Vem gillar inte känsan av att åka ned för motorvägen på väg till sommarsemestern? Men självklart vill man ju ha en bekväm körning, och då vill man ju ha ett par sommardäck som är bäst i test, – som inte bara är säkra men även oerhört lätthanterliga, och som gör din bilkörning till ett nöje. Continental ContiPremiumContact 5 och Goodyear Efficientgrip Performance är dom 2 sommardäck som vi har valt som bäst i test, tack vare dess utomordentliga kvalitet och oöverträffliga prestanda på vägarna, och för deras tilltalanda pris.

Continental ContiPremium Contact: Korta bromssträckor, körkomfort och säkerhet

Continental ContiPremiumContact 5 är det ideala däcket för förare som prioriterar enastående kvalitet och optimal prestanda. Denna modell lämpar sig för ett brett utbud av fordon och gör normal vardagskörning ett genuint nöje. Continental ContiPremiumContact 5 är känt för sina korta bromssträckor på våta och torra vägar tack vare dess tvådelade asymmetriska mönster, som garanterar minimal förlust av grepp även vid körning på extrema ytor. Optimerade 3D-kanter bidrar också till att minska bromssträckorna. Makroblock konstruerade och anpassade för ContiPremiumContact 5 garanterar en säker och pålitlig körupplevelse, även vid höga hastigheter. Däcket är också känt för sin höga körkomfort tack vare sin moderniserade däckkropp

 

Köp ett miljövänligt däck

Continental ContiPremiumContact 5 hjälper till att skydda miljön genom användning av en innovativ gummiblandning och en minskning av rullmotståndet, vilket minskar bränsleförbrukningen och skadliga CO2-utsläpp. Däcket är stabilare tack vare ökad axelflexibilitet och förstärkt däckpärla. Superb tillverkningskvalitet innebär att Continental ContiPremiumContact 5 är exceptionellt tåligt och resistent mot mekaniska skador. I kombination med utomordentlig körkomfort och säkerhet på alla ytor blir detta däck det ideala valet för även de mest krävande förarna.

Däcket har också en förlängd livslängd: kombinerat med överlägsen komfort och låg ljudnivå har däcket också förmågan att producera ett förbättrat antal mil. Tack vare detta, kan du vara säker på att du får utmärkt värde för pengarna.

 

Goodyear Efficientgrip Performance: Sommardäck med högsta “A-klassning” – och kortare bromssträckor

Detta sommardäck har uppnått den högsta så kallade “A-klassningen” för grepp på våta vägar. Goodyears EfficientGrip prestanda uppfyller även de mest krävande förarnas förväntningar. Som du förväntar dig av ett sommardäck presterar modellen utomordentligt bra vid varierande väderleksförhållanden. Tack vare det asymmetriska mönstret ger Goodyear EfficientGrip prestanda, god spridning av vatten och utmärkt grepp, även på mycket våta vägar.

 

WearControl teknik

Jämfört med andra däck, garanterar Goodyear EfficientGrip Performance 2 meter (8%) kortare bromssträckor på våta vägar och 3% kortare bromssträckor på torra vägar. Modellen använder WearControl teknik för att säkerställa en balans mellan grepp och lågt rullmotstånd. Detta förlänger däckets livslängd, men det innebär också att det inte slits lika fort, så att föraren kan njuta av dess utmärkta specifikationer för hela dess livslängd.

 

Bränslebesparingsteknik: minska din energiförlust med upp till 18%

Dess egenskaper omfattar inte bara korta bromssträckor, vilket innebär att förare av bilar utrustade med Goodyear EfficientGrip Performance däck kan känna sig riktigt säkra. Dess bränslebesparingsteknik hjälper också till att begränsa energiförluster, vilket minskar med cirka 18% jämfört med andra Premiumdäck. Externt brus är ett annat område där Goodyear EfficientGrip prestanda utstrålar sin konkurrens. Tack vare dess unika mönsterdesign och användningen av ett speciellt ämne i sin produktion har ingenjörerna bakom denna modell lyckats minska däckbullret avsevärt. Modellen är ideal för förare som letar efter ett däck som inte bara ger säkerhet och förarkomfort, utan också optimal prestanda på en rad olika ytor i varierande, ofta svåra väderförhållanden.