottnen i Jupiter är indelad i fem komfortzoner, var och en med hänsyn till en viss del av kroppen. Personligt stöd erbjuds på många sätt. Först och främst är du garanterad en djupare sömn när sängen anpassar sig till din kropp. Fjädrarna i bäddmadrassen är baserade på din vikt, vilket resulterar i en betydande minskning av potentiella tryckpunkter. Som ett direkt resultat av detta blir du mindre störd under natten. Således blir din sömn djupare och mer obegränsad än i en vanlig mjuk säng som inte tar hänsyn till din specifika kroppsbyggnad. Jupiter består av två madrassskikt samt en höjningsmotor och en träram.

 

Vertikalvy

Jupiters höjdkomponenter tillverkas av danska Linak. En bra justerbar säng måste ha en god höjningsmotor och därför har de valt en danskproducerad motor med gott rykte. Det märks omedelbart i Jupiter eftersom motorn går snabbt och ljudlöst. Träramen själv är gjord av stark svensk furu. Denna ram har en tjocklek på 12 centimeter vilket skapar en robust grund för din sömn. Oavsett om du använder den för första gången eller efter flera år.

 

Resårmadrassen

Denna madrass utgör sängens viktigaste komfortlager. Resårmadrassen är madrassen där fjädrarna är inkorporerade, och det är just de fjädrarna som ger den största komforten. Runt fjädrarna finns en stoppning av 25 millimeters polyeterskum. Detta skum är både bekvämt och slitstarkt efter behov i en säng där madrassens position ändras flera gånger under dagen. Du kan därför ställa in din justerbara säng precis som du önskar och ha samma komfortnivå natt efter natt och dag efter dag.

 

Bäddmadrassen

Denna madrass utgör sängens översta madrassskikt. I en justerbar säng är det viktigt att madrassen är flexibel och kan användas i många olika positioner. För Jupiter har de valt en bäddmadrass med en kärna av slätt latex som ger ett säkert och bekvämt stöd. Latexet är också andningsbart och ventilerande och därför kan du förvänta dig att Jupiter behåller en behaglig temperatur varje gång du använder den.

 

Råd när du ska köpa Säng & Madrass

En god natts sömn

Hur gammal är din säng?

Åldern på din madrass och din säng spelar en stor roll när det gäller att välja en ny. Som en allmän tumregel, om din madrass är över 8 år är det nog inte en dålig idé att överväga att skaffa en ny.

Denna regel gäller emellertid inte för alla madrasser. Det finns definitivt några som kan sträcka sig över 8 år och levererar fortfarande samma kvalitetsprestanda. 

 

Vilken fasthet behöver du i madrassen?

Fasthet är hur hård eller mjuk en madrass känns. En vanlig fråga är “hur fast är denna madrass?”. Detta är också ett av de svåraste frågorna att svara på. Känslan och fastheten i en madrass beror på din definition av mjuk, medium och fast.

Det är mycket subjektivt. Dessutom spelar din kroppstyp, vikt, storlek och andra faktorer in i känslan.

Ofta förvirrar konsumenterna stöd med fasthet. En madrass som ger bra stöd innebär helt enkelt att det håller ryggen i rätt inriktning utan att skapa tryckpunkter. Om en madrass inte erbjuder tillräckligt stöd, kommer du sannolikt att vakna öm eller i smärta. Fasthet beror mer på hur bekväm en madrass känns i början. Oavsett om det är hårt eller mjukt, går den optimala fasthetsnivån hand i hand med komfort.

För en som sover lätt fungerar det övre lagret en Avena skum madrass för att ge stöd och komfort. Eftersom dom som sover lätt lägger mindre tryck på madrassen kommer mycket av komforten och känslan från Avena. Tryckavlastningen tillhandahålls emellertid fortfarande av minnesskumkärnan. För en tyngre sovare fungerar Avenaskummet mycket mer med minneskummet och stödskummet för att erbjuda korrekt komprimering och övergångsstöd.

Sido-sovpositioner fungerar på samma sätt, vilket gör att madrassen skapar överlägset djupt kompressionsstöd för de tyngre delarna av din kropp. Folk som sover på rygg och mage får en jämnare viktfördelning och balanserad skuminteraktion. Den här universella komfortdesignen skapar en balanserad nivå av komfort och stöd för madrassen, vilket är skönt för alla.

 

Vilken position sover du i?

Sida, rygg, mage eller lite av varje. Alla sover på sitt eget unika sätt. Det stora problemet är att de flesta inte söker efter en madrass som stöder sin sov-stil. Varje sovställning har sina egna specifika behov och ideala fasthetsnivå.

 

På sidan

Folk som sover på sidan är inte alltid kvar i samma position. Många gånger roterar de från att ha båda benen raka, till ena rakt och ena böjt, till båda böjda. Med denna ständiga förändring behöver dom en madrass med mjuk till medelhög fasthet, vanligtvis något i 3-6-intervallet av 10 (där 10 är det mest fasta). En mjuk madrass med mycket stöd kommer att lätta på tryckpunkter på nacke och rygg.

Fasthet och känsla är oerhört viktigt för sidosovare eftersom de behöver en madrass som är mjukt nog för att konturera mot kurvorna i kroppen. En madrass som är för fast kommer inte att konturera mot sovarens form, vilket resulterar i brist på stöd som vanligtvis skapar tryckpunkter som leder till ryggvärk, nacksmärta och / eller axelvärk.

 

På rygg

Fasthet och stöd är båda kritiska för folk som sover på ryggen. En madrass som är för mjuk kommer att skapa tryckpunkter på sovaren, vilket inte ger rätt mängd tryck som de behöver. Utöver det, om sängen inte stöder den som sover, kommer ryggjusteringen inte stämma, vilket kan leda till långvariga ryggproblem. Den perfekta madrassfastheten är en som ger tillräcklig mjukhet för att eliminera tryckpunkter, men som fortfarande har bra stöd. Vanligtvis är en fasthetsnivå i 4-7-intervallet (var 10 är mest fast) lämpligt.