Uppdaterad: okt 23, 2018 @ 8:36 f m

Andas renare luft dag in och dag ut – med en luftfuktare bäst i test

Låg luftfuktighet kan vara ett problem för många människor. Har du någonsin märkt att ibland, på vintern, kan du och din familj inte bli av med den där förkylningen som barnen tog med sig hem från skolan?

Med vintern kommer låg luftfuktighet – den torra luften kryper in i ditt hus och drar fukt ur luften du andas, torkar ut huden, näsan, ögonen och halsen. Som du kan föreställa dig, kan detta öka symtomen för förkylningar och influensa. Att använda en luftfuktare kan hjälpa dig att förhindra dessa symtom genom att lägga till fukt i luften, särskilt under de kalla vintermånaderna. 

LuftfuktareEgenskaperOmdömenPris
DYSON AM10 luftfuktare bäst i test dyson am10 Effektförbrukning

55 W

Ljudnivå

62 dB

Rekommenderat rumsutrymme (max)

16 m²

Volym vattentank

3 L

SE BÄST PRIS
BEURER LB88 luftfuktare bäst i test beurer lb88 Effektförbrukning

280 W

Ljudnivå

45 dB

Rekommenderat rumsutrymme

(max)

48 m²

Volym vattentank

6 L

SE BÄST PRIS
STADLER FORM ANTON luftfuktare bäst i test stadler form anton Effektförbrukning

12 W

Ljudnivå

30 dB

Rekommenderat rumsutrymme (max)

25 m²

Volym vattentank

2,5 L

SE BÄST PRIS

Beurer LB88

Så varför har inte alla en luftfuktare? Historiskt sett har luftfuktare varit bullriga, stora och uppriktigt sagt – riktigt fula. Beurer LB 88 har ändrat allt detta;luftfuktare bäst i test beurer lb 88 Den är elegant, kompakt och extremt tyst, så du kan fortfarande använda din luftfuktare på natten för att se till att du andas i ren, fräsch luft medan du sover. Perfekt för dig eller dina barns rum för att säkerställa att luftfuktighetsnivåerna är perfekta varje natt. Detta är en luftfuktare som helt enkelt har bevisat sig om och om igen som en av de starkaste produkterna du kan hitta, och till ett riktigt bra pris.

 

Beurer har erfarenheten som krävs

I 95 år har Beurer globalt distribuerat exceptionella verktyg som är av högkvalitativ design – produkter som garanterar att du du känner dig riktigt bra, men inte behöver påverka estetiken i ditt rum. Därför anses de som många som Europas främsta specialist för hälsa och välbefinnande. Den eleganta Beurer LB 88 är kompakt, kraftfull och barmhärtig tyst när den är aktiverad, och kan användas för alla rum upp till 48m², med en luftfuktningseffekt på upp till 550ml/h – vilket är betydligt mer än de flesta av dess konkurrenter, mycket imponerade!

 

Håll enkelt koll på vattennivån

Den har en flyttbar 6 liters tank som är transparent så att du enkelt kan hålla ögonen på vattennivån – men oroa dig inte om du inte märker att vattnet är lågt, luftfuktaren är tillräckligt smart för att stänga av sig själv utan skada eller krångel. Om du har hårt vatten finns det ett valfritt vattenfilter tillgängligt. Att använda hårt vatten i en luftfuktare kan vara ohälsosamt. Hårt vatten har förhöjt mineralinnehåll, så när det släpps ut i luften kan det stelna i vitt damm. Att använda en luftfuktare som har ett vattenfilter kan fälla ner mineralerna innan de blir luftburna. Inte bara skapar filtret fördelar för dig, men det bibehåller enhetens höga kvalitet dessutom, vilket minskar risken för kalkskala – tillsammans med en riktigt noggrann rengöring.

Beurer LB 88 dubbelteknologi skapar ultraljuds-nebulisatorer genom vattenförångning, som producerar hög luftfuktighet med ultraljudsfuktningsteknik, och är en ren, doftfri och bakteriefri luftfuktare.

Fördelar

 • Snygg
 • Stor vattentank
 • Väldigt hygienisk
 • Tyst

 

Dyson AM10 – den snabbaste luftfuktaren

Dyson AM10 ligger över genomsnittet i alla luftfuktningstester. Den kan ta ett medelstort rum till 45% fuktighet på bara 29 minuter, vilket är något snabbare  luftfuktare bäst i test dyson am10än nästan alla i branschen. Den når max vid ungefär 57,6%. Den har en självreglerande hygrostat, som är en av de mest precisa du kan hitta. Den läser alltid inom 1% av en fuktighetsmätare, så Dyson AM10 har tekniskt sett en överkant i självregleringsavdelningen. Dessutom är det en luftfuktare som verkligen bevisat sig vara en av de snabbaste luftfuktarna du kan hitta.

 

Dyson kombinerar luftfuktare och fläkt

Om du tar en bladlös Dyson fläkt och kombinerar den med en luftfuktare, blir resultatet en hybrid i form av Dyson luftfuktare AM10. En hybrid eftersom det först och främst är en luftfuktare, men med något extra förstås, eftersom de lyckats klämma in den i en Dyson-fläkt, vilket faktiskt ger dig två produkter i en. Dyson är inte de enda som provat detta, men de kan vara bland de enda som faktiskt har lyckats skapa en produkt som inte är dålig på att vara varken en luftfuktare eller en fläkt. AM10 är står för “Air Multiplier”, vilket innebär att den även fungerar som en fristående fläkt (med luftfuktaren avstängd) eller en fläkt och luftfuktare som arbetar tillsammans.

Fördelar

 • Hög maxgräns på hela 57,6% luftfuktighet
 • Noggrann avläsning
 • Använd dom luftfuktare eller fristående fläkt – eller både och
 • Otroligt snabb

 

Stadler Form Anton – fukta ditt rum med nedkyld dimma

Stadler Form Anton har en modern, men enkel design, och det faktum att du kan fukta ett litet rum utan att ha en stor enhet som tar upp allt för mycket luftfuktare bäst i test stadler form antonutrymme, eller där du behöver ändra din inredning, är fantastiskt. Utöver den moderna konstruktionen är enheten konstruerad av slitstarkt material och är stabilt nog att placera på alla sorters bord och skrivbord. Dess vattentank är en av de absolut lättaste att bära och fylla upp. Och vad som är ännu bättre är att luftfuktaren fortfarande är igång när du tar ut tanken för att fylla på!

Det finns en liten och snygg vattenindikator på enhetens framsida som försäkrar dig om huruvida det fanns vatten i enheten eller inte. När enheten börjar få tomt på vatten lyser lysdioden rött, vilket indikerar att det är dags att fylla på! Det är också riktigt bra att det finns en praktisk hållare i tanken för den joniska silverkuben. Denna lilla luftfuktare är bra att ha igång medan du sover på natten.

 

Sprid dimma i ditt rum

Ultraljudstekniken sprider en lugnande, skön dimma – nästan fullkomligt tyst.. Du kommer att märka omedelbart att Anton är en tyst och energieffektiv luftfuktare som snabbt sprider en kraftfull, nedkyld dimma i hela rummet – på nolltid.

 

Överlag en otroligt stark luftfuktare

Stadler Form Anton är en kompakt luftfuktare med en enkel, effektiv och modern design – och är ett idealt val för dem som vill fukta ett litet sovrum eller kontor med en lugnande, kall dimma. Om du vill fukta ett stort sovrum, är denna luftfuktare inte för dig och vi föreslår en av de större enheterna. Designen är definitivt unik och passar bekvämt in i vilket rum som helst. Anti-kalciumpatronen och den joniska silverkuben gör ett bra jobb med att hålla vattnet rent utan något vitt damm. Stadler Form är ny på luftfuktarmarknaden – men har hittills verkligen imponerat med deras kombination av effektivitet och modern design.

Fördelar

 • Häftig, nedkyld dimma
 • Snabb och effektiv
 • Fortsätter att vara igång när du fyller på vattentanken
 • Slitstark
 • Perfekt för mindre rum

Nackdelar

 • Har ingen typ av humidistat eller hygrometer
 • Du kan inte bestämma i vilken riktning dimman ska åka
 • Kontrollerna kan vara besvärliga för vissa att hitta eftersom de är placerade på undersidan av enheten

 

 

Varför behöver jag en luftfuktare?Luftfuktare guide

Från nyfödda till vuxna är luftfuktare ett bra sätt att bibehålla en hälsosam luftfuktighet i ditt hem. Genom att öka luftfuktigheten i din miljö kan du skydda din familjs hälsa, skydda ditt hems struktur från effekterna av torr luft och förbättra din totala inomhuskomfort.

Luftfuktare ökar fuktighetsnivån i torra inomhusområden genom att sprida en känslig, osynlig dimma i utrymmet. Denna extra höjning av fuktighet kommer till nytta om vintern när värmesystem kan ta bort välbehövd luftfuktighet från hem. Faktum är att torr luft kan leda till:

Torr luft kan också leda till olika sjukdomar som förkylningar, bihåleinfektioner, försämrade andningsvägar och mer. Förutom att skydda din hälsa är luftfuktare ett utmärkt sätt att skydda ditt hems strukturella integritet och framförallt trämöbler.

Uttorkad inomhusluft kan orsaka tapeter att försämras, samt trägolv och trämöbler att spricka, varpa eller separera. Denna skada är oattraktiv och kan vara dyr att reparera. Dessutom är torr luft ofta skyldig till smärtsamma, oväntade chocker från statisk elektricitet. Att helt enkelt lägga till en luftfuktare till din inomhusmiljö hjälper till att kontrollera och till och med eliminera dessa problem.

 

Hur stort område behöver jag fukta?

Att bestämma om du behöver fokuserad luftfuktning för ett enkelrum eller en större yta är ett av de viktigaste stegen vid val av luftfuktare. För att lägga till fukt i ett vardagsrum eller medelstora utrymmen som ett sovrum eller hemmakontor, är rumsluftfuktare (bordsfuktare) det bästa valet. Dessa lättviktsfuktare kan enkelt flyttas till andra områden efter behov. Dessutom kan många modeller fungera upp till 24 timmar innan det krävs en vattenpåfyllning. Enkelrumsfuktare finns också med bakterieskydd, flera hastigheter, inbyggda hygrometrar, kombinationsvarma eller svala dimmautgångar, lättanvända kontroller och lågt vatten-indikatorer.

Om du behöver lägga till fukt i flera rum eller hela ditt hus är konsollluftfuktare, luftfuktare för hela huset, väl lämpade för jobbet. De är betydligt större än luftfuktare för ett rum och en konsollfuktare kan leverera fukt till utrymmen på upp till 3000 kvadratmeter. Dessa luftfuktare placeras vanligen centralt och de finns i en mängd olika mönster och ytor som gör att enheterna enkelt kan blandas med din inredning.

För hem eller kontor som har ett betydande behov av fukt är trumfuktare är ett utmärkt val. Dessa luftfuktare arbetar med ett centralt luftsystem – och installeras på din HVAC-enhet och ansluts direkt till vattenledningen – för att kontinuerligt sprida fukt till din miljö. Dessa luftfuktare behöver aldrig fyllas på igen eftersom vatten dras direkt från byggnadens vattenförsörjning.

 

Vilken typ av luftfuktare vill jag ha?allt om luftfuktare

Luftfuktare lägger fukt till luften på olika sätt och finns i flera typer med olika fördelar och nackdelar. Kylvattenbefuktare sprider en rumstemperatursdimma och täcker vanligen större områden och använder mindre el än andra typer. Varmvattenbefuktare använder ett värmeelement för att värma vattnet och släppa det i ditt rum som varm, bekväm fukt. Varm dimma-modeller kan använda lite mer el än andra typer av luftfuktare eftersom de värmer upp vatten. De kan dock producera friskare fukt eftersom kokningsprocessen dödar bakterier och föroreningar innan de släpps i ditt rum. Ultraljudsbefuktare finns i både svala och varma typer och är kända som de mest tysta luftfuktarna på marknaden.

När du väljer bland luftfuktar-typer, vill du också överväga din luftfuktares stil. Bordsfuktare är kompakta och konstruerade för att placeras på byrå, skrivbord eller annat bord. Konsolbefuktare är luftfuktare med stor kapacitet avsedda att ligga på golvet.

 

Är ljud ett problem?

Liksom många mekaniska anordningar, kan du förvänta dig att din luftfuktare gör lite buller. Vissa luftfuktare gör dock mer ljud än andra. För områden som sovrum och hemmakontor som kräver en lugnare miljö är en ultraljudsfuktare den perfekta lösningen. Ultraljudsfuktare använder högfrekventa ljudvågor för att vibrera en metallmembran vid ultraljudsfrekvenser, vilket ger en fin och lugnande dimma. Eftersom ljudvågorna är högre än vad vi kan höra är dessa luftfuktare betydligt tystare än andra luftfuktare.

 

Hur mycket underhåll krävs?

Luftfuktare kräver relativt lite underhållning. Regelbundna underhållsaktiviteter inkluderar vanligtvis rengöring av vattentanken för att se till att mögel och bakterier inte växer in och återcirkuleras i hela din miljö. Dessutom bör man kontrollera att utgångarna tillåter fukt att flöda lätt. Medan dessa aktiviteter är vanliga för de flesta luftfuktare, använder många kalla luftfuktare ett internt filter för att hjälpa till att skapa den lugnande dimman som täcker din miljö. Dessa filter måste bytas periodiskt. Kontrollera din luftfuktares bruksanvisning för att lära dig om en luftfuktarens underhållsbehov.

LuftfuktareEgenskaperOmdömenPris
DYSON AM10 luftfuktare bäst i test dyson am10 Effektförbrukning

55 W

Ljudnivå

62 dB

Rekommenderat rumsutrymme (max)

16 m²

Volym vattentank

3 L

SE BÄST PRIS
BEURER LB88 luftfuktare bäst i test beurer lb88 Effektförbrukning

280 W

Ljudnivå

45 dB

Rekommenderat rumsutrymme

(max)

48 m²

Volym vattentank

6 L

SE BÄST PRIS
STADLER FORM ANTON luftfuktare bäst i test stadler form anton Effektförbrukning

12 W

Ljudnivå

30 dB

Rekommenderat rumsutrymme (max)

25 m²

Volym vattentank

2,5 L

SE BÄST PRIS