När det kommer till matberedare bäst i test gäller det att hitta en riktig assistent i köket, och i vår lista hittar du riktigt bra köksassistenter som fått både utmärkelser och bra riktigt bra recensioner från både kritiker och användare. När du vill ha en bäst i test matberedare så hittar du den här. Vi har med bland annat testvinnare som bosch matberedare som kallas Multitalent 3. Bosch matberedare har en tendens att hamna på dessa listor över bäst i test matberedare, då de har bevisat sig vara av äkta kvalitet, om och om igen.

Dessutom har vi en bäst i test köksassistent med på listan. En köksassistent är annorlunda från en matberedare – men går även vid vissa andra synonymer – bland annat bäst i test hushållsassistent och köksmaskin.

 

Fantastisk matberedare från Bosch: Multitalent3

Begränsat utrymme i köket har ofta betytt en av två saker: antingen väljer du en grundläggande matberedare med ett begränsat antal verktyg, eller så köper du en bra sådan och fyller ditt kök med tillbehör som i något slags Jenga-kök. Bosch matberedare MultiTalent 3 presenterar ett nytt alternativ: sju tillbehör som erbjuder mer än 50 funktioner, med standardverktyg lagrade inuti processorskålen, plus integrerad kabellagring. Detta gör MultiTalent 3 till en lättvikts-maskin som fortfarande kan hacka, skära, riva, banka, knåda, vispa, riva, slipa, krossa, och allt annat du behöver – i ett smart och kompakt paket. Designen av Bosch matberedare MultiTalent 3 återuppfinner inte hjulet, men det presenterar en mer genomtänkt och raffinerad version. Till att börja med är den släta basenheten lättare än de flesta, med kontrollerna avtagna för att erbjuda en snabb och långsam hastighet plus puls. Varje behållare (huvudskålen, vätskekannan och slipkannan) vrids och låses på plats med enkelhet. Det finns två olika blad som är kompatibla med båda kannorna, även om det bara är blenderbladet som är avsett att användas med blendingalternativet. Den universella skärskålen kan under tiden hantera allt från en liten mängd mat, till exempel örter, hård ost och kött, till kaffe, nötter, kryddor och spannmål.

 

Du får mycket för pengarna

Där Bosch matberedare MultiTalent utmärker sig är den tar bort besväret ur fräsch matberedning, vilket gör den perfekt för alla som älskar att laga mat från grunden men saknar tid för att tärna och skära. I det avseendet är den riktigt bra för familjer, små hushåll eller de som är på diet. Den är bra prissatt för antalet funktioner som erbjuds, och den har gott om kraft för sin storlek – men professionella kockar kan finna en viss kapacitetsbegränsning. Allt som allt är det ett stort erbjudande i ett litet paket – MultiTalent är en arbetshäst i köket, och får allting gjort riktigt snabbt och enkelt. Denna matberedare från Bosch får garanterat utmärkelsen bästa matberedaren.

Fördelar
 • Fler än 50 funktioner
 • Sparar mycket plats
 • Många delar kan användas i diskmaskinen

 

Nackdelar
 • Bara två hastigheter
 • Ganska låg kapacitet

 

Matberedare bäst i test: KitchenAid 5KFP1335

Det här är den matberedare bäst i test som fått bäst betyg från både norska Taenk och svenska Råd & Rön, och har generellt sett utomordentlig kvalitet.

Detta är en ovanligt snygg matberedare, som passar in i dom flesta köken. Framtill har du tre olika hastigheter och puls-knappen, samt en manick som låter dig välja precis hur tjockt du vill ha ditt resultat. Det allra bästa med denna matberedare är att du får med så oerhört många tillbehör. Den kommer med en riktigt stor skål på hela 3,1L, men även med en mindre skål när du inte ska förbereda lika mycket mat – samt äggvisp, snittplatta, degkrok, visp och rivplatta, och mycket mer. De två skålarna är gjorda med KitchenAids ultra tight seal som ser till att den inte läcker någonting alls. Det är en matberedare som väger en del, så den är verkligen stabil när du använder den, dessutom halkar den inte tack vare dess halksäkra bas. Det är en väldigt enkel maskin att använda, som en matberedare bäst i test bör vara.

Den har 300 watt, vilket kanske inte låter så mycket, men det är en riktigt kraftfull matberedare. Den kommer även med en utomordentlig förvaringslåda vilket är riktigt praktiskt.

Fördelar
 • Dubbla skålar
 • Hacktillsats
 • Bret påmatningsrör
 • Kan göra deg
 • Bra motor

 

Bäst i test matberedare: Braun TributeCollection FP3010

Denna matberedare bäst i test har fått toppbetyg från danska Taenk.dk, svenska Råd & Rön, och även norska Klikk.no – så en definitiv kandidat för bästa matberedaren. Om du är ute efter en billig matberedare som har en mycket iögonfallande prislapp, men inte riktigt har alla extrafunktioner som ovanstående modeller har, då kan Braun FP3010 vara ett fantastiskt alternativ för dig. Detta är en elegant och snygg matberedare i grönt och vitt. Den har en skålkapacitet på 1,75 liter och en effekt på 800 Watt. Den kommer med funktioner som blender, rivare, visp och rivjärn bland annat – som alla garanterar en hög funktionalitet. Matberedaren är mycket enkel att rengöra eftersom delarna är borttagbara. Du kan också tvätta dom i diskmaskinen så att den alltid är ren och fin. Bladen på Braun TributeCollection FP3010 är inte bara skarpa, men också mycket starka eftersom de är gjorda av rostfritt stål. Detta innebär därför att dom kommer att garantera dig långsiktig service och en riktig kvalitetstjänst – det här är en bäst i test matberedare du kan lita på.

Dessutom har den pulshastighet. Det här är en funktion som gör det enkelt att styra din matlagning eftersom du kan bestämma hastigheterna beroende på vilken typ av mat som behandlas. Utöver detta har den också dess tilläggsverktyg. Trots den lilla storleken har den en pålitlig effekt som säkerställer effektivitet vid drift. Motorn har som sagt en effekt på 800 Watt, vilket gör den mycket kraftfull.

Fördelar
 • Priset
 • Kraftull motor
 • Elegant & snygg

Köksassistent: Ankarsrum AKM 6220

Ankarsrum AKM 6220 våran kandidat för bäst i test hushållsassistent, köksassistent och köksmaskin. Ankarsrum som varumärke har en lång historia, som börjar i Sverige under andra världskriget och har byggt sig ett rykte för långvariga och mångsidiga apparater som alla kan använda. Deras bäst i test köksassistent, även kallat bäst i test köksmaskin och hushållsassistent, Ankarsrum AKM 6220, är nu en av de mest tillförlitliga och kostnadseffektiva köksassistenterna på marknaden. Men den är så mycket mer än bara det. Detta är en allt-i-ett, en köksassistent som gör allt du kan föreställa dig och mer, perfekt för slipning av frön eller nötter, knådning av de styvaste degarna och blandning av de mest avancerade recepten. Den bryts inte ned med aktiv användning över lång tid heller, och den är verkligen en riktigt härlig toppkvalitets köksmaskin för alla kök.

AKM 6220 har en otrolig mängd hastigheter att välja mellan. Du kan ställa in hastigheten var som helst från 45 till 130 rpm med en enkel ratt, och att kunna ställa in hastigheten så exakt ger dig mycket kontroll över att få den perfekta konsistensen för ditt recept. Den elektroniska hastighetssensorn hjälper din maskin att förbereda sig för allt du väljer att utsätta den för. Genom att hålla uppe med antalet rotationer, kommer maskinen automatiskt att justera knådningskraften om den möter styvt motstånd, även i tjocka smetar fulla av frukt, nötter och potatis, eller från ett stort recept som fyller skålen till maxkapacitet.

Den har en riktigt lång livslängd. Få maskiner kan skryta med livslängder som denna Ankarsrum-modell, den kommer att fungera felfritt i åratal, utan att besvära dig det minsta. Den svenska tillverkaren bygger sina köksmaskiner för att hålla, och i värsta fall har de en riktigt bra garanti som är tillgänglig för dig i upp till fem år. Ankarsrum AKM 6220 kommer definitivt att överträffa vad de flesta av dom andra köksmaskinerna klarar av, så dina pengar kommer till bra användning på den här arbetshästen.

Fördelar
 • Du kan tvätta allt i diskmaskinen
 • Bra för privatpersoner & mindre företag
 • Tålig
 • Enkel att använda
 • Extremt mångsidig

 

Nackdelar
 • Du kan behöva hjälpa till att knåda vissa degar själv