bäst i test router

Uppdaterad: Nov 8, 2018 @ 4:22 e m

Här har du en lista på 3 kandidater för router bäst i test som alla har bevisat att dom förtjänar att slåss om titeln för bästa routern. Alla 3 är inom kategorierna: wifi router, fiber router, och trådlös router. Det här är 3 exceptionella maskiner som verkligen stått ut i alla router tester.

Det finns en trafikstockning i ditt hem, med ett brett utbud av anslutna enheter – från smartphones och surfplattor till bärbara datorer och media streamers – som konkurrerar om en del av ditt trådlösa nätverk. Enligt marknadsundersökningar har det genomsnittliga hemmet mer än åtta anslutna enheter. Se till att ditt hemnätverk kan hantera dagens nätverksbehov genom att använda någon av de allra senaste trådlösa routrarna.

RouterEgenskaperOmdömenPris
ASUS RT-AC88U router bäst i test asus wifi trådlös

Hastighet: 1000 (2,4 GHz) + 2167 (5 GHz) Mbit/s

LAN-portar: 8

USB-portar: 2

Frekvensband: 2,4 & 5 GHz

Datalänkprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac

Processor: 1.4 GHz

9/10 stjärnor av techadvisor.co.uk

4,5/5 stjärnor av cnet.com

4,5/5 stjärnor av pcmag.com
SE BÄST PRIS
ASUS LYRA router bäst i test asus wifi trådlös

Hastighet: 400 (2,4 GHz) + 867 (5 GHz) Mbit/s

LAN-portar: 1

USB-portar: 0

Frekvensband: 2,4 GHz + 5GHz + 5GHz

Datalänkprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac

Processor: okänt

8/10 stjärnor av trustedreviews.com

4/5 stjärnor av pcmag.com

8/10 stjärnor av techadvisor.co.uk
SE BÄST PRIS
NETGEAR NIGHTHAWK R8000 router bäst i test netgear wifi trådlös

Hastighet: 3,2 Gbit/s 600 (2,4 GHz) + 1300 (5 GHz) + 1300 (5 GHz) Mbit/s

LAN-portar: 4

USB-portar: 2

Frekvensband: 2,4 GHz & 5GHz

Datalänkprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac

Processor: 1 GHz

7/10 stjärnor av tomsguide.com

4/5 stjärnor av techspot.com

4/5 stjärnor av pcworld.com
SE BÄST PRIS

 

ASUS RT-AC88U – Lexusen av trådlösa routrar

RT-AC88U är Asus senaste riktiga dubbelbandsrouter, för att inte tala om den mest framstående routern som företaget har haft att erbjuda hittills. Det här är verkligen router bäst i test wifi trådlös asusen “beast” och är ett självklart val för denna lista. Det är den första hemmaroutern med åtta Gigabit LAN-portar med extra support för Dual-WAN (en av LAN-portarna kan konverteras till en WAN-port) och portaggregation (två av LAN-portarna kan kombineras till en enda supersnabb anslutning.) Dessutom har den ett robust och användarvänlig webb-interface, en rad fantastiska nätverksövervakningsfunktioner, en inbyggd VPN-server och möjligheten att skydda ditt hemnätverk mot skadliga program och inkräktare. Dessutom stödjer routern MU-MIMO, och innehåller unika egenskaper för spelare. Sammantaget har få människor sett en router med mer att erbjuda än RT-AC88U.

 

Nå de snabbaste WiFi-hastigheterna

Prestationsmässigt utmärker sig denna trådlösa router i alla router test, och ger de snabbaste Wi-Fi-datahastigheterna, långa intervaller och en stabil trådlös signal.

Men det är inte en billig wifi router. Om du har pengarna, är det värt investeringen – speciellt för användare med höga behov. Den är också ett bättre köp än andra dyrare routrar som Netgear X8 AC5300 eller till och med Asus egna AC5300-router, RT-AC5300. Var och en av dessa har en hög prislapp, men erbjuder inte lika mycket.

Om söker efter en en förstklassig hemmarouter utan kompromisser, kan det inte bli fel med RT-AC88U.

 

Otrolig interface

Denna router har som sagt en utmärkt webb interface. RT-AC88U har en typisk installationsprocess för en router med en webb interface. Allt du behöver göra är att ansluta routern och gå in med en webbläsare från en ansluten dator till routerns standard IP-adress (192.168.1.1). Första gången kommer interfacen att hälsa dig med en webbaserad guide som går igenom några steg, inklusive att skapa ett lösenord för själva interfacen och Wi-Fi-nätverket. 

Efter den första installationen kan du använda interfacen för att hantera denna router. Denna interface är bland det mest optimala på marknaden, och är välorganiserat och självförklarande. Den har en interaktiv nätverkskarta som visar de anslutna enheterna i realtid.

 

Byt namn på varje anslutning

Varje enhet identifieras med namnet såväl som dess leverantör. Du kan klicka på en ansluten enhet för att interagera med den, se mer information om den, eller till och med byta namn på den, vilket är en stor förbättring från tidigare versioner som använts i äldre Asus-routrar. (Tidigare anslutna användare identifierades med sin MAC-adress, vilket är en rad siffror och bokstäver.) Det betyder att när det finns många klienter kopplade till routern kan du enkelt ta reda på vilken som hör till vad.

Fördelar
 • Åtta supersnabba Gigabit LAN-portar
 • Fantastisk Wifi prestanda
 • Multiple Output (MU-MIMO)
Nackdelar
 • Kostar mycket

 

ASUS LYRA – fantastisk test vinnare

ASUS Lyra är definitivt den routern som faktiskt är uppdelad flera olika routrar. WiFi systemet ASUS Lyra Home markerar Asus inträde i arenan router bäst i test asus wifi trådlös lyraför mesh-nätverk, tillsammans med företag som Eero, Linksys, Netgear och TP-Link. Det är ett tredelat AC2200-system som ger god prestanda och erbjuder en lättanvänd föräldrakontroll och andra hanteringsinställningar, och den kommer med ett livslångt spyware- och virusskydd som drivs av Trend Micro. Lyra är super enkelt att installera och täcker hem på upp till 6000 kvadratmeter.

 

Tre ihopkopplade routrar

Lyra-systemet består av tre identiska runda vita routrar som liknar TP-Link Deco M5-komponenter, men saknar Deco mönstret. En router fungerar som huvudanslutning till din hemgateway – medan de andra två fungerar som satelliter. För riktigt stora bostäder kan du lägga till ytterligare två Lyras (för totalt fem), men det är ingenting du borde behöva.

 

Varje router är liten, men kraftfull

Routrarna mäter 5,5 tum i diameter och är 1,5 tum höga. De har LED-belysning inbäddad i toppen som pulsar olika färger när denna fiber router startar, lyser vitt under installationen, samt lyser rött och orange när det finns ett anslutningsfel och lyser turkost när allt fungerar korrekt. Varje router har två gigabit LAN-portar och ett strömuttag, men en av LAN-portarna för huvudroutern (den som ansluter till din hemgateway) används som en WAN-port. Det finns en återställningsknapp längst ner och en parningsknapp på sidan, men USB-anslutning stöds inte.

 

Täcker enorma ytor

Varje 2×2-router är utrustad med en 700MHz quad-core processor, 256 MB RAM, sju interna antenner och 802.11ac-kretsar som stöder tre radioband (ett 2,4 GHz band och två 5 GHz band). AC2200-routrarna kan täcka upp till 2 000 kvadratmeter vardera och har kapacitet för genomströmningshastigheter på upp till 867 Mbps på varje 5 GHz-band och 400 Mbps på 2,4 GHz-bandet. De stöder också MU-MIMO dataströmning, som skickar data till kompatibla klienter samtidigt snarare än i följd, och automatisk styrning av bandet, som väljer det minst trånga radiobandet för förbättrad prestanda. Lyra-systemet levereras som sagt med inbyggd Internet-säkerhet som drivs av Trend Micro, kallad AiProtection. Det skyddar alla anslutna kunder mot skadliga program, virus och system, och det är gratis, till skillnad från andra routrar som kräver en prenumeration.

 

Fördelar
 • Stark all round prestanda
 • Bra föräldrakontroll
 • Enkel att installera
Nackdelar
 • Inga USB-portar


Rymdskeppet NETGEAR nighthawk R8000

R8000 är Netgears helt svarta router med skarp design, vinklad med ett geometriskt mönstrat galler som gör att den ser ut som ett rymdskepp. router bäst i test wifi trådlös netgear nighthawkPå 11,5 x 8,8 x 2,2 tum är R8000 en stor Wi-Fi router, och i motsats till många av sina kamrater måste den ställas in horisontellt eller skruvas in i en vägg. I mitten av denna trådlösa routers topp finns det inte mindre än 13 lysdioder som visar vilka band och portar som är aktiva, och om den är påslagen och har en Internetanslutning.

 

Rymdskeppet lyser

Det kan se ut som ett julgran, men det finns en brytare på baksidan för att stänga av alla lamporna. Du kan också starta om R8000 med en användbar strömbrytare. Den kan hantera tre oberoende banor med Wi-Fi datatrafik, R8000 har en 2,4 GHz-kanal, samt ett par 5-GHz-kanaler, varav en kan reserveras för höghastighetstrafik. Routerns sex rektangulära antenner använder strål-formnings tekniker för att böja signalen så att den passar mottagningsantennen.

Med hjälp av Netgears Genie-programvara tar R8000s installationsguide bara cirka 5 minuter för att konfigurera routern. När du har anslutit den till ditt bredbandsmodem och aktiverat R8000 öppnar du ett webbläsarfönster som är inställt på “routerlogin.net” och routern upptäcker vilken typ av anslutning du har – och ställer in nästan allting åt dig.

I stället för ett osäkert generiskt nätverksnamn och lösenord har varje R8000 ett unikt nätverksnamn och kod programmerad i den. På så sätt kan routern användas direkt, även om du bör ändra dessa saker för att vara på den säkra sidan.

Fördelar
 • Tri-band
 • Genie mjukvaran gör installationen enkel
 • USB 2.0 och 3.0 portar
 • Sex böjbara antenner
 • Mycket bra räckvidd
Nackdelar
 • Stor
 • Saknar e-SATA port

 

Router-guideRouter guide

När det gäller hemnätverk finns det en soppa med tekniska termer. Här försöker vi förklara dem alla så att du kan få en bättre förståelse för ditt hemnätverk och förhoppningsvis en bättre kontroll över ditt online-liv.

 

Trådbundet nätverk

Ett trådbundet lokalt nätverk är i grunden en grupp enheter som är anslutna till varandra med nätverkskabel, oftast med hjälp av en router, vilket ger oss den allra första du borde veta om ditt nätverk.

 

Router

 Det här är den centrala enheten i ett hemnätverk där du kan ansluta ena änden av en nätverkskabel. Den andra änden av kabeln går in i en nätverksenhet som har en nätverksport. Om du vill lägga till fler nätverksenheter till en router behöver du fler kablar och fler portar på routern. Dessa portar, både på routern och på slutenheterna, kallas LAN-portar (Local Area Network). De är också kända som RJ45-portar eller Ethernet-portar.

 

LAN-portarWAN port router

En router har vanligtvis fyra LAN-portar, vilket innebär att den direkt kan vara värd för ett nätverk med upp till fyra kablar med nätverksenheter. Om du vill ha ett större nätverk måste du skaffa en switch som lägger till fler LAN-portar till routern. Vanligtvis kan en hemrouter ansluta upp till cirka 250 nätverksenheter, och de flesta hem och till och med småföretag behöver inte mer än så.

Det finns för närvarande två stora hastighetsstandarder för LAN-portar: Ethernet (som även kallas Fast Ethernet), som täcker 100 megabits per sekund (eller cirka 13 megabyte per sekund) och Gigabit Ethernet, som räcker till 1 gigabit per sekund (eller cirka 150 MBps)

Kort sagt, LAN-portar på en router tillåter Ethernet-klara enheter att ansluta till varandra och dela data.

För att de ska kunna komma åt Internet måste routern ha en WAN-port (Wide Area Network). På många routrar kan kan WAN-porten också kallas internetporten.

 

WAN-portar

Vanligtvis har en router bara en WAN-port. På alla routrar kommer WAN-porten att separeras från LAN-portarna och kan ofta särskiljas av att ha en annan färg. En WAN-port används för att ansluta till en internetkälla, till exempel ett bredbandsmodem. WAN tillåter routern att ansluta till internet och dela den anslutningen med alla Ethernet-klara enheter som är anslutna till den.

 

Wi-Fi nätverk

När du har kopplat in en internetkabel i din WAN-port, så kommer du ha internet i din router. Du kan antingen välja att koppla vidare detta internet till ytterligare apparater (som förklarat ovan) för att dela trådbundet internet, eller använda en Wi-Fi anslutning.

 

Vart bör jag placera min router?router placering

Om du använder en Wi-Fi anslutning så kan du använda trådlöst internet i hela ditt hem. En trådlös router sänder ut Wi-Fi-signaler i alla riktningar. Men vart bör du placera routern? Tänk på signaltäckningen som ett jordklot med routern i mitten. Utanför detta klot kommer du inte att få en signal. Denna jordklot är emellertid inte exakt sfärisk; En av anledningarna är att signalerna i allmänhet är inställda för att spridas mer horisontellt än vertikalt, och som alla radiosignaler tenderar de att sprida sig i sidled och nedåt ju längre de kommer från sändaren. Med det sagt är det främsta stället att placera din trådlösa router eller åtkomstpunkt en förhöjd plats i mitten av ditt hem.

 

Ge din router utrymme

En trådlös signal fungerar optimalt utomhus i en öppen miljö. Eftersom det inte går att replikera detta inomhus kan du förbättra signalen mycket genom att se till att omgivningarna för routern är öppna, särskilt i de riktningar du vill ha signalen att nå. Det betyder att du inte vill lämna routern i en garderob, eller placera den mellan en stor TV och en vägg. Det första valet att placera routern är i mitten av luften, men eftersom det är ganska svårt att göra, är det näst optimala att placera den på ytan av ett skrivbord, eller montera den på väggen där det är tillämpligt. I allmänhet försvagar alla fysiska föremål såsom väggar, glasdörrar och så vidare Wi-Fi-signaler, något mer än andra.

RouterEgenskaperOmdömenPris
ASUS RT-AC88U router bäst i test asus wifi trådlös

Hastighet: 1000 (2,4 GHz) + 2167 (5 GHz) Mbit/s

LAN-portar: 8

USB-portar: 2

Frekvensband: 2,4 & 5 GHz

Datalänkprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac

Processor: 1.4 GHz

9/10 stjärnor av techadvisor.co.uk

4,5/5 stjärnor av cnet.com

4,5/5 stjärnor av pcmag.com
SE BÄST PRIS
ASUS LYRA router bäst i test asus wifi trådlös

Hastighet: 400 (2,4 GHz) + 867 (5 GHz) Mbit/s

LAN-portar: 1

USB-portar: 0

Frekvensband: 2,4 GHz + 5GHz + 5GHz

Datalänkprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac

Processor: okänt

8/10 stjärnor av trustedreviews.com

4/5 stjärnor av pcmag.com

8/10 stjärnor av techadvisor.co.uk
SE BÄST PRIS
NETGEAR NIGHTHAWK R8000 router bäst i test netgear wifi trådlös

Hastighet: 3,2 Gbit/s 600 (2,4 GHz) + 1300 (5 GHz) + 1300 (5 GHz) Mbit/s

LAN-portar: 4

USB-portar: 2

Frekvensband: 2,4 GHz & 5GHz

Datalänkprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac

Processor: 1 GHz

7/10 stjärnor av tomsguide.com

4/5 stjärnor av techspot.com

4/5 stjärnor av pcworld.com
SE BÄST PRIS

Fiber bredband

Vill du vara riktigt säker på att få ut maximalt av din nya router så kan vi rekommendera att du läser mer här om vilket bredband för fiber som är bäst i test.