bästa matkassen

Uppdaterad: okt 22, 2018 @ 7:39 e m

Vad blir det till middag? Det är frågan som miljontals svenskar frågar sig själva varje kväll, och det har visat sig vara en fråga som kräver alldeles för mycket tid och kraft att besvara för många. Det krävs planering, det krävs att du åker till affären och faktiskt vet vad du ska handla, du vill ha någonting nyttigt men även lättlagat – men också varierat, då du inte vill äta samma måltid varje vecka. Det blir krångligt helt enkelt.

Men det finns en sorts företag som har valt att lösa detta problem för det svenska folket, och det är företag som erbjuder hemleverans. Tack vare hemleverans direkt till dörren kan du få matkassen hemlevererad och sparar tid. Det är faktiskt ett koncept som startade i Sverige, men som har spridit sig över stora delar av världen. För det klart – vem vill inte ha den bästa matkassen?

Bästa matkassarnaInformationTestbetygTill butik
LINAS ORIGINALKASSE bästa matkassen linas

Prova-på-pris: Från 299 kr

Ordinarie pris per kasse: 499 - 1149 kr

Leveransdagar: Mån och sön

TILL LINAS MATKASSE
CITY GROSS KLASSISKA MATKASSE city gross klassiska matkasse

Prova-på-pris: 200 kr rabatt

Ordinarie pris per kasse: 489 - 1189 kr

Leveransdagar: Mån och sön

TILL CITY GROSS
MIDDAGSFRID ORIGINALKASSE middagsfrid originalkasse

Prova-på-pris: Från 299 kr

Ordinarie pris per kasse: 595 kr - 925 kr

Leveransdagar: Sön, mån, tis

TILL MIDDAGSFRID

 

Hemleverans av dina favoriträttermatkasse

Och det fungerar. Det fungerar riktigt bra. Du bestämmer bara i förväg vilken sorts matkasse du vill ha hemskickad, och så får du allting direkt till dörren, i tid, med en ny veckas nyttig och lättlagad mat för hela familjen.

Det finns ett antal av dessa företag på marknaden nu, så det kan vara svårt att välja vilket som passar dig bäst, därför har vi valt ut 3 företag som har superb kvalitet i sina matkassar – och som bör ha något som passar varje svenskt hushåll. Vi har valt Linas matkasse, Citygross matkasse och Middagsfrids matkasse, alla 3 enormt bra företag som har en riktigt bra variation i kosten vilket dom bidrar till de svenska hushållen.

Det är enkelt att gå med. Du startar en prenumeration utan bindningstid – och sköter allt supersmidigt genom hemsidan. Allt går att ordna från “Mina Sidor”. Där kan du lägga till ditt egna leveransschema och få allting skött – på dina villkor.

 

Middagsfrid Matkasse

middagsfrid

Middagsfrid vann faktiskt Aftonbladets egna bäst i test recension över bästa matkassen, och har bevisligen ett extremt bra utbud. Dom erbjuder 9 matkassar, dessa inkluderar; Originalkassen, Barnkassen, Vegokassen, Flexitariankassen, Snabba kassen, Bistrokassen – och tre fantastiska tilläggs kassar – Frukostkassen, Melliskassen och Fruktkassen.

Detta kommer att ge din familj en oerhört välrundad kost för ett hälsosamt liv.

Middagsfrid har ett extremt stort fokus på ekologisk och KRAV-märkt mat, det vill säga mat producerad att vara bra för både konsumtion, och för miljön. Utan tillsatser och rödlistad fisk kan du må bra vid varje måltid – och veta att du har gjort ett bra val.

 

Linas Matkasse  linas matkasse

Mindre stress, med mer fokus på god mat istället, är Linas budord.

Dessutom är en otroligt stor del av produkterna ekologiska, även i dom kassarna som inte har en sådan specifik klassificering. Nöjdkund-garanti och fri frakt ingår alltid, och självklart har du ingen bindningstid här heller.

En annan oerhört bra sak med Linas matkasse, och en av anledningarna att dom hamnat på vår bäst i test lista, är att dom näringsberäknas varje kasse. Deras nutritionist ser till att varje rätt har en bra balans av fetter, proteiner och kolhydrater för att de familjer som använder dessa matkassar ska må riktigt bra.

  “Spännande recept, punktlig leverans och bra råvaror är självklart alltid prioriteten.” – Lina

 

City Gross Matkassecity gross matkasse

Det som är riktigt bra med City Gross matkasse – och en av de främsta anledningarna att de hamnat på våran bäst i test lista över matkassar- är att du själv kan välja dom recept du tycker låter riktigt aptitretande, och sedan är det bara välja antal portioner! Busenkelt!

Anpassa allt helt efter storleken på din familj, så anpassar City Gross förpackningsstorleken efter era behov för att aldrig behöva betala mer än nödvändigt. Allt detta är väldigt enkelt att göra genom deras hemsida. Sedan kan vi inte glömma att dom faktiskt inte bara har god mat. Du kan även köpa hushållsfavoriter som schampo, tvättmedel och liknande saker!

Dessutom är deras köksteam känt för att bryta mönster och för att skapa matkassar med riktigt, riktigt bra näringsmässig balans. Färskt svenskt kött och fisk och otroligt goda säsongsbaserade smaker – allt skapat med hållbarhet i åtanken.

Dessa menyer uppdateras varje vecka och är verkligen inspirerande! Och eftersom du själv väljer antal portioner, och vet t.ex att ni kommer vara fler eller färre någon dag, så kommer du alltid få rätt mängd mat till rätt antal personer. Otroligt bra!

 

Fördelarna med matkassar

Fördelen med att använda ett företag står för att både inköpen och planeringen av din mat finns det massor av:

  • Du behöver inte organisera veckans mat. Alla recept är välbalanserade och har blivit testade.
  • Alla saker skickas direkt till dörren. När det finns något som du behöver införskaffa själv så har företagen god framförhållning och säger till i tid.
  • En diet som är varierad. Varje vecka får du färska och spännande recept som matchar behoven av hela familjen.
  • Möjligheten att välja mellan blandade menyer och smaker. Du kan expandera dina perspektiv med färska och spännande rätter.
  • Lämpligt för vegetarianer, och de som är gluten eller laktosintoleranta också.
  • Maten är fräsch och noga utvald. Med välplanerad frakt gör du en tjänst för din familjs hälsa och miljön.
  • Mindre slöseri. Du får helt enkelt precis vad du behöver, tillsammans med tydliga anvisningar om det bästa sättet att laga mat. Även i butiken blir det mindre slöseri och matspill eftersom det bara handlas precis det som beställts. 

 

Ny matkasse med nya smaker – varje veckamassor av mat

Det finns många distinkta leverantörer att välja från. Vissa är begränsade till en viss stad eller region, men vissa levererar över hela landet. Alla har egna specialiteter, så att du lätt kan hitta någon som uppfyller dina krav. Eftersom det är ganska typiskt med en rabatterad kostnad för nya kunder, är det möjligt att enkelt testa ett par olika företag innan du bestämmer exakt vad du behöver från din leverantör. Nästan alla har vegetariska val utöver matkassar utan gluten eller för laktosintoleranta.

Grunderna för denna tjänst är det faktum att det inte är svårt att laga bra och hälsosam mat. Det är så lätt att inte förbereda en lämplig måltid, helt enkelt för att du är trött eller inte har tid. Men alla vill ju äta bra är alla är intresserade av sin familjs hälsa. Dessutom kan det snabbt bli mycket dyrt med halvfabrikat eller snabbmat.

Det är uppenbart att matkassar kommer med en kostnad – speciellt eftersom dom kommer till din dörr, men det är inte så mycket när du tänker på allt du får. En rad leverantörer har gratis leverans om du köper för en viss kvantitet.

Så när du räknar om kostnaderna och tittar på precis vad lådan innehåller, inser du omedelbart att det verkligen är värt pengarna. Det finns jämförelser där folk har gått och köpt en precis likadan matkasse direkt från en butik. Kostnadsskillnaden är inte stor och det har inte inkluderat tid eller transport. För att uttrycka det annorlunda, gör du dig själv en fantastisk tjänst genom att beställa din egen matlåda.

 

Hur fungerar det med matkassar?

Det är enkelt att få din mat levererad hela vägen till din dörr, med en komplett meny till veckan. När du köper den allra första matkassen skapar du vanligen ett konto tillsammans med din kontaktinformation. Om du inte väljer att avbryta tjänsten så kommer du fortsätta få matkassar, alltid i tid.

Några skickar bara på söndagar eller måndagar, under en tidsperiod på några timmar. Vissa ger dig mer speciella tillfällen, och vissa kan också leverera endast den dag du önskar. Men det spelar ingen roll om du inte ens är hemma, eftersom de bara kan lägga matkassen framför dörren. Här kan du se till att maten förblir färsk genom att placera en kylväska eller något av den sorten.

Men för dem som bor i en lägenhet kan det vara mer komplicerat eftersom lådan kanske inte är kvar när du återvänder till ditt hem. Vissa leverantörer har ett partnerskap med Volvo där de lägger in kassen i din parkerade bil. Andra föredrar att skickar matkassen till en annan adress om de inte är hemma vid det tillfället.

 

Ha alltid mat tillgängligthälsosam mat

Om du inte säger något fortsätter många kontrakt bara tillsvidare. Du kan avbryta eller pausa om du vill, men ofta måste det genomföras i tid. Den tiden är ofta 7 dagar, vilket kanske kan låta som mycket för vissa. Detta är dock en del av processen för minskat slöseri av livsmedel, mat och fungerar därför som ett extra miljöskydd.

Tillverkarna köper måltiderna själva i god tid för att hitta de lägsta erbjudandena men med den bästa kvaliteten. Det är sålunda i ditt intresse också att de har denna 1 veckas uppsägningstid.

Du kan till och med ändra matkassen om du vill. Om du vill ha en vegetarisk vecka kan du välja den rutan på hemsidan. Om du erbjuds en vecka utan jobb eller utan barn, kan du välja att ägna lite mer tid åt matlagning. Då kan en exotisk matlåda vara roligt att köpa. Detsamma gäller om du har en stressig vecka framför dig, då kan du vilja ha något lite enklare att laga.

Detta tillåter dig att ändra och kontrollera din mat utan några betydande problem. De sätter ihop friska men läckra recept som ofta kan varieras för att tillfredsställa alla. Vissa inkluderar kryddor och såser på sidan så att vuxna kan krydda maten lite extra på sin tallrik utan att barnen klagar.

Bästa matkassarnaInformationTestbetygTill butik
LINAS ORIGINALKASSE bästa matkassen linas

Prova-på-pris: Från 299 kr

Ordinarie pris per kasse: 499 - 1149 kr

Leveransdagar: Mån och sön

TILL LINAS MATKASSE
CITY GROSS KLASSISKA MATKASSE city gross klassiska matkasse

Prova-på-pris: 200 kr rabatt

Ordinarie pris per kasse: 489 - 1189 kr

Leveransdagar: Mån och sön

TILL CITY GROSS
MIDDAGSFRID ORIGINALKASSE middagsfrid originalkasse

Prova-på-pris: Från 299 kr

Ordinarie pris per kasse: 595 kr - 925 kr

Leveransdagar: Sön, mån, tis

TILL MIDDAGSFRID