För skrivare bäst i test har vi valt 3 skrivare av utomordentlig kvalitet som alla är testvinnare i sin kategori. Vi har en valt en fotoskrivare, en bläckstråleskrivare, och en laserskrivare.

Skrivare bäst i test: Canon PIXMA PRO 100 – en otrolig fotoskrivare & bläckstråleskrivare

Canons PIXMA PRO 100 är en otroligt bra skrivare och ett självklart val för skrivare bäst i test. Canon PIXMA PRO-100 är en storformats fotoskrivare med specifikationer och funktioner som gör att du kan skriva ut foton av professionell kvalitet hemma. Canon PIXMA PRO-100 är introduktionsmodellen i Canons avancerade linje professionella fotoskrivare, och det är inte den dyraste maskinen av dom, men den snålar verkligen inte när det kommer till kvalitet. Canon PIXMA PRO-100 är en av de absolut topprankade fotoskrivarna och har fått bland annat Top Ten Reviews Bronze Award, med mycket bra fotoutskriftskvalitet och en mängd funktioner som tilltalar både proffs och amatörer. Som man kan förvänta sig av denna klass av storformats fotoskrivare, producerar PIXMA PRO-100 mycket bra utskrifter i alla test som gjorts, både i den mindre 4 x 6 bildstorleken och större 8,5 x 11 storleken. Sammantaget är utskrifterna tydliga, med skarpa detaljer och konsekvent god färgkvalitet. Skrivarens 4800 x 2400-upplösning är väl lämpad för att skriva ut foton, och även om du granskar skrivare med högre upplösning är skillnaden nästan aldrig märkbar.

 

Prisvärt bläck

Utskriftshastigheten är lite långsam – utskrift på 4 x 6 bilder har en genomsnittlig hastighet på 97 sekunder och utskrifter av helsidor har ett genomsnitt på 192 sekunder. Liksom många andra högkvalitativa fotoskrivare kräver PIXMA PRO-100 mer än de fyra bläckpatronerna som bläckstråleskrivare normalt använder. Istället har Canon åtta färgämnesbaserade bläckfärger: svart, grå, ljusgrå, cyan, fotocyan, magenta, fotomagenta och gul. Färgbaserade bläckpatroner är vanligtvis mer benägna att blekna än pigmentfärger, men Canon lovar att dess UltraChrome-bläck är stabilt i upp till 100 år. Bläcket har en låg genomsnittskostnad och är faktiskt väldigt prisvärt. PIXMA PRO-100 stöder både fotopapper och finpapper med olika finish, inklusive blank, halvglans, halvmatt, glans och matt. Liksom andra storformats fotoskrivare, erbjuder den kantlösa utskrifter för papper så långt som 13 tum brett och upp till 19 tum långt. Dessutom kan ett dedikerat skivfack skriva ut etiketter på cd-skivor och dvd-skivor.

Den är inte liten, och inte speciellt billig, men Canon PIXMA PRO-100 är en av de bästa bläckstråleskrivarna på marknaden. Det är en hemfotoprinter som ger professionella resultat, även om den har aningen begränsade utskriftsalternativ. Det är foton som står ut på grund av utskriftskvaliteten, och resultaten är av gallerikvalitet. Totalt sett är PIXMA PRO-100 en utmärkt fotoskrivare och ett smart val för alla som vill skriva ut professionella bilder hemma.

Fördelar
 • Extremt bra fotoskrivare
 • Mycket bra hjälp och supportalternativ
 • Bra bläck

 

Skrivare bäst i test: Canon PIXMA TS6050 – en all-in-one bläckstråleskrivare

Det finns två huvudsakliga användningsområden för en allt-i-ett-skrivare i hemmet: att skriva ut foton och skriva ut dokument. Canons bäst i test skrivare PIXMA TS6050 är fantastisk på dessa och gör det särskilt enkelt att skriva ut från telefoner och mobila enheter, såväl som direkt från molnet. Detta är väldigt viktigt för en skrivare bäst i test. Denna maskin är cirka 30 procent mindre än sin föregångare och den snygga stylingen bidrar till att ytterligare minska dess påverkan på rummet den står i. Överdelen av dess svarta body bildas av locket på dess ensidiga flatbedskanner, med en utdragbar, närmast vertikal pappersmatning som drar upp från baksidan av den övre ytan för att mata upp till 20 ark foton eller vanliga papper.

 

Riktigt snygg kvalitet

Den huvudsakliga pappersmatningen kommer från en kassett som glider in i undersidan av frontpanelen, och det kan ta upp till 100 ark vanligt papper. Huvuddelen av frontpanelen hänger uppåt och måste användas i horisontell orientering för att tillåta pappersmatning till utmatningsfacket. Panelen innehåller en 75 mm pekskärm som hanterar de flesta av maskinens kontroller, men den har också väl utformade fysiska knappar för nyckelfunktioner, inklusive en husformad knapp för att återgå till startskärmen. Kvaliteten på utskrifterna är riktigt, riktigt bra, med intensiv svart text på vanligt papper, rena, mättade färger på företagsmaterial, och mindre än normal ljusförstärkning på färgkopior. Fotobilderna är skarpa och naturliga, och ser generellt sett otroligt bra ut. Bläckpatroner för denna bläckstråleskrivare finns i normala och högavkastande versioner och prismässigt ligger dom inte långt ifrån enhetens huvudkonkurrenter.

Canons PIXMA TS6050 är en allt-i-ett-design för användning med mobila enheter och datorer. Den är i allmänhet lätt att använda och snygg på skrivbord eller bord. Det är en snabb skrivare som erbjuder väldigt mycket.

Fördelar
 • Dubbelpappers-funktion
 • Lättanvänd
 • Liten och smidig

 

Nackdelar
 • Aningen långsam

 

Multifunktionell laserskrivare: HP Color Laserjet Pro MFPM477fdw

Det här är ett väldigt smidigt val för skrivare bäst i test när det gäller laserskrivare. M477fdw är kompakt för en multifunktionell, så den kan även passa i hörnet av ett stort skrivbord. Standard papperskapacitet är 300 ark, uppdelat mellan ett fack på 250-ark och en 50 arks pappersmatare. Ett tillvals 550-arks pappersfack kan köpas till, för en maximal papperskapacitet på 850 ark. Denna laserskrivare innehåller en automatisk duplexer för dubbelsidig utskrift. Du får ett bra utbud av trådbundna och trådlösa utskriftsalternativ inklusive USB för anslutning till en dator och Ethernet för anslutning till kabelanslutet internet. Wi-Fi är inbyggt och skrivaren stöder HPs Wireless Direct och NFC touch-to-print. Den är också kompatibel med Apple AirPrint, liksom Mopria-certifierat (för direkt utskrift från kompatibla Android-enheter). Google Cloud Print 2.0 stöds, och M477fdw erbjuder en bra uppsättning drivrutiner, inklusive PCL 6, PCL 5e och HPs PostScript-emulering.

 

Snabb utskrivning

Utskriftshastigheten är ett plus för denna laserskrivare, och går igenom ett affärsapplikationspaket (med QualityLogics hårdvara) på 10,6 sidor per minut. Det är ett bra resultat med tanke på dess 28 sidor per minuts färgutskriftshastighet. Den övergripande utskriftskvaliteten är utomordentlig, med mycket bra grafik, superba bilder och fin text. Dess grafiska prestationer på t.ex PowerPoint-presentationer är imponerande, vilket är bra för dom kunder eller kollegor som du vill imponera på.

Fördelar
 • Snabb
 • Har WiFi
 • NFC-kompatibel
 • PCL & PostScript drivrutiner

 

Nackdelar
 • Kunde ha högre papperskapacitet.