Uppdaterad: okt 20, 2018 @ 8:56 f m

Är du ute efter den bästa plattången som inte bara gör ditt hår oerhört platt, men också tar hand om ditt hår och ser till att det är välmående?

Då har du hittat rätt, för här recenserar vi plattång bäst i test och har 3 kandidater som bevisat sig om otroliga produkter, inte bara hos experterna – men även hos konsumenterna. Dessutom har vi recenserat den bästa locktången, för dom som söker dom perfekta lockarna.

 

GHD IV StylerGHD plattång

Söker du den mest prisvärda plattången, där du får ut det mesta för pengarna? Om du försöker spara så mycket pengar som möjligt – men få så mycket kvalitet det bara går – så är  vinnaren GHD IV Styler den bästa plattången för dig.

IV Styler är en av de senaste skapelserna från GHD-varumärket, vilket är ett av de mest betrodda varumärkena inom hårindustrin. De har verkligen koncentrerat sig på utformningen av den här produkten för att säkerställa att den specifikt kan möta alla styling behov, och alla olika hårtyper. GHD var ute efter att skapa en vinnare innan dom ens skapade produkten – och dom har lyckats.

 

Det bästa materialet

Denna produkt skapades som en professionell plattång, och även om den ligger i den högre delen av prisklassen jämfört med andra produkter i branschen är det verkligen en av de bästa keramiska plattängerna du kan hitta. Helt och hållet tack vare dess imponerande fördelar och individuella egenskaper för styling.

 

Snabb, problemfri lockning

Dessutom är den multi-prisbelönta GHD IV Stylern det perfekta stylingsverktyget för snabb, problemfri plattning och snygga lockningar. Framför allt är den lämplig för alla hårtyper och längder, och är verkligen lysande allround. Det har också ett runt verktyg för att skapa lockar, vågor eller rakt hår.

 

En plattång som ligger bekvämt i handen

Om du har använt någon av GHDs tidigare modeller så skulle du definitivt känna skillnaden när du plockar upp denna.  GHD IV Styler plattången är en glädje att använda eftersom den är mycket smalare, vilket innebär att den är mer bekväm att hålla – och är lätt att greppa när du formar lockar eller vågor i ditt hår.

En annan bra sak med denna produkt är att du inte kan känna värmen på utsidan av stylern, vilket är en utmärkt funktion att ha, eftersom det innebär att du kan hålla i den länge och inte behöver oroa dig över hur varm den blir.

 

Ett säkert alternativ

Dessutom har den, till skillnad från många andra produkter där ute, ett mycket bra värmesystem och det är skapat speciellt med säkerhet i åtanke, vilket är det som gör störst skillnad. Det automatiska viloläget stänger säkert av plattången om den lämnas oanvänd i 30 minuter. I slutändan en säkerhetsfunktion som är vital att ha. Dessutom är den kanske  mest intressanta saken angående produkten att den är klar att användas på 10 sekunder, med en indikator som säger till när den är redo, så du behöver knappt vänta något alls på att använda din plattång. Denna plattång har dessutom en 3m svängkabel, vilket är ett enormt stort plus. Den innehåller även universell spänning så att du får optimal prestanda vart du än reser.

GHD IV Styler ger dig den frihet du behöver för att skapa den hårstil du är ute efter, genom att integrera en bra uppsättning keramiska värmare – som blir oerhört varma – men ändå säkra för användaren.

Nästa nivå av keramisk värmeknologi hjälper dig att skapa en jämn och professionell finish. Även om det bara finns en värmeinställning på denna plattång (230 grader) så är den generellt utformad för alla hårtyper. Sammanfattningsvis får du en plattång av högkvalitativt material som verkligen klarar av att erbjuda dig pålitlighet och kvalitet i ett komplett paket. Dessutom får du 2 års garanti.

Fördelar

 • 2 års garanti
 • Kort uppvärmningstid
 • Automatisk avstängning
 • En glidning genom håret räcker nästan alltid för att platta
 • Bästa plattången för pengarna – enormt bra värde
 • Väl betrott varumärke
 • Keramisk

Nackdelar

 • Kan inte stå själv
 • Värmen är inte justerbar

 

Gama CP1 Digital – den bästa plattången för känsligt hårGama plattång

CP1 Digital är en professionell plattång som du kan använda för daglig styling tack vare dess känsliga behandling av ditt hår, och detta är den bästa plattången för känsligt hår. Det kommer från den traditionella linjen Gama plattänger, CP1, och Digital är toppsäljaren. Plattången är gjord av keramik, ett material som är känt för sin förmåga att fördela värmen jämnt och för sitt utmärkta glid över håret. Dessa funktioner, tillsammans med det faktum att plattorna på CP1 Digital är vadderade – och därför anpassar sig perfekt till de plattade sektionerna, är fenomenalt. Det betyder att den kräver kontakt med värmekällan under en kortare tid – och detta omvandlas i sin tur till mindre värmestress.

 

Snabb uppvärmning med flera värmealternativ

De keramiska plattorna värms upp direkt med hjälp av Quick Heat-teknik, för garanterat snabba och bra resultat. Med denna plattång från Gama kan du ta hand om, och skydda ditt hår, tack vare möjligheten att välja den bästa temperaturen för dig, i intervaller mellan 160 °C och 220 °C. För daglig användning rekommenderar vi en lägre värmeinställning, och detsamma om du har känsligt eller behandlat hår. CP1 Digital är en professionell plattång som är väldigt lätt att hantera.

 

Perfekt rörelsefrihet

Tack vare dess 3 meter långa sladd får du maximal rörelsefrihet under styling, och sladden och produkten väger väldigt lite, så du slipper trötta händer under användning. Den har också en automatisk avstängningsfunktion efter 60 minuter, för att garantera den största säkerheten om du råkar lämna den påslagen.

 

Få lent och skinande hår

De keramiska plattorna är särskilt känsliga mot håret, vilket förhindrar att håret blir skadat. Jontekniken i plattången lämnar håret skinande och silkeslent, vilket också minskar den statiska elektriciteten. Efter stylingen vitaliseras håret, och hår som var en gång svagt och trött framstår som glänsande och hälsosamt igen. CP1 1000 plattång kombinerar teknik, pålitlighet och prestanda i en rad lättanvända produkter. CP1 1000 är den perfekta hårrätaren för daglig användning som respekterar håret.

Fördelar

 • Få Silkeslent hår
 • Bra värmeinställningar
 • Väger inte så mycket
 • Professionell

 

 

Remington PROLUXE S9100 – en smartare plattång  Remington plattång

Remington PROluxe har vad Remington kallar “PROheat technology”, vilket skapar en mer jämn värmefördelning för effektivare och mindre skadlig styling. I plattänger som du glider längs kallt hår sänks temperaturen, även om den har rätt temperatur inställd, vilket leder till att du fortfarande måste gå igenom ditt hår ett par gånger – vilket skapar en ojämn uppvärmning och kan skapa skada.

 

Inbyggda värmesensorer

Remington PROLuxe använder en digital sensor för att övervaka värmen och höjer den omedelbart när den går ned, så att du bara ska behöva platta ditt hår en gång. Den keramiska beläggningen har 15 gånger mer keramik än en vanlig plattång för att främja jämn uppvärmning – och den är extra slät för att förhindra att den fastnar. Det finns också en praktisk brytare för att hålla plattången stängd för att underlätta förvaring.

Det bästa med PROluxe-produkterna är att de är mycket rimligt prissatta för produkter på salongsnivå.

Mångsidig och lätt att använda, Remington S9100 PROluxe Hair Straightener är nyckeln till rakt hår som varar länge – och ser friskt och fräscht ut. 

 

Fördelar

 • Digitala sensorer
 • Jämn värmefördning
 • Platta ditt hår endast en gång

 

Den bästa locktången: Babyliss Curl SecretBabyliss

BaByliss Curl Secret är konsumentversionen av den professionella locktången Perfect Curl, som tog marknaden med storm, så BaByliss gör helt klart något rätt – och den här bästa locktången kan förvandla ditt raka hår till ett hår med mjuka, lösa lockar.

Vid första syn är Curl Secret en överraskning. Det ser inte ut som de plattänger, eller till och med locktänger, vi är vana vid att se. På toppen av handtagen finns en cylinderliknande kammare – och det är där magin sker. I själva verket är det lite förvirrande, eftersom man faktiskt inte ser att lockningen sker. Men missta dig inte – det här är den bästa locktången.

 

Låt locktången göra jobbet åt dig

Du separerar ditt hår i små sektioner och tar en sektion och klämmer fast den nära roten. Resten av den valda sektionen dras sedan automatiskt in i den keramiska kammaren där den sitter fast – och upphettas från alla håll för att bilda dina lockar. När det är klart hör du en trio av korta tjut, och den släpper ditt hår – för att bilda en perfekt lock. Det verkar lite för lätt, och du tänker kanske att baksidan av håret är omöjligt med detta. Men tänk igen. Ja, självklar är det svårare, eftersom styling på hårets baksida alltid är svårare med alla verktyg, men detta underlättar processen något enormt.

Curl Secret kommer bara att fungera om du har ställt in locken ordentligt – så om du har tagit en bit hår som är för stor för enheten, eller om du inte har satt fast din hårslinga ordentligt, hörs en varningssignal som säger åt dig att justera detta. Curl Secret har två värmeinställningar och tre timerinställningar för olika typer av hår. Den tar en minut att värma upp till en maximal temperatur på 230 °C, och säkerhetsinställningarna innebär att den automatiskt stängs av efter 60 minuter.

BaByliss tog denna produkt till marknaden med sikte på att göra lockning lika lätt som plattning. Medan detta fortfarande kan vara lite av en dröm, är det här utan tvekan det enklaste och mest effektiva sättet för dig att hitta dom perfekta lockarna.

 

Fördelar

 • Flera värmeinställningar
 • Sätt fast ditt hår och låt maskinen göra jobbet
 • Skapar perfekta lockar

 

Undvik dessa misstag när du plattar håret

Med alla olika stylingverktygen som finns tillgängliga idag, har plattången blivit ett kostnadseffektivt sätt att uppnå de professionella resultaten som brukade kräva veckovisa möten med din stylist. Att fixa sitt hår hemma har dess fördelar men det kan vara farligt om du inte tar de korrekta försiktighetsåtgärderna för att skydda ditt hår mot skador. Det är viktigt att komma ihåg att bara för att det ser fantastiskt ut betyder det inte att det gjordes korrekt. Att hantera och bibehålla hårets hälsa är avgörande, speciellt när man använder värmeverktyg som plattänger. Här är sju vanliga misstag att undvika när du plattar ditt hår:

 

Platta vått hår

Aldrig, och jag menar aldrig, bör du platta ditt hår medan det är fuktigt eller vått. När du driver vått hår genom en plattång, producerar vattnet ånga som bubblar inuti håret. Det är det ljudet som du hör och det inte bara torkar ut ditt hår, men det gör det också svagare och skapar möjligheten att det kan brytas av. När ditt hår torkat helt, kommer det inte ens att vara lika rakt som du skulle ha torkat det ordentligt före plattningen. Så du vinner inget på det.

 

Hoppa över hårfönen

Du kan bli frestad att hoppa över hårtorken och låta ditt hår lufta torrt för att undvika för mycket värmeexponering. Medan det definitivt fungerar för vissa, kan det för andra faktiskt få dig att använda mer värme än om du skulle ha tagit dig tiden att torka håret först. En jonhårtorkare ger dig en slät yta och mindre ojämnheter, så du kan använda en lägre värmeinställning när du plattar och du behöver inte fortsätta gå över samma hårsektioner upprepade gånger för att få den snygga looken du vill ha.

 

Använda felaktiga inställningar

Varje hårtyp har ett bestämt värmeområde som bör följas under styling. Tunnare eller rakare hår kräver en mycket lägre temperatur än hår som är krulligt eller tjockt. Många plattänger har antingen ingen justerbar temperaturväljare (i många fall vill du hålla dig borta från dem) eller låter dig räta håret med temperaturer så höga som 450 grader. Använd alltid den lägsta temperaturinställningen som är möjlig för att uppnå den stil som du vill ha.

 

Platta för ofta

Att använda värme på ditt hår varje dag är ett absolut nej. Det är okej att använda en plattång ett par gånger i veckan om det behövs, men det finns tekniker som du kan använda för att behålla din stil utan att behöva platta det varje dag. Om ditt hår är plattat, sätt det i stiftkrullar på natten för att hålla stilen medan du sover. Du kan också använda rullar eller stavar för att uppnå samma påverkan. Om ditt hår är rakt, försök att sova med håret i en hästsvans eller lindat runt ditt huvud säkrat med bobby stift. När du vaknar är allt du behöver göra att borsta ut det

 

Inte fukta tillräckligt

Korrekt fuktande av håret är viktigt, speciellt om du arbetar med värme på det. Värme kommer att torka ut håret, vilket kan leda till splittrade ändar. Naturliga oljor som La Muse Beauty’s Argan Oil reparerar och skyddar ditt hår mot skador, och bidrar med viktiga vitaminer och näringsämnen för att hålla det starkt. Fuktighetsgivare hjälper också med glansen.

 

Inte reda ut håret innan

Oavsett om du torkar håret eller plattar det, är det viktigt att reda ut håret ordentligt innan du börjar stylingen. Ta en sektion och kamma eller borsta från ändarna till rötterna för att ta bort knutar. Att styla ditt hår utan att reda ut det först kan orsaka dragningar och ger dig inte det snygga resultatet du är ute efter. Med hjälp av en fuktkräm, olja eller balsam blir processen enklare. Ta dig tid att kamma genom dina tovor och spara dig mycket drama senare.

 

Inte använda värmeskyddsmedel

Värmeskyddande medel skapar en barriär kring ditt hår som minimerar skador från styling. Att hoppa över värmemedel lämnar ditt hår känsligt för splittrade ändar och svagare håraxlar. Som med alla hårprodukter är det viktigt att vara uppmärksam på ingredienserna i din skyddsmedel för att försäkra att de arbetar med värme och inte mot det. Det hjälper till att skydda mot värme genom att bygga hår från insidan ut med naturliga vitaminer och näringsämnen, såsom vitamin A & E, biotin och örter som stärker och hjälper till att vitalisera skadat hår.