bäst i test rakapparat

Uppdaterad: okt 22, 2018 @ 8:05 e m

När du är ute efter en ny rakapparat kan du vara lite försiktig, för du vet att hudirritation och röda fläckar kan uppstå vid användning av en sådan. Det är därför som vi har valt ut 3 stycken kandidater för rakapparat bäst i test – som alla är utmärkta i hanteringen av din hud. Dessa tre rakapparater står verkligen ut från mängden kvalitetmässigt, och alla 3 är utmärkta val för den bästa rakapparaten

Dessutom har vi valt ut Panasonic ER 1611 som vinnare för deras hårtrimmer och dess utmärkta kvalitet, och Philips BT7201/15 som skäggtrimmer testvinnare för bland annat dess otroliga blad av rostfritt stål.

Det fanns dagar när män sträckte in armen i medicinskåpet för en rakhyvel och en burk av rakskum för att uppnå ett jämnt, kyssbart ansikte. Nu har det manliga skönhetsklimatet utvecklats och elektriska rakapparater har tagit över och blivit ett essentiellt groomingverktyg för den moderna gentlemannen. Inte bara sparar dessa mekaniska rakapparater dig tid i din rakningsrutin (adios Gillette), men de levererar också snygga och jämna resultat, som inte matchas av någon vanlig rakhyvel.
Rakapparat & TrimmerEgenskaperTestbetygPris

Rakapparat

Braun Series 5 5030s rakapparat braun series 5 5030s

Funktioner

Display, För våt och torr användning, Löstagbart rakhuvud, Rörligt/svängbart huvud, Trimmer

Batteritid

45 min

Laddningstid

1 h

Rengöring

Rengöringsborste, Rinnande vatten

3,9/5 stjärnor av 234 recensioner av Amazon.com

8,1/10 stjärnor av 109 recensioner på beslist.nl

4,2/5 stjärnor av 64 recensioner på amazon.ca
SE BÄST PRIS

Rakapparat

Braun Cooltec ct4s Wet&Dry rakapparat bäst i test braun cooltec ct4s

Funktioner

Aktiv kylning, Display, För våt och torr användning, Trimmer

Batteritid

45 min

Laddningstid

1 h

Rengöring

Rengöringsborste, Rengöringsstation, Rinnande vatten

4/5 stjärnor av 22 recensioner av amazon.co.uk

4,5/5 stjärnor av 72 recensioner på bol.com

9,1/10 stjärnor av shaverguru.com
SE BÄST PRIS

Rakapparat

Braun 7 790cc Pulsonic Shaver rakapparat bäst i test 790cc

Funktioner

Display, Löstagbart rakhuvud, Rörligt/svängbart huvud, Sonisk teknik, Trimmer

Batteritid

50 min

Laddningstid

1 h

Rengöring

Rengöringsborste, Rengöringsstation, Rinnande vatten

4,4/5 stjärnor av 1 407 recensioner av amazon.com

4,5/5 stjärnor på hairfreelife.com

9,6/10 stjärnor på shaverguru.com
SE BÄST PRIS

Hårtrimmer

Panasonic ER 1611 hårtrimmer bäst i test panasonic er 1611

Funktioner

Titanöverdraget blad, linjär motor, X-Taper Blade, Nanoteknik, 45 graders blad

Batteritid

50 min

Laddningstid

1 h

Rengöring

-

4,5/5 stjärnor av 63 recensioner av amazon.com

4,8/5 stjärnor av 21 recensioner på bol.com

4,6/5 stjärnor av 871 recensioner på reviewmeta.com
SE BÄST PRIS

Skäggtrimmer

Philips BT7201/15 skäggtrimmer bäst i test philips bt7201

Funktioner

Display, Justerbar hastighet, Uppsugningssytem, Vattentålig

Batteritid

1 h

Laddningstid

1 h

Rengöring

Rengöringsborste, Rinnande vatten

4,2/5 stjärnor av 74 recensioner av reviewmeta.com

3,5/5 stjärnor av 22 recensioner på elgiganten.se

8,9/10 stjärnor av 42 recensioner på expert.nl
SE BÄST PRIS

Braun Series 5 5030s

Här har vi en rakapparat som blivit utnämnd av både svenska Råd & Rön och danska Taenk som den bästa rakapparaten. Braun Series 5 5030s rakapparat bäst i test är en foliemodell från Brauns välrenommerade serie 5 samling av rakapparater för män. Det är svårt att inte bli imponerad av de överväldigande positiva kundrecensionerna av rakapparaten som du kan hitta online, så vi är mycket angelägna om att ge denna rakapparat en plats på våran lista av rakapparater.

Serie 5 5030s rakapparat utstrålar kvalitet. I det ögonblick du först rör den kan du känna att det är en högklassig rakapparat. Tung och välproportionerad för att passa in i din hand, har rakapparaten ett perforerat lädergrepp längs sidorna som förbättrar ditt grepp, och ger vaddering för komfort medan du rakar. Detta är en funktion som du inte hittar på många andra modeller på marknaden idag.

 

Sofistikerad rakapparat med mycket värde för pengarna

Som en rakapparat av hög softistikation ger 5030s otroligt mycket mer värde för prislappen än många andra rakapparater på marknaden. Du får med ett antal avancerade funktioner med denna rakapparat som gör det extra värt pengarna. När du köper denna rakapparat får du även en resväska, skyddskåpa, rengöringsborste och en flaska olja för modellen.

Konstruerad i Tyskland har serie 5-rakapparaten ett antal avancerade teknologier som gör den till en bra och mycket effektiv modell. Rakapparatens huvud svänger 40 grader för att navigera i ansiktskurvorna. När du rakar svåra fläckar som under näsan kan du låsa huvudet i en av fem justerbara positioner för att förbättra precisionen. Alla blad är individuellt upphängda, vilket gör det möjligt för rakapparaten att bättre anpassa sig till konturerna i ditt ansikte. Vid halsen och hakan höjer UltraActiveLift-tekniken upp håren, så att den oscillerande trimmern kan sopa bort dem utan några problem.

 

Elektronisk maskin, manuella resultat

Med 5 5030s kan du enkelt få resultat som liknar manuell rakning med en högkvalitativ rakhyvel. Denna rakapparat ger en mycket nära rakning och håller huden stubbfri i en tillfredsställande tidsperiod. Där Braun Series 5 5030s verkligen lyser ligger inom området skydd för känslig hud. Rakapparaten har ett PowerDrive-system som gör detta mycket effektivt, och den unika utformningen av rakhuvudet ger ett överlägset skydd mot rakhyvelbränna.

Även om modellen ger en nära rakning, skär den inte in i huden, vilket minskar risken för inåtväxande hår. Det enda som den saknar är förmågan att våt-raka för män som föredrar en lubrikerad rakning. När den är fulladdat, ger rakapparaten 45 minuter kontinuerlig rakningstid, vilket är lite lite för en rakapparat av detta prisklass. Lyckligtvis har rakapparaten ett fem minuters snabbtillägg som gör att du kan ladda batteriet tillräckligt för en fullständig rakning på bara 5 minuter om du glömmer att ladda. Batteriet laddas också snabbt. det tar bara en timme för den att fyllas på helt. En mycket bra batteriindikatorlampa tänds när du behöver ladda.

 

Varför spendera tid på rengöring? Skaffa en lättrengjord rakapparat

Med sin vattentäta design är Braun Series 5 5030s lätt att rengöra. Du kan skölja bort allt efter användning, och den har en hygienindikator för att låta dig veta om mer intensiv rengöring är nödvändig. En rengöringsborste ingår för borstning av hår mellan användningar också. Folie- och skärkassetten för huvudet ska bytas ut var 18:e månad, vilket gör underhåll mindre regelbundet med denna rakapparat än vad du upplever med några liknande prissatta modeller.

Rakapparaten har en precisionstrimmer som aktiveras med bara en enkel glidning av fingret längs sidorna. Det är en praktisk funktion för att trimma sidorna av håret och ansiktshår. 5030s är riktigt bra gjord för resor. Tygväskan och skyddskåpan gör det enkelt att packa, och modellen har Smart Plug med dubbelspänningsteknik för användning i övriga världen utan att behöva spänningsadapter. Ett batterilås är inbyggt i designen så att rakapparaten inte kommer att slås på i ditt bagage.

Sammantaget är Braun Series 5 5030s en rakapparat av extrem kvalitet, och högt rekommenderad till män som både rakar varje dag och även dom som inte gör det – och dom som vill kunna få en mycket nära rakning snabbt. Det är också ett idealt val för män som med känslig hud.

Fördelar
 • Mycket bra tillbehör
 • Nära rakning
 • Bra mot känslig hud
 • Enkel att med på resor
Nackdelar
 • Fungerar inte för blötrakning

 

 

Braun Cooltec ct4s Wet&Dry

Braun Cooltec är världens enda rakapparat med aktiv kylteknik. Och det här är den största fördelen med denna rakapparat, och Whiteaway.se har kallat rakapparat bäst i test den antagligen världens mest teknologiskt avancerade rakapparat. Om du lätt får hudirritation efter rakning rekommenderar vi Braun Cooltec, som även har många olika alternativ för olika typer av hud.

Därför var detta ett självklart alternativ för våran lista över rakapparater. Braun är en välkänd tillverkare av elektriska rakapparater för män. De är ett bra alternativ när du letar efter något som inte är “made in China”, eftersom de fortfarande designar och tillverkar sina produkter i Tyskland.

Braun CoolTec-rakapparaten har några unika egenskaper som gör att den sticker ut från andra rakapparater i sin prisklass. Rakapparaten levereras i ett mediumgrått fodral med blå band runt toppen. Överst på rakapparaten har den ett anti-glid grepp så att du inte kommer att tappa den av misstag i handfatet, eller värre. Den är konstruerad för att användas specifikt för ditt ansikte- och nackområde.

 

Raka dig i duschen

Braun CoolTec kan användas både för vått och torrt. Du kan använda vatten för att raka med den. Det rekommenderas faktiskt inte att du använder rakgel, skum eller lotioner eftersom det kan störa CoolTec-funktionen och är oförenliga med vätskan i rengöringspatronerna. Om du vill använda den i duschen är detta ett utmärkt alternativ.

Rakapparaten har förseglats så att vatten inte kan komma inuti. Du kan skölja den under rinnande vatten för att få ut håret eller använda rengöraren som tillkommer. En av de bästa funktionerna på Braun CoolTec är kyltekniken. Om din hud blir varm medan du rakar dig, kommer du att tycka om den här fantastiska funktionen. När du rakar dig kommer rakapparaten att kyla din hud. Du behöver aldrig oroa dig för att lämna badrummet igen med ett rött ansikte. Inte bara kommer du att få en “cool” rakning, men CoolTec-tekniken hindrar också irritation från rakning. Den använder en intern kylregel i aluminium. Det kondenserar fukt från huden in regeln.

Avkylningregeln minskar värmen som uppstår vid rakning, vilket minimerar rodnad och bränning. CoolTec är fantastisk på att få din hud mjuk och slät efter rakning. Du aktiverar funktionen för cool shave genom att trycka på knappen, helt enkelt. Det interna uppladdningsbara batteriet kan laddas upp på en timme, och kommer att räcka cirka 45 minuter, eller för ungefär 1,5 veckor av rakning. Kylfunktionen kan användas i upp till 15 minuter på en laddning. Rakapparaten kommer också med en separat långhårs trimmer, för att ta hand om långa skägg, polisonger och mustascher.

 

Rengöringsstation för din rakapparat? Ja tack.

Clean and Renew-systemet gör underhållet av din Braun rakapparat en enkel process. Installera rengöringstationen, placera rakapparaten i enheten och tryck på knappen. Systemet startar automatiskt rengöringsfunktionen, för att hygieniskt rengöra din rakapparat. Din rakapparat kommer sedan smörjas, för att säkerställa att alla rörliga delar fungerar bra.

Efter detta har den även laddat upp sig själv, men om du vill kan rakapparaten fortfarande rengöras under rinnande vatten med den medföljande rengöringsborsten. Patronpaketen som fungerar med Braun CoolTec innehåller alkohol, som hygieniskt tar bort bakterier och smuts från din rakapparat. Det kommer dessutom i citrondoft. Om du använder rengöringsfunktionen minst två gånger i veckan bör en helt ny rengöringspatron införskaffas efter runt tre månaders användning.

Fördelar
 • Oerhört enkel rengöring
 • Kyler ned ditt ansikte
 • Fungerar för både våt och torr rakning

 

 

Braun 7 790cc Pulsonic Shaver 

Braun är en väl respekterad tysk elektronik och hudvårdstillverkare, och denna produkt har vunnit bästa rakappratav danska Politiken.dk. Brauns rakapparat bäst i test Pulsonic Shaver System är ett populärt val hos konsumenterna. 790cc har en elegant ädelmetallsgrå färg, i ett raffinerat folie, med en separat svart laddningstation för både laddning och rengöring.

Braun Pulsonic har kallats “världens bästa rakapparat” av ledande marknadsundersökningsinstitut. I världen av elektriska rakhyvlar är Braun ett av de mest kända varumärkena, och Braun Series 7 790cc rapapparat är Brauns “top of the line-produkt” och är fullt utrustad med allt du behöver för en nära och bekväm rakning.

Denna rakapparat har tre lägen som du byter mellan för olika delar av ditt ansikte: extra känslig, normal och intensiv. Dessa olika inställningar gör att du kan anpassa 790ccs prestanda för dina behov. Allt detta är vad som får den att stå ut, och ett perfekt alternativ för bästa rakapparat.

 

När One Size Fits All blivit gammalt – 790cc följer din ansiktsstruktur

Anpassningsbarhet och personalisering är nyckelbegrepp för 790cc. Inte bara kan 790ccs rakhuvud vrida och rulla, foliebladen själva kan också röra sig. En sådan hög rörlighet gör det möjligt för denna elektriska rakapparat att glida över ditt ansikte och formas efter konturerna av hakan, kinderna och käken. Var du än behöver raka ditt ansikte behöver du inte behöva oroa dig för 790ccs förmåga att utföra det. Eftersom elektriska rakhyvlar används främst i badrummet, kan 790cc utsättas för mycket vatten.

Lyckligtvis gör 790ccs vattentäta design att den behåller full funktionalitet trots vatten. Rengöring av rakhuvudet kräver endast att enheten placeras under rinnande vatten. Om du gillar att raka i duschen, behöver du inte oroa dig för att skada 790cc.

 

Praktisk LCD-display

En LCD-skärm placerad längst ner på 790ccs handtag håller dig informerad om enhetens aktuella status. En batteri- och hygienindikator berättar vilket tillstånd rakhyveln har. Om hygienindikatorn är låg bör du placera den i den medföljande laddnings- och underhållninsstationen. 790cc basen rengör, laddar och smörjer automatiskt rakhyveln med en enda knapptryckning.

Bara en timmes laddning kommer att ge 790cc tillräckligt med batteri för att raka i 50 minuter. Detta motsvarar över en vecka av rakning en gång om dagen. En bra funktion hos denna rakhyvel är att om batteriet är lågt och du måste raka dig, kan du använda fem minuters snabbladdningen för att ge rakhyveln tillräckligt med batteri för en rakning.

Denna rakapparat ger dig en nära rakning, och framför allt väldigt jämn. Den kommer också att hålla ansiktet rent och slätt, utan irritation. 790cc gör allt den kan för att ge dig en utmärkt rakning samtidigt som ditt ansikte känner sig uppdaterad, istället för irriterat.

Fördelar
 • Anpassar sig efter ditt ansikte
 • LCD-skärm
 • 3 lägen
 • Fungerar för både våt och torr rakning

 

 

Hårtrimmer: Panasonic ER 1611

Panasonic ER1611 är svaret när du är ute efter en salongsvärdig hårtrimmer men inte riktigt känner för att betala för en sådan. Denna hårtrimmer ligger hårtrimmer bäst i teststeget över standarden när det kommer till precision och användarvänlighet, och är ett självklart val för hårtrimmer bäst i test, då den verkligen är en proffstrimmer för privatpersoner.

Den har något som kallas X-taper teknik, och denna teknik betyder att bladen har en 45 graders slipningsvinkel, vilket gör att denna hårtrimmer inte bara blir snabbare – den får även förmågan att klippa över en större yta. Så räkna inte med några kvarstående hårstrån när du klippt klart med denna hårtrimmer.

 

10.000 varv i minuten gör den till den bästa hårtrimmern

Motorn ligger på 10.000 varv i minuten vilket gör det till en oerhört stark hårtrimmer, och då kanske du tror att den är väldigt tung och obehändig. Faktum är att detta är en lyxtrimmer, och några såna problem kommer du inte behöva handskas med ER 1611 – den bästa hårtrimmern.

Den väger bara 265 gram och ligger verkligen superskönt i handen, då den inte bara är lätt – den är även oerhört ergonomiskt utformad, och har ett oerhört bekvämt ergonomiskt handtag. Precisionen är superhög, och du kan välja på en klipplängd mellan 0.8-15mm. Vad som ger den en sådan precision är det faktum att bara mellan 0.8 och 2mm har du hela 5 stycken steg. Sedan ingår det också 3 olika kammar.

Batteritiden ligger på 40 minuter, vilket är gott om tid för en eller två klippningar,  och den laddar upp på cirka en timme. Den har en LCD-lampa som även meddelar dig när denna hårtrimmer bör laddas. Eller så kopplar du bara in sladden, då den fungerar både som sladdlös och med sladd.

Så när du är ute efter den allra bästa hårtimmern, är Panasonic ER 1611 ett givet val, och tar med salongen hem till dig.

Fördelar
 • Stark motor
 • Lätt
 • Ergonomisk
 • Utmärkt precision

 

Skäggtrimmer: Philips BT7201/15:

När vi söker efter en bra skäggtrimmer söker vi något som bör passa alla, och som är oerhört mild mot huden. Philips BT7201/15 är ett skäggtrimmer bäst i testpraktexempel på detta, då den ger en oerhört jämn och precis trimning, och du kan välja på hela 20 längdinställningar – något som innebär att den verkligen borde passa allas behov.

Den är dessutom oerhört enkel att tvätta då du endast behöver skölja bladen i vatten, så det är superenkelt att hålla en hög hygienstandard på denna skäggtrimmer. Dessutom behöver skärbladen inte någon olja för att behålla sin skarphet och effektivitet – vilket överlag gör det till en oerhört enkel skäggtrimmer att hålla ren och produktiv.

 

Bästa skäggtrimmern enligt Askmen.com

Testpanelen på Askmen.com valde ut Philips BT7201/15 som den bästa skäggtrimmern och namngav dess anledningar som dessa: Först och främst, bladen i rostfritt stål. Du kan inte få en mer exakt och skarp trimning än med blad i rostfritt stål, och det här är också den främsta orsaken till varför denna skäggtrimmer är så oerhört skonsam mot huden.

Dessutom har den här bästa skäggtrimmern som sagt 20 längdinställningar, och dessa är mellan 0,5mm till hela 10mm. Du får dessutom med en trimmerkam för dom med längre skägg och som vill precisionstrimma. Dessutom slipper du hår överallt då den har en inbyggd uppsugningsfunktion. Du får även 60 minuters trimning på en laddning, vilket är mycket bra.

Fördelar
 • Blad av rostfritt stål
 • Enkel att rengöra
 • Du får även med en skäggkam

Hur du sköter om ditt skägg

trimmat skägg

När du börjar växa ett skägg, kan du behöva lida genom några få obekväma steg för att få ditt önskade utseende. (Speciellt om skägget inte är så tjockt som du skulle vilja.) Men när det täckt ditt ansikte och det börjar växa sig fylligt, måste du trimma häckarna lite. Även om du är i processen att växa ut det. Ta tillbaka det. Särskilt om du växer ut det.

Det kan kännas kontraproduktivt: Varför behöver du trimma ditt skägg om målet är att få det längre? Det är av samma anledning som du bör klippa håret medan du växer håret ner till axlarna. Periodiskt underhåll hjälper till att behålla form och förhindrar dig från att se dystopisk ut medan du du närmar dig skägg-perfektion.

Lita på oss: Skägget kommer att växa lika snabbt även om du trimmar det längst vägen. Följ dessa tips för att hålla det snyggt och fräscht, hela tiden.

 

Rengör och kamma alltid ditt skägg

Trimma aldrig ditt skägg om det är oljigt, täckt av produkter, smutsigt eller vått (om din rakapparat inte är speciellt gjord för våtrakning). Du bör ha det i sitt renaste, fräschaste tillstånd när du ska trimma, så att du har en exakt bild av hur långa håren är, och vilka områden som behöver mest uppmärksamhet. Så, efter att ha använt din skäggtvätt, kamma det på plats och låt det torka. Detta kommer att få dig nämre den stil du vill ha permanent, och det är nu redo för en trimning.

 

Se till att ditt skägg får näring

Oavsett huruvida du växer ditt skägg eller inte, behöver du sköta om det. Detta håller det mjukt, fräscht och hälsosamt. Det främjar friskt, snabbt växande hår. Prova några droppar skäggolja, applicerat på ett rent och torrt skägg. Detta kommer också att hjälpa huden under ditt skägg, som kan bli uttorkad. Oftast fungerar en olja som en något som håller håren på plats, men om du behöver något starkare, prova en “beard balm” (skäggvax), som ger näring till skägget, samtidigt som det hålls på plats.

 

Klipp bort de envisa håren med en sax

När skägget är stylat kommer det visa dig om, och var det behöver ytterligare trimning. Ta din sax och ta bort eventuella vilsekomna hår. Det är imponerande att de tog sig så här långt obemärkta, men om de vägrar att bli mjuka och stylade måste de försvinna.

 

Hur du rakar dig med din rakapparatelektrisk rakapparat

Här är våra tips över hur du bör använda din rakapparat för att få den perfekta rakningen.

 

Använd korta, kontrollerade dragningar mot hårväxten medan du applicerar mycket lite tryck

Detta är förmodligen den viktigaste aspekten av rakning med en elektrisk folie rakapparat. Använd din fria hand för att bestämma vilken riktning ditt skägg växer och raka alltid mot det.

Att inte raka mot håret kommer att resultera i en dålig rakning när det gäller närhet och kommer sannolikt att lämna några hår bakom. Efter en tid kommer du att ha en mental karta med ditt skäggs riktningar och du behöver inte längre behöva känna efter med din hand.

 

Håll rakbladet vinkelrätt mot ytan som rakas och justera vinkeln i enlighet med detta

Din elektriska rakapparat fungerar optimalt när du håller den i en 90 graders vinkel och med permanent kontakt med huden.

 

Använd din fria hand för att sträcka på huden för en närmare rakning

infographic om skägg

Detta kommer att göra att håren står rakt och därmed fångas av rakapparaten, och kommer också att göra huden hårdare vilket minimerar risken för irritation.

Du kan luta huvudet tillbaka och höja upp hakan när du rakar nacken eller precis under käklinjen. Du kan också använda tungan för att trycka mot insidan av dina läppar eller kinder. Det är ett mycket effektivt sätt att sträcka på huden över din överläpp, till exempel.

Dessa tips gäller även roterande rakhyvlar.

 

Ändra dragens längd och riktning

Beroende på hårets riktning och det område som du rakar, kan kortare, mer kraftfulla dragningar fungera bättre.

Om du till exempel rakar en stor, relativt platt yta, som dina kinder, kan du komma undan med längre dragningar, speciellt om hårens riktning inte varierar för mycket. Vid rakning av ett område med många mönster hos håren är det bättre med mycket korta dragningar där du ständigt justerar riktningen eller till och med trycket. Vilket leder oss till nästa punkt.

 

Vänd rakapparaten upp och ner

Rakhuvudet på de flesta folie-rakapparaterna lutas mot framsidan av rakapparaten. Du kan använda detta till din fördel när du rakar vissa områden. Till exempel kan du vända rakhyveln upp och ned (och hålla den med baksidan uppåt) när du rakar strax under näsan.

Detta är en mer avancerad teknik som definitivt kan förbättra rakningens närhet på vissa knepiga områden.

 

Applicera lite mer tryck om det behövs

Detta går emot den första punkten, men din tolerans mot tryck tenderar att bero på hudkänslighet och den speciella rakapparaten du använder. Vissa är mer förlåtande än andra, och du kan försöka öka trycket i mycket små steg för att få en närmare rakning.

Försök och experimentera för att se vad som fungerar bäst för dig, men vi kan inte stressa nog att du bara bör göra det gradvis och om du inte upplever något obehag. Små skärningar kan hända om du trycker för hårt, eftersom små bitar av din hud faktiskt tränger igenom perforeringarna i folierna och ett mycket tunt skikt av hudceller skrapas bort.

 

Ta alltid din tid när du rakar, var noggrann och uppmärksam

Du bör också börja med de svåraste och mest irriterande områdena, som din nacke. Dessa kräver mer uppmärksamhet och ansträngning, så det är en bra idé att få dem ur vägen först. Återigen gäller detta för elektrisk rakning i allmänhet, oavsett om du föredrar folie eller roterande rakapparater.

Rakapparat & TrimmerEgenskaperTestbetygPris

Rakapparat

Braun Series 5 5030s rakapparat braun series 5 5030s

Funktioner

Display, För våt och torr användning, Löstagbart rakhuvud, Rörligt/svängbart huvud, Trimmer

Batteritid

45 min

Laddningstid

1 h

Rengöring

Rengöringsborste, Rinnande vatten

3,9/5 stjärnor av 234 recensioner av Amazon.com

8,1/10 stjärnor av 109 recensioner på beslist.nl

4,2/5 stjärnor av 64 recensioner på amazon.ca
SE BÄST PRIS

Rakapparat

Braun Cooltec ct4s Wet&Dry rakapparat bäst i test braun cooltec ct4s

Funktioner

Aktiv kylning, Display, För våt och torr användning, Trimmer

Batteritid

45 min

Laddningstid

1 h

Rengöring

Rengöringsborste, Rengöringsstation, Rinnande vatten

4/5 stjärnor av 22 recensioner av amazon.co.uk

4,5/5 stjärnor av 72 recensioner på bol.com

9,1/10 stjärnor av shaverguru.com
SE BÄST PRIS

Rakapparat

Braun 7 790cc Pulsonic Shaver rakapparat bäst i test 790cc

Funktioner

Display, Löstagbart rakhuvud, Rörligt/svängbart huvud, Sonisk teknik, Trimmer

Batteritid

50 min

Laddningstid

1 h

Rengöring

Rengöringsborste, Rengöringsstation, Rinnande vatten

4,4/5 stjärnor av 1 407 recensioner av amazon.com

4,5/5 stjärnor på hairfreelife.com

9,6/10 stjärnor på shaverguru.com
SE BÄST PRIS

Hårtrimmer

Panasonic ER 1611 hårtrimmer bäst i test panasonic er 1611

Funktioner

Titanöverdraget blad, linjär motor, X-Taper Blade, Nanoteknik, 45 graders blad

Batteritid

50 min

Laddningstid

1 h

Rengöring

-

4,5/5 stjärnor av 63 recensioner av amazon.com

4,8/5 stjärnor av 21 recensioner på bol.com

4,6/5 stjärnor av 871 recensioner på reviewmeta.com
SE BÄST PRIS

Skäggtrimmer

Philips BT7201/15 skäggtrimmer bäst i test philips bt7201

Funktioner

Display, Justerbar hastighet, Uppsugningssytem, Vattentålig

Batteritid

1 h

Laddningstid

1 h

Rengöring

Rengöringsborste, Rinnande vatten

4,2/5 stjärnor av 74 recensioner av reviewmeta.com

3,5/5 stjärnor av 22 recensioner på elgiganten.se

8,9/10 stjärnor av 42 recensioner på expert.nl
SE BÄST PRIS