Uppdaterad: jan 26, 2020 @ 4:59 e m

Jag hoppas du håller med mig när jag säger: Livet är inte fulländat innan man har den bästa mobilen. Eller är det?

Det finns bara ETT problem. Att hitta den perfekta mobilen är inte ett enkelt jobb. Det är därför vi skapade den här guiden med det ultimata på marknaden 2018. Efter omsorgsfull research har vi sammanfattat de bästa smartphones som går att köpa just nu.

Vi börjar komma ganska långt in i 2018, och du vill veta vilken som är den lämpligaste smartphonen att spendera dina hårt intjänade pengar på.

iPhone och Samsung Galaxy-serien testas av en nyare uppstickare – OnePlus, som levererar en telefon av extraordinärt värde.

[wpsm_comparison_table id=”12″ class=”center-table-align”]

 

Samsung Galaxy S8 – nu med ännu större skärm

Samsung Galaxy S8 är en ny början för flaggskeppstelefoner. Det är en vacker bit av teknik som utnyttjar sin kraft för att utvidga upplevelsen bortom sin 5,8-tumsskärm, men lyckas fortfarande vara en telefon som är lätt att använda. Den har en stor skärm på en kompakt yta, utan att offra funktioner som vattenresistens och tillagd lagring, och S8:an tar verkligen telefondesign till nästa nivå. När du har plockat upp en Samsung Galaxy S8, kommer alla andra telefoner på något sätt kännas mindre intressanta.

 

Större skärm med mer inlevelse

Vad som är anmärkningsvärt om Galaxy S8 är hur mycket mer skärm du får jämfört med S7, samtidigt som den erbjuder en kompakt och lätt design. S8:ans 5,8-tums skärm är inrymt i ett chassi 2,7 tum brett. Det betyder att S8:an är längre, men den är fortfarande lätt att använda med en hand. Kamerorna är dessutom bättre på både fram- och baksidan.

När folk först fick reda på att S8:s 12-megapixel bakkamera var samma som på förra årets S7, blev dom lite besvikna. Men den besvikelsen var lite förhastad, eftersom Samsung har gjort några viktiga programvaruförbättringar under huven. Och då dom slängt in en ny, högre upplöst, 8-MP kamera i fram, får du en telefon som ger märkbart bättre bilder oavsett vilken kamera du använder.

 

Top Notch

Skärmen, kameran, designen är alla top-notch; Det är verkligen inte något som saknas här. Aningen litet batteri visserligen, men det är en uppenbar kompromiss. Skärmen är bara lysande. Det är den tydligaste och skarpaste på länge, och erbjuder riktigt levande färger, och det är speciellt imponerande på grund av att den har en skärm större än iPhone 7 plus, i ett chassi som känns mer som en iPhone 7. Men Galaxy S8 är inte perfekt – i sökandet att pressa kvaliteten på skärmen har andra faktorer förbisetts: nämligen placeringen av fingeravtrycksläsaren. Den tar lite tid att vänja sig vid, då den numera är på baksidan.

Det är en också en dyr telefon. Men om du ska köpa ett flaggskepp är detta rätt val.

Galaxy S8 känns verkligen som en uppgradering från någon annan telefon på väldigt länge. För oss, får det verkligen S8:an att stå ut. Enkelt sagt är det den bästa mobilen just nu. Galaxy S8 känns som framtiden.

 

Fördelar
 • Finns inte någon bättre skärm på marknaden
 • Marknadsledande prestanda
 • Fantastisk batteritid
 • Mycket bra kameror både fram och bak
 • Snyggaste telefondesignen någonsin
Nackdelar
 • Fingeravtrycks-sensorn är lite svår att vänja sig vid
 • Saknar dubbelkameror för optisk zoom

 

iPhone X

iPhone X är en ny riktning för Apple. Många av de nya funktionerna vi ser för första gången på iPhone X kommer förmodligen snart att finnas på alla iPhones och iPads. Här har vi Face ID och en samling av komponenter som kan användas för Augmented Reality på ett sätt som vi förmodligen inte ens kan föreställa oss just nu. Vi har också Apples första OLED och HDR skärm – första gången Apple har känt att OLED kan uppfylla deras höga krav. Så vad är iPhone X? IPhone X, eller iPhone 10, är en enormt viktig enhet för Apple. Inte bara på grund av att dess release sammanfaller med 10-årsdagen av utan tvekan den viktigaste tekniska produkten av det senaste decenniet, men det är den första iPhonen på fyra år att genomgå en större omdesign.

 

 

Helt ny design

Det är den starkaste iPhonen som någonsin existerat. Men det kommer till en kostnad. En ganska rejäl sådan. Men det går inte att förneka att iPhone X har en otrolig design. Apple hade seglat för länge med den design som infördes för iPhone 6, och nästan allt har förändrats med iPhone X, på en enorm skala. Du behöver inte lyssna på oss för att förstå att iPhone X är en stor avvikelse från den gamla iPhone designen, titta bara på bilderna. Den ser dock inte bara bra ut; Apple har gjort ett fantastiskt jobb för att få den att kännas bra i handen också.

 

Ny riktning för Apple: OLED-skärm

På iPhone X har Apple bytt ut sin vanliga LCD-skärm för en OLED-skärm för första gången. Samsung, Google och många andra Android leverantörer har använt denna teknik ett tag nu, och det är trevligt att se att Apple äntligen går med i klubben med en annan produkt än Apple Watch. Detta är också den högst upplösta skärmen någonsin på en iPhone, med något udda 2436×1125 pixlar, plus att det finns stöd för DCI P3 och Dolby vision HDR. iPhone X har dessutom verkligen löjligt bra prestanda. Den drivs av ett A11 Bionic chip, vilket är riktigt snabbt, plus 3gb ram. Bortsett från några programfel i iOS 11, är det en universellt smidig upplevelse att navigera en iPhone X. A11 Bionic är en sex-kärnig processor med två högeffektiva och fyra lågeffektiva kärnor som tar sig igenom alla uppgifter med lätthet.

 

Innovation som lönat sig

IPhone X var en enorm chansning från Apple, men en som verkligen lönat sig. Att ta bort hemknappen och ändra designen var ett farligt drag, men ett som var i högsta grad nödvändigt efter år av samma design. Extra kraft blandat med en riktigt bra design har skapat överlägset den bästa iPhonen Apple någonsin har byggt.

Det är omöjligt att ge perfekt poäng till något som kostar så mycket som denna telefon, men detta är det närmaste Apple någonsin har kommit till smartphone-perfektion.

 

Fördelar
 • Otrolig skärm
 • Stark premium-design
 • Kraftfull TrueDepth kamera
 • Snyggaste iPhonen någonsin
 • Imponerande batteri
 • Face ID är mycket bättre än fingeravtrycks-sensor
Nackdelar
 • Det dyraste flaggskepet för mobiltelefoner
 • Sårbar utan skal
 • Ingen fast-charge laddare inkluderad
 • Mjukvaran behöver uppdateras för den högre displayen

 

Den bästa mobilen för pengarna: OnePlus 5T

OnePlus 5T är ett av de mest fördelaktiga erbjudandena – inte bara inom mobiltelefoner – utom inom elektronik överlag – som går att hitta idag.

Oneplus 5T är ett av de mest framstående exemplena av ett kap som går att hitta – och något som erbjuder fantastiska funktioner till ett bra pris, och är definitivt den bästa mobilen för pengarna. Men den kom bara några månader efter att OnePlus 5 släpptes. Denna cykel av snabba mobilsläpp bör inte komma som en överraskning för alla som känner till OnePlus, men det är fortfarande lite av en spark i tänderna till alla som nyligen plockade upp en OnePlus 5.

Det som kan göra det ännu jobbigare är att det inte bara är en uppdatering, då 5T helt ersätter sin ur-lager föregångare. Timing åt sidan, är OnePlus 5T en förutsägbart bra telefon. Det beror på att den tar allt som gjorde OnePlus 5 till en absolut favorit under 2017, men lägger också till en 18:9 display, minskad basel och något bättre bakkamera.

OnePlus anser att dess T-serie av telefoner är en förlängning och utveckling av deras sommarutgåvor, där dom tagit vad som redan uppnåtts och gjort det mer relevant med ett urval av viktiga uppdateringar. I och med det, är detta den främsta telefonen varumärket någonsin har gjort, och en som kan beblanda sig med de mest berömda telefonerna på marknaden och faktiskt passa in.

 

En billig smartphone som har allt du behöver

Den ökade skärmstorleken är välkommen och kameran är starkare (men fortfarande inte på samma nivå som Galaxy S8 eller iPhone X), och batteritiden är strålande. Införandet av Face Lock är trevligt, och det fungerar förvånansvärt bra, men det är också bra att se OnePlus behålla fingeravtrycksläsare och hörlursuttag, som säkert kommer att behaga de nördigare delarna av OnePlus följare.

 

Vem passar den här telefonen för?

Vem är den för? OnePlus 5T är ett fantastisk val för dom som vill ha en flaggskepps-smartphone från liknande som Apple och Samsung, utan att betala för det. Även om det finns några små kompromisser att överväga, såsom avsaknaden av QHD display, stereohögtalare, utbyggbar lagring eller enastående kamera, representerar OnePlus 5T fortfarande den bästa valutan för pengarna på marknaden. Du kommer inte bli besviken. Så bör jag köpa den? Kort sagt, absolut. Det är mer än en billig smartphone, du får en flaggskepps-telefon i OnePlus 5T, till ett pris som får alla stora namn på marknaden att skämmas.

Fördelar
 • Kraft som en flaggskepps-smartphone
 • Premium design med hörlursuttag
 • Face Lock och fingeravtrycksläsare
 • Mycket bra display
 • Otrolig kamera för sin prisklass
 • Bra batteritid och snabb laddning
 • Extremt snabb och enkel att använda
Nackdelar
 • Displayen är “endast” full HD
 • Ingen plats för extra minne
 • Kommer med äldre Android 7

 

Om du köper en Android-telefon

Android har den bättre kart-appen och assistenten, utan tvekan (känd som Google Now eller Google Voice Search). En annan Android-fördel är att den knyter samman alla Google-tjänster som många redan använder.

Viktiga uppdateringar annonseras vanligtvis i maj eller juni. En “ren” Google-telefon kommer vara först att få stora OS-uppdateringar, medan telefonproducenter tar längre tid att uppgradera Android. Dyrare och mer populära telefoner är mer benägna att få uppdateringen.

Du vill ha:

Android 8.0 Oreo eller högre: Det här är det nuvarande operativsystemet och med det få du allt det senaste, inklusive autofyll i Chrome och krympning av en video till en liten miniatyrbild som du kan flytta runt medan du gör andra saker.

Android 7.0 Nougat: Förra årets version fungerar fortfarande, om du inte planerar på att köpa det allra senaste. Med alla mobiler som har ett OS som är äldre än detta förlorar du navigationshastighet och extrafunktioner.

Om du köper en iPhone

iOS-uppdateringar kommer i tid för nästan alla telefoner. iPhones tycks utveckla färre konstiga beteenden över tid och de fungerar mycket bättre med andra Apple-produkter, som Mac-datorer.

Apple meddelar vanligtvis den senaste stora iOS-versionen i juni och släpper den i september.
Äldre iPhones är billigare, men du riskerar att förlora på nya hårdvarubaserade funktioner i framtida telefoner.

Display

Skärmens storlek är endast en övervägning när det kommer till displayen. Var uppmärksam på en smartphones ljusstyrka, färgkvalitet och betraktningsvinklar.

Först, se till att smarttelefonen du handlar har en skärm som är tillräckligt ljus för att du ska kunna läsa den utomhus i direkt solljus.

Hur färgstark en skärm är ett annat viktigt övervägande; telefoner med AMOLED-skärmar, som Samsung Galaxy-linjen och iPhone X, tenderar att erbjuda rikare nyanser än telefoner med LCD-skärmar, samt djupare svarta nivåer och bredare betraktningsvinklar. Om du vill ha så många färger som möjligt i en telefon, leta efter en modell som stöder HDR. Denna teknik möjliggör även överlägsen kontrast i filmer och tv-program. Både Amazon och Netflix erbjuder en del HDR-innehåll.

Design

Definitionen av en bra eller dålig smartphone-design är mycket subjektiv, men om du bryr dig om byggkvalitet och estetik,sök efter en metall- eller glasdesign, eller en telefon som erbjuder båda. Det finns några billiga telefoner som har plastkroppar, men i allmänhet skulle vi undvika dem om du inte desperat försöker spara pengar.

Kamera

Vi har kommit fram till en punkt i smartphone-utvecklingen där kameran spelar större roll än processorn, särskilt med tanke på att de flesta använder sina telefoner som sin främsta bildtagare. Fler och fler smartphones har kameror med minst 12 megapixlar, men fokusera inte bara på megapixlar. Observera istället bildkvalitet, blixt, hastighet och funktioner.

Till exempel imponerar iPhone 8 Plus och iPhone X med sina dubbla kameror på baksidan, och erbjuder en sann 2x optisk zoom och porträttläge för att sudda ut bakgrunden (lägger till en bokeh-effekt). IPhone X går ett steg längre med en TrueDepth-kamera på framsidan som möjliggör porträtt.

Processor

En bra processor i en telefon bör översättas till snabbare öppning av appar, spel som flyter bättre och snabbare fotoredigering.

Just nu är det snabbaste mobila chipet (överlägset) Apples A11 Bionic-processor, som finns i iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Till exempel tar A11 bara 42 sekunder för att redigera en 4K-video, jämfört med nästan 3 minuter för Pixel 2 och mer än 4 minuter för Galaxy S8+.

Bland Android-telefoner är Snapdragon 835-processorn det ledande chipet. Det är processorn som är bäst om du vill ha bästa möjliga VR och spelprestanda, samt bättre effektivitet, vilket innebär en längre batterilivslängd

[wpsm_comparison_table id=”12″ class=”center-table-align”]