TV bäst i test

Uppdaterad: okt 25, 2018 @ 2:11 e m

Att hitta den perfekta TV:n handlar om att få din hemmaunderhållning att kännas levande.

Vi tycker att sökningen efter en bra TV borde vara en trevlig upplevelse, inte en kamp med tekniska detaljer. Så börja din resa direkt med vår översikt över vilka som är dom bästa TV-apparaterna just nu, och vilka som är de viktigaste TV-funktionerna att överväga.

I våran lista för TV bäst i test har vi valt 3 otroliga alternativ för Platt TV, Smart TV, 4K TV & OLED TV, och i slutet av denna artikel hittar du en guide om viktiga saker du bör veta inför ditt köp.

PHILIPS 7502 – den optimala 4K TV:n med AmbilightPhilips ambilight

När det gäller kvalitet är PHILIPS 7502 en självklar vinnare. TV-världen är galen över OLED just nu, och även om dom är riktigt bra är dom fortfarande allvarligt dyra. Så om du vill skaffa något med ett mer överkomligt pris, men som är lika iögonfallande, rekommenderar vi en av Philips Ambilight 4K TV. Och dom blir inte bättre än 7502, åtminstone när det gäller LCD-skärmar. 55-tumaren har tre-sidig Ambilight belysning, HDR stöd och Android Smart TV. En inbyggd SoundBar ger den överlägset ljud också.

Det här är en allvarligt bra TV som förtjänar en plats i din nya hemmabio setup.

 

En 4K TV med enastående design

Subtil och tunn har länge varit Philips inställning till 4K TV-design, och 7502 är inget undantag. En slimmad silverram löper runt alla fyra sidor av skärmen, med en lika smal SoundBar undertill. Metallstativet i silver är riktigt snyggt och smidigt också, med ett litet fotavtryck som inte kräver massiva ytor att stå på. Den är väldigt flexibel, med vänster/höger rotation – något som är allt svårare att hitta på moderna 4K TV-apparater. Den gungar lite när du flyttar på skärmen, dock.

Det som verkligen stjäl showen är baksidan, med rader av LED-belysningar som ändrar färg. Ambilight matchar färgerna på skärmen och lyser upp utrymmet bakom din TV för att ge ett intryck av att bilderna “glider ut” på väggen. Det är fantastiskt, och när du har haft en TV med det, kommer du aldrig att kunna ha en TV utan det igen. Lysdioderna är ljusa nog för att lägga till en subtil kant på skärmen under dagen, men de vaknar verkligen till liv på kvällen. Att titta på ett korallrev på The Blue Planet II ger en konstant explosion av färg,

 

4K TV med bra anslutningar & ljudkvalitet

Denna TV är väl utrustad med två HDMI 2.0-portar, plus ytterligare två HDMI-anslutningar för dina äldre, icke-4K-kit. En handfull USBs, TOSlink Digital optiskt ljud, komponent-anslutningar (via adaptrar) – och Ethernet slutför uppsättningen. Det finns även ett hörlursuttag, en till sällsynthet på apparater från andra tillverkare. Om du inte har ett allvarligt surround sound system, kommer du förmodligen vara nöjd med dess ljudförmågor direkt ur boxen. Den inbyggda SoundBaren på framsidan ger klart och förvånansvärt brett ljud.

En dedikerad woofer på baksidan av TV:n kan även skapa en rimlig mängd bas. Den kommer inte att skaka dina möbler, men lyckas lägga till några välbehövliga låga frekvenser till TV-program och musik, utan märkbar ljudförvrängning. Jämfört med ljudet på de flesta TV-apparaterna i dess prisklass är denna apparat både tydligare och starkare. Den är verkligen på en annan nivå än dess konkurrenter.

 

Smart-TV

Android TV har varit standarden för alla Smart TV:s från Philips i ett par år nu, och det är fortfarande sant här, och det funkar lika bra som alltid.

Det är lätt en av de smartaste implementationerna av Googles TV OS som du kan hitta, och känns mycket snabbare och mer responsiv än någon av Sonys nuvarande TV-apparater. Den ligger fortfarande lite efter LG:s webOS eller Samsungs färgglada Tizen UI, och är inte immun mot krascher (dock ovanligt), men det kommer åtminstone uppdateringar frekvent som håller interfacen snygg.

Det största problemet är en brist på appar, även om det är svårt att skylla det på Philips. Googles öppna ekosystem borde ha förbättrat det, men det ligger fortfarande lite efter.

 

Otrolig bildkvalitet & HDR

Allt detta är viktigt, men vad som verkligen är viktigast med en TV är förstås bildkvalitet. Denna TV har riktigt bra prestanda. 4K video streamingen ser skarp och detaljrik ut, och bild processorn gör ett bra jobb på att skala upp 1080p bilder till skärmens ursprungliga upplösning. Den ger en väldigt realistisk bild.

7502 är en TV med en väldigt tilltalande prislapp, och med grym Android 4K TV och med så alltid så iögonfallande Ambilight. Ljudet gör en riktig stor skillnad om du inte har något högtalarsystem dessutom.

Färgen är mycket bra, fortfarande långt efter en OLED, men fortfarande otroligt bra för dess pris.

Fördelar

 • Bra skärpa
 • Tilltalande pris
 • Bra ljud

Nackdelar

 • Inte jätte-spännande design

 

LG 65UJ670V – en ny nivå av 4K Smart TVLG 4K TV

Med en imponerande 65 tums kantupplyst skärm, det smartaste operativsystemet och HDR-kompatibilitet, är LG65UJ670V – en väldigt big deal.

 

Smart TV skapad för realism

Denna 65-tums LG TV är kompatibel med HDR10 och HLG för större HDR-uppspelningspotential. HDR utökar färgspektrumet för ökad realism. Det ger också ljusare vitt och mörkare svart, vilket bidrar till att ge denna Smart TVs fantastiska nivåer av kontrast. HDR10 och HLG-format HLG (Hybrid Log Gamma HDR) är ett sändnings- och användargenererat standardformat som är standard för överföring av 4K-signaler.

 

4K Ultra HD TV som ger ultimata detaljer

Tack vare 4K UHD-skärmupplösning, erbjuder LG Smart TV 65UJ670V en fantastisk realism. Upplösningen är fyra gånger större än de mer konventionella 1920 x 1080 Full HD-TV-apparaterna, och det är en skillnad du tydligt kan se med stor förbättring i realism och detalj. Tack vare LGs 4K Resolution Upscaler kan även standard FHD-signaler skalas upp till nära 4K klarhet och detalj – vilket ger dina Blu-ray-DVD:er en ny chans. Oavsett upplösningen imponerar alltid LGs stora och kantupplysta skärm.

 

TV med det optimala operativsystemet: webOS 3.5

Många hyllar det som ett av de smartaste Smart TV-gränssnitten, och är LGs webOS 3.5-operativsystem är mer raffinerat än någonsin. Detta är en stor anledning till att den är så bra. Uppdateringar till hårdvaran innebär att webOS är 40% snabbare än tidigare och detta gör det till en väldigt bekväm upplevelse. WebOS 3.5 använder överlagrade ikoner, mappar och en sidobar för tydlig och enkel åtkomst till smart innehåll utan att lämna den aktuella skärmen. Nya funktioner för webOS 3.5 inkluderar “Magic Link”, “Magic Sound Tuning” och 360-graders video.

 

Magic är nu ännu bättre

Följande från tidigare Magic-teknik har webOS 3.5 nu möjlighet att spela in “Magic Zoom”, så att du kan spela in på USB vissa markerade delar av skärmen. “Magic Link” ger ytterligare information, som skådespelare i scenen och relaterade YouTube-videor.

 

Se den större bilden med 360 graders video

Med denna 4K Smart TV kan du – när du tittar på tillämpad video – använda fjärrkontrollen för att titta 360 grader från vänster till höger. Det låter dig också titta upp och ner och till och med zooma in och ut. Enkelt uttryckt, är det det närmaste du kan komma till att faktiskt vara där!

 

Freeview Play för en Smart TV där du enkelt kan se vilka program du missat

Freeview Play gör det enklare att se på program du missat. Hitta program från BBC iPlayer, ITV Hub, All4 och Demand 5 som alla finns tillsammans med över 60 TV-kanaler och upp till 15 HD-kanaler. Bläddra bara bakåt i din TV-guide för att se vad du missat från de senaste 7 dagarna. Se bara till att din TV är ansluten till internet och du är redo att köra.

 

Alla dina favoritappar

LG 65UJ670V kommer packad med användbara appar som ser bra ut på den stora skärmen. BBC iPlayer, YouTube, Now TV, Demand 5 och Netflix är bara några av de VOD-tjänster (Video On Demand) som levereras som standard med LG. Det finns också enkel åtkomst till musikappar som Spotify och Napster, plus sociala webbplatser som Facebook och Twitter.

DLNA och Wi-Fi gör denna TV till en del av ditt hemnätverk

DLNA (Digital Living Network Alliance) kompatibilitet betyder att 65UJ670V kommer att gå ihop smidigt med ditt hemnätverk. Med DLNA kan du strömma musik eller video från din bärbara dator, PC eller NAS-enhet. Tack vare inbyggd Wi-Fi är även anslutning superenkelt.

Fördelar

 • Du får väldigt mycket TV för pengarna
 • Amblight
 • Klart ljud
 • Utomordentlig bildbehandling

Nackdelar

 • Fjärrkontrollen kunde varit bättre

 

Philips 55POS9002 – Ett till OLED TV mirakel från PhilipsOLED TV

Philips förbättrar sin redan lysande första generations OLED-TV för att skapa en Ambilight-utrustad 4K HDR Platt TV som helt enkelt står ut i alla kategorier. Denna TV är den ultimata OLED TV:n.

Denna 55-tums 4K HDR Platt TV är helt enkelt full av funktioner som verkligen står ut ur mängden. Philips exklusiva Ambilight-integrerade bias-belysningsteknik (som vi kommer förklara strax) tar TV-tittning till en helt ny nivå. Det finns också Ultra HD Premium-certifiering; TV:n körs på Android Smart TV-plattformen; och den nya P5 processorn förbättrar bildkvaliteten ännu mer.

 

Platt TV som tar design och funktioner till nya nivåer

Philips POS9002 är en extremt snygg OLED Platt TV. Panelen stöds av ett centralt U-format stativ som har en smakfull borstad metallisk silverfärg, och både panelen och stativet är imponerande slimmade. En upplyst Philips-logotyp finns på skärmens undersida, men oroa dig inte – lampan kan dämpas eller till och med stängas av från användarmenyn.

På baksidan hittar du en rad LED-lampor som sträcker sig runt TV:ns övre kanter – det är dessa som skapar Ambilight-fyrverkerierna. Dessa remsor av flerfärgade lysdioder kan ställas in för att reagera på skärmens färger, och lyser upp väggen bakom TV:n i samma nyans som skärmen, eller så kan du välja en enda färg om du tycker att det är distraherande. Ambilight är verkligen otroligt, men tekniken kallas bias belysning, och det bidrar till att öka upplevd kontrast och färginlevelse av TV:n.

 

OLED TV med grymma anslutningar och fjärrkontroll med QWERTY

Precis som många andra platta OLED-TV-apparater, böjer sig baksidan av Philips 9002 ut för att rymma de interna komponenterna som nätaggregat och anslutningsportar. Fyra HDMI-ingångar finns och alla socklarna vänder sig i sidled eller nedåt, en välsignelse för väggmonterande apparater. Ljudkvaliteten är dessutom rik och detaljerad.

Eftersom denna TV kör Android TV-operativsystemet är det inte överraskande att den medföljande fjärrkontrollen är dubbelsidig, med traditionella knappar på ena sidan och ett QWERTY-tangentbord på den andra så att du kan skriva snabbare. Operativsystemet har det kända, kakelbaserade gränssnittet, och det känns faktiskt smidigare än Sonys implementering av Android TV på dess uppsättningar.

 

Extraordinär bildkvalitet

Philips 55POS9002 använder en helt enkelt otrolig OLED TV-skärm. De vanliga egenskaperna hos tekniken imponerar som alltid eftersom OLED TV-tekniken gör att alla pixlar kan slås av och på oberoende av varandra, och var och en är en egen ljuskälla. Därför kan 55POS9002 uppnå de perfekta svarta färgerna och den får även de allra mest kvalitativa LED-LCD-skärmarna att se gråa ut i jämförelse.

Denna nya nivå av svarthet ger en otrolig mängd djup till varje bild som visas på skärmen, och fungerar också som den perfekta duken för att färgerna ska blomstra utan att spädas ut av bakgrundsbelysning som skiner igenom.

Visningsvinklarna är också toppklassiga och har nästan inga brister i färg och kontrast när de ses från sidorna. 55i OLED TV visar i allmänhet bättre svartvitt och färgkontrast än 65-tums versionerna, och Philips 9002 är inget undantag från den regeln.

Philips nya P5-bildbehandlingsprocessor fungerar bra för att presentera en bra bild från källor av lägre kvalitet, men för högkvalitativa källor kan du faktiskt stänga av det. Rörelsehanteringen är oöverträffad, och det finns tillräckligt med anpassningsbara kontroller för användare att uppnå deras föredragna jämnhet och tydlighet.

 

TV blir inte bättre

Philips 55POS9002 är en fantastisk TV. För dess prestationsnivå är priset oerhört rimligt, och med en otrolig rörelsehantering, videobehandling och Ambilight / Philips Hue-integration, förtjänar den verkligen sin plats på vår lista. Dess fokus på subtilitet, detalj och naturalism är svårt att motstå – speciellt för det här priset.

 

Fördelar

 • Sann svart, livfulla färger och otroliga vidvinklar
 • Imponerande rörelsehantering
 • Grym ambilight

 

Nackdelar

 • Android TV kunde vara lättare att använda
 • Inget Dolby Vision eller HDR10 + dynamiskt metadata stöd

 

Större är bättre

Vi rekommenderar en storlek på minst 40 tum för en sovrums-tv och minst 55 tum för en TV för vardagsrum en huvud-TV – och 65 tum eller större är det främsta valet.

Faktum är att mer än någon annan “funktion” som 4K-upplösning, HDR, smart TV eller en fin fjärrkontroll, är det optimala sättet att spendera dina pengar på att maximera TV-skärmstorleken. En av de vanligaste klagomålen efter tv-köp är att dom inte köpte någonting tillräckligt stort. Dock hör man sällan någon klaga på att deras TV är för stor.

Om du vill skaffa ett helt nöjescenter, se till att du har minst några cm på sidorna, eller så slänger du bara ut de gamla möblerna och skaffar en större TV.

 

4K och HDR är väldigt prisvärt4K TV

TV-apparater med 4K-upplösning, även kända som UHD (Ultra High Definition) -TV, har fyra gånger så många pixlar som standard 1080p upplösnings teve-apparater. Det låter som en stor förbättring, men i verkligheten är det väldigt svårt att avgöra skillnaden i skärpa mellan en 4K TV och en bra gammaldags HDTV.

Å andra sidan är 4K TV-apparater enkla för tillverkare att producera, så de åker snabbt ner i pris. Både LG och Samsung säljer flera prisvärda 4K tv:s. Numera har många TV-apparater, särskilt de stora, 4K-upplösning, och 1080p och lägre upplösningsmodeller blir snabbt något för fyndkorgen.

De flesta av mitten och high-end 4K-TV i år har HDR-kompatibilitet också. HDR ger bättre kontrast och färg, så i motsats till 4K är chansen att du faktiskt kan se en förbättring jämfört med vanlig HDTV. Hur stor en förbättring är beror på TV:n, och precis som med 4K, måste du titta på faktiskt HDR-innehåll. Och bara för att en TV är HDR-kompatibel betyder det inte att det faktiskt fungerar bättre, med eller utan en HDR-källa.

Slutsats? Alla de bästa TV-apparaterna är 4K-TV med HDR. Om du handlar för en medelstor eller större TV, kommer du förmodligen att sluta med en 4K TV ändå, och chansen är att det kommer att få HDR också.

 

Några viktiga råd:

 • Nästan varje TV använder LED-LCD-teknik, vilket (trots “LED” -likheten) skiljer sig mycket från OLED.
 • LED-LCD-TV-apparater med lokal dimning överträffar ofta de utan.
 • LED-LCD-TV-apparater med fullLED-bakgrundsbelysning överträffar alltid dom med diodlampor på kanterna.
 • Möjligheten att producera en djup nyans av svart – som översätter till hög kontrast – är den viktigaste ingrediensen för en bra bild.
 • Färgmättnad, som direkt påverkas av kontrast / svart nivå, är den näst viktigaste, följt av färgnoggrannhet.
 • I ett ljust rum är matta skärmar vad du bör satsa på – för att minska reflektioner. De främsta glansiga skärmarna bevarar svarta nivåer bra.
 • Mindre viktiga faktorer är upplösning, färgomfång, videoförädling, maximal ljusutgång och skärmupplösning (4K vs 1080p).
 • Många människor inser inte att de tittar på “the Soap Opera Effect” (när din TV börjar se lite för verklig ut) och skulle kanske gilla TV:ns bildkvalitet bättre om de stängde av det.
 • Dåliga bildinställningar på en bra TV ser vanligtvis sämre ut än kalibrerade bildinställningar på en gammal TV.
 • Sammanfattningsvis är bildkvaliteten mer komplex än att bara räkna pixlar eller läsa ett specifikationsblad, och din smartaste satsning är att läsa recensioner, som på våran sida.